Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet explorer 32-bit does not work, but 64bit does

05 Oct 2010   #21
spsingh113

WINDOWS 7
 
 
Problem fixed!

This was my scenario:
1.) Uninstalled Advanced System Optimizer
2.) Installed System Mechanic (This software really sucks and I am sure this peace of shit caused this problem!)
3.) Uninstalled System Mechanic.
4.) Boom!... no browser worked after restarting PC.. only IE 64-Bit was working.
5.) I tried my own solutions and restarted PC several times.
6.) when I restarted my PC for 3rd(or may b 5th I dont remember! ) time IDM got activated and started displaying a msg which asked to check Network Integrity... so I clicked on check and it detected that some 3rd party software corrupted network integrity. Would you like to repair it?(obviously man! I clicked yes)

Hurrrrrrrrray! after restarting my PC everything started working!

IDM=Internet Download Manager


My System SpecsSystem Spec
.
15 Dec 2010   #22
oceano

7 64
 
 

well i have none of these programs and ie32 has stopped working
see attached specs
thanks


cannot display webpage is the error message
Internet Explorer cannot display the webpage


What you can try:

Diagnose Connection Problems

More information


Attached Images
Internet explorer 32-bit does not work, but 64bit does-t-17-specs2.jpg 
My System SpecsSystem Spec
16 Dec 2010   #23
spsingh113

WINDOWS 7
 
 
Try to ping a website

open cmd(google it)
type: ping google.com <hit enter>

if u see these(or similar) lines then ur internet is working fine and there might be problem in ur browser:

Pinging google.com [208.87.34.18] with 32 bytes of da
Reply from 208.87.34.18: bytes=32 time=324ms TTL=45
Reply from 208.87.34.18: bytes=32 time=297ms TTL=45
Reply from 208.87.34.18: bytes=32 time=297ms TTL=45
Reply from 208.87.34.18: bytes=32 time=299ms TTL=45
My System SpecsSystem Spec
.

18 Dec 2010   #24
oceano

7 64
 
 

thanks
i pinged - see attached
the ie 8 64 bit one works
have i managed to ping with the dud one
when i click the icon i just get
Internet Explorer cannot display the webpage


Attached Thumbnails
Internet explorer 32-bit does not work, but 64bit does-ping.jpg  
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2010   #25
roncerr

Windows 8 Pro w/MC 32-bit
 
 

Did you try to "Diagnose Connection Problems"?

You could try a reset: Tools/Internet Options/Advanced/Reset
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2010   #26
spsingh113

WINDOWS 7
 
 

Before trying anything else. Download IDM from internetdownloadmanager.com (Use your IE8 64 to download). Install it.

Download this file(or any other) from microsoft.com (because there servers are fast and responsive) via IDM:
http://download.microsoft.com/downlo...-X86-wave0.exe

Note: you dont need to download the whole file!... Its for testing purpose only. Once it reaches 1% or 2% stop it.

It detects and corrects the bad settings in your network!......
( I know this solution seems awkward )
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2010   #27
oceano

7 64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by roncerr View Post
Did you try to "Diagnose Connection Problems"?

You could try a reset: Tools/Internet Options/Advanced/Reset
thanks
yes, tried that
and unselecting restart, selecting it and restart
it does ping


Attached Thumbnails
Internet explorer 32-bit does not work, but 64bit does-ping.jpg  
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2010   #28
oceano

7 64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by spsingh113 View Post
Before trying anything else. Download IDM from internetdownloadmanager.com (Use your IE8 64 to download). Install it.

Download this file(or any other) from microsoft.com (because there servers are fast and responsive) via IDM:
http://download.microsoft.com/downlo...-X86-wave0.exe

Note: you dont need to download the whole file!... Its for testing purpose only. Once it reaches 1% or 2% stop it.

It detects and corrects the bad settings in your network!......
( I know this solution seems awkward )
thanks
not keen on adding even more software!
that download seemed to work.
i have a backup registry from before this chaos started, should i just use that?


Attached Images
Internet explorer 32-bit does not work, but 64bit does-download.jpg 
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2010   #29
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Since a 64 bit browser is working, try this:

Start> In search box, type cmd> Right click cmd.exe in results above and choose Run as administrator

When the command prompt opens type:

netsh winsock reset

Press enter

Restart PC

Hopefully that will fix it

A Guy
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2010   #30
spsingh113

WINDOWS 7
 
 

lol!

I think you didnt read full post... I didnt said to do that...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet explorer 32-bit does not work, but 64bit does




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Does the Internet Explorer 9 back button not work correctly for you?
I have had issues, as well as other people, with the Internet Explorer 9 Back button not working. I click it and it doesn't go back. I have to click it a bunch for it to go back. If you have found a fix for this, please state the fix below, so others can be helped.
Browsers & Mail
Internet Explorer 10 is forced in 64bit mode
We have a computer where IE10 is forced to run in 64bit mode Even when following options are off needed to run 64bit IE10: - Protected Mode - Enhanced Protected Mode - UAC Is there another option that might explain why it's forced to run 64bit?
Browsers & Mail
Internet Explorer - links to websites on internet do not work
Windows 7 x64 Home Premium SP1 (most recent update level) 1. clicking IE10, IE10 comes up 2. first website started, Google 3. next TAB, Google comes up (configured) Problems 1. When clicking at a desktop icon (refering to a website on the internet), the next fresh screen of IE10 comes...
Browsers & Mail
Internet Explorer 8 is not opening links to new tab in Windows 7 64bit
I have win 7 x64 with IE 8. Whenever i click on link, a new tab incompletely open but a pop up displayed on screen. that link may be a pdf, a downloadable file (movie, .exe ), It does happen in IE 9 also, i tried IE 9 by upgrading IE8. A pop up shows " Internet Explorer has stopped working ...
Browsers & Mail
Update to Internet Explorer 9 does not work
I have now for 2 times done the update from version 8 to version 9 of Internet Explorer for 64bit systems as it is qualified as a important update, but the update again failed. When I start the Internet Explorer after the update I only get white screens instead of the content of the websites. ...
Windows Updates & Activation
Internet Explorer does not work
I am using Windows 7 x64 and I am having problem with Internet Explorer (32 bit). When I open internet explorer the taskbar and windows explorer do not work for some time and after some time automatically come into working. And if I close internet explorer then also come into working. Kindly help...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:26.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App