Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: all browsers except chrome can't play videos.

21 Apr 2020   #1
vf1valkyrie

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
all browsers except chrome can't play videos.

I tried maybe 5-7 browsers, all of them except Chrome can't play youtube live streams, yahoo tv, dailymotion and most other videos. Chrome is working good. for most browsers, youtube videos ok except the live streams. for Firefox, I have tried maybe 5 versions from 56 to 75 ( currently using ), clean up several times, delete old profiles, new profiles but to no avail. I have tried the common solutions regarding Firefox video problems from the internet but to no avail. I just want to get Firefox videos especially youtube and yahoo tv working again. videos are playing good on the media players. any advice ? thanks.
My System SpecsSystem Spec
.
21 Apr 2020   #2
F22 Simpilot

Windows 7 Ultimate x64
 
 

How did you delete the profile? I want to make sure it was indeed wiped.

For testing and to see if it isn't related to your install, try portable Firefox. Mozilla Firefox, Portable (browser) | PortableApps.com

Try turning off or on hardware acceleration in the browser settings.

Video should be rendered in HTML5 which works without a flash or other plugin.
My System SpecsSystem Spec
21 Apr 2020   #3
vf1valkyrie

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by F22 Simpilot View Post
How did you delete the profile? I want to make sure it was indeed wiped.

For testing and to see if it isn't related to your install, try portable Firefox. Mozilla Firefox, Portable (browser) | PortableApps.com

Try turning off or on hardware acceleration in the browser settings.

Video should be rendered in HTML5 which works without a flash or other plugin.

for the profiles. Firefox versions before 67, I used refresh option. current using Firefox 75, I deleted the old profile and create new one. there is nothing there - no history, bookmarks, passwords and extensions. the new profile should be clean, all things wiped.

just tried the portable Firefox 75, same videos issues like the other browsers except Chrome. hardware acceleration are turned off, on/off same. should be Firefox and other browsers problems because Chrome videos are ok ?
My System SpecsSystem Spec
.

22 Apr 2020   #4
F22 Simpilot

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Try safe mode once in Firefox. To do this press and hold the shift key then double click on the Firefox icon. Do streams work in safe mode?

In normal Firefox without safe mode go here and tell me if you're good to go or not. YouTube

Download and install Everything.exe. Now in Everything look for FFmpeg. Do you see it listed in C:\Users"USER_NAME"\AppData\Local\Adapter\ffmpeg

If you have a dedicated video card, go into your BIOS are try disabling IGPU (Integrated graphics).

Downloads - voidtools
My System SpecsSystem Spec
22 Apr 2020   #5
vf1valkyrie

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by F22 Simpilot View Post
Try safe mode once in Firefox. To do this press and hold the shift key then double click on the Firefox icon. Do streams work in safe mode?

In normal Firefox without safe mode go here and tell me if you're good to go or not. YouTube

Download and install Everything.exe. Now in Everything look for FFmpeg. Do you see it listed in C:\Users"USER_NAME"\AppData\Local\Adapter\ffmpeg

If you have a dedicated video card, go into your BIOS are try disabling IGPU (Integrated graphics).

Downloads - voidtools

streams don't work in Firefox safe mode. IGPU disabled. the Youtube link indicated all ok. I don't have the FFmeg, no Adapter\ffmpeg. have only the Shark007 codecs pack in windows 7, it provides the ffmpeg ?
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2020   #6
F22 Simpilot

Windows 7 Ultimate x64
 
 

It may in fact be the lack of the FFmpeg codec. Though, it does say what you're using now uses some of the FFmpeg codec. So I'd try to install the FFmpeg codec following these instructions. I've never done this before so YMMV.
My System SpecsSystem Spec
Reply

Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Browsers grind to a halt with embedded Youtube videos
Firefox grinds to a halt with embedded Youtube videos • mozillaZine Forums I have the problem described in that thread, and it is independent of which browser I use; IE11, Firefox, Chrome all stop and take at least a minute to load and become unresponsive until all youtube videos load in a forum...
Browsers & Mail
Laptop lag when I play videos , use office ,play games
Hello I have laptop HP PROBOOK 4530S since 2011 and worked very well but in november 2013 my laptop start lagging , in the first the lag is limited on videos , but after I suffer the lag in games ( also old games ) , microsoft office , when I use the browsers etc.. , there is my specifications ...
Music, Pictures & Video
Videos not loading in web browsers!!
I'm trying to loading videos with a updated version of FLASH, JAVA, SILVERLIGHT but nothing changes . ALso i cleared cookies and temp also.. please help me out!!!!!!1
Browsers & Mail
IE 9 and Chrome browsers do not play flash and other videos.
I use win 7 ultimo. I have installed latest Flash player .While the Flash and other videos are playing while I am online but do not play while I am offline. I get error message to install Flash player in IE9 and No plugins are available for playing in chrome. Please advise and guide me how I can...
Browsers & Mail
Sound works on certain videos, but not others (Across all browsers)
(I'm sorry if this has been answered before, but I couldn't think of a way to search for it) When viewing videos on any of my browsers (Firefox, Chrome, and Internet Explorer) for some reason there is no sound for some sites like Youtube or ESPN. But if I go to msn.ca (I only found this...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:25.
Twitter Facebook