Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE 8 gets white patch on window and locks up.

23 Mar 2010   #1
CommonTater

XP Pro SP3 X86 / Win7 Pro X86
 
 
IE 8 gets white patch on window and locks up.

A question for IE8 users...

Twice now I've gone to websites and have had a browser lockup that's required a system reboot to escape. What happens is that I will follow a link and the browser will load it up apparently normally except that I can't scroll the page. A few seconds will go by and then the entire browser window will be covered by a semi-transparent white patch that prevents me from closing the tabs, hitting any of the buttons or closing the browser. The only way out of it is to reboot...

I've never seen this before.... can anyone tell me what it is?

(And no I'm not going to post the links because I don't want to give you the problem...)


My System SpecsSystem Spec
.
23 Mar 2010   #2
alwinwinjoe

Windows 7 Ultimate 32-bit Version 6.1 (build 7600.16385)
 
 

Hello there!

When did this problem arise? Did you install any add-ons recently?
My System SpecsSystem Spec
23 Mar 2010   #3
CommonTater

XP Pro SP3 X86 / Win7 Pro X86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by alwinwinjoe View Post
Hello there!

When did this problem arise? Did you install any add-ons recently?
Only Flash 10... It's a fresh install, done this morning. I haven't even installed any of my software yet. I'm pretty sure this is either a browser problem or some kind of malicious script on a couple of websites... Including some pages at Tom's Hardware...
My System SpecsSystem Spec
.

24 Mar 2010   #4
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Try this. In Tools-Internet Options-Advanced tab, uncheck "Disable Script debugging (Internet explorer)" and "Disable Script Debugging (Other)" under "Browsing". In the same tab, under "Security", uncheck "Enable memory protection to mitigate online attack".
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #5
CommonTater

XP Pro SP3 X86 / Win7 Pro X86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bill2 View Post
Try this. In Tools-Internet Options-Advanced tab, uncheck "Disable Script debugging (Internet explorer)" and "Disable Script Debugging (Other)" under "Browsing". In the same tab, under "Security", uncheck "Enable memory protection to mitigate online attack".
Nice catch... I disabled the script debugging and went to the page...

"Error 756 , Object expected"

It turns out there's an error on the webpage that right at the point the browser freezes up... Now the question becomes "Why isn't IE8 catching it?"

Thanks for your help, much appreciated.
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #6
MadMaxData

Windows 7 Enterprise x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by CommonTater View Post
Quote   Quote: Originally Posted by alwinwinjoe View Post
Hello there!

When did this problem arise? Did you install any add-ons recently?
Only Flash 10... It's a fresh install, done this morning. I haven't even installed any of my software yet. I'm pretty sure this is either a browser problem or some kind of malicious script on a couple of websites... Including some pages at Tom's Hardware...
I'm glad you posted this, because I had the exact same thing happen to me at Tom's Hardware just a few days ago. I thought I got infected somehow, so I immediately ran a full system scan with Norton 2010. Nothing came up.

Should we run those settings all the time, and are they safe?
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #7
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Try a couple more things.

1) In IE, go to Tools-Internet Options-Security tab and uncheck "Enable Protected Mode".
2) Add this website to trusted sites.
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #8
CommonTater

XP Pro SP3 X86 / Win7 Pro X86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MadMaxData View Post
I'm glad you posted this, because I had the exact same thing happen to me at Tom's Hardware just a few days ago. I thought I got infected somehow, so I immediately ran a full system scan with Norton 2010. Nothing came up.

Should we run those settings all the time, and are they safe?
Safe yes... but likely to be quite annoying. There is an option in the Advanced tab to show messages about every script error, but they come too late... the damage is already done.

I'm wondering if it's not some sleezy advertiser exploiting a weakness or something... I've seen it on a couple of different sites, now. On one if you wait it out (nearly a minute) an ad appears and you're supposed to click in the corner to see the ad before proceeding...

Massively annoying... and it breaks the first rule of good business...
"Never piss off the customer."

But... thanks to our friend, at least we now know it's not a browser issue.
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #9
MadMaxData

Windows 7 Enterprise x64
 
 

Yeah, I was glad to see it wasn't a browser issue too. However, I'm not messing with my settings in IE. I'll just stop visiting Tom's Hardware. His loss, as he should have consider pissing off the customer like you said.

You have to REALLY convince me of certain settings before I change them. My machine runs almost everything default. It's how I prefer it.
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2010   #10
CommonTater

XP Pro SP3 X86 / Win7 Pro X86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MadMaxData View Post
Yeah, I was glad to see it wasn't a browser issue too. However, I'm not messing with my settings in IE. I'll just stop visiting Tom's Hardware. His loss, as he should have consider pissing off the customer like you said.

You have to REALLY convince me of certain settings before I change them. My machine runs almost everything default. It's how I prefer it.
Hmmm... See now you and are different on that one... At first I'm all changes and tweaks, gotta get the most out of it, make it behave the way I want, etc. Over time as I find less and less to grumble about I find myself tapering off and just leaving the systems as-is.

When I first jumped to XP I was tweaking away like crazy for the first week, drove everyone mad with me constantly at it... I probably reinstalled XP 10 times in the first week... but when I got it all figured out, I ran the same install for several years without any problems at all. In fact I ran a single install of win2000 from 1999 to 2006 when I switched to XP and ran a single install of it until 2 weeks ago. Now of course the cycle is repeating... I'm on my third Win 7 setup and the urge to mess with stuff is starting to taper off... I wonder how long I'll end up runnig this one....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE 8 gets white patch on window and locks up.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
PC locks up when typing in the Run window
Hi, Whenever I click on "Start" and then go to type anything in the "Run Window" (eg. msconfig, regedit etc.) I get as far as typing 3 letters and then it locks up, and eventually I get a message saying Windows Explorer has stopped working. I have tried to do a System Restore, but it fails to...
General Discussion
Help! office won't open after updating window patch....
Good afternoon, everyone. I am in a trouble with microsoft office 2010 window version since last sunday.. My computer was updated automatically last week, and then MS office has not working. Powerpoint, excel program started in safe mode, however it shuted down immediately. Some of word files...
Microsoft Office
How to turn white explorer window area transparent
Hi everyone! I'm new in the forums, so hey all! :D One of my first questions here: So I was in class a few minutes ago, and while the professor was lecturing I saw one of my classmates (with Windows 7, ofcourse) opening up a few explorer windows. I was kind of surprised (and envious) to see...
Customization
Aero white window outlines
Hi folks been searching for this solution having difficulties finding the answer after searching this site. Having recently been saved the torture of looking at font outlines (thanks Bongo!) https://www.sevenforums.com/themes-styles/32594-aero-theme-question-3.html Any way to change the...
Themes and Styles
White blank window when changing to Basic Mode.
Hello guys, I'm experiencing a problem with my Windows 7 Professional installation. I have some programs that run in Basic Mode. And when the theme changes there is a blank screen on my far left screen. My other screens stay the same. I'm using a GTX295 (182.50 NVIDIA driver) on a triple head...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:57.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App