Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Brand New Rig, 3 Weeks later Still BSOD?! HELP?

17 Oct 2010   #1
MasterBLaha

Windows 7 Professional 64bit
 
 
Brand New Rig, 3 Weeks later Still BSOD?! HELP?

Hello,

I'm stumped I can't figure out why my system is having serious BSOD! I've already RMA a motherboard and I've built a whole new system, switched from Intel to AMD and I'm still having problems... I've had a few people look into it and they can't seem to figure it out. At first it was thought that my Redline Memory wasn't working well with my motherboard so I put in some old Kingston and it seemed to fix the BSOD problem, passed Intel Burn Test, and Youtube Test. However next day BSOD is back again, Youtube / Flash seems to trigger it the most.

Any Help is greatly Appreciated at a minimum I hope my new hardware isn't defective

Here is some computer info: (I've also attached my DMP Files)

Computer Spec:
CPU-Z Validator 3.1

Notes:
I RMA my first motherboard because of a faulty DIMM Slot, so chances of having more Memory issues are low? Doesn't appear so I think it's still a Memory issues but can't figure it out I don't know what everything means in these DMP files.

My Complete Hardware List:
CPU (AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Thuban 3.2GHz Six-Core):
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103849

Cooling (CoolIT Systems VAN-R120 Vantage A.L.C. CPU Cooler):
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16835227007

Motherboard (ASUS Crosshair IV Extreme AM3 AMD 890FX):
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131667

Memory (Kingston HyperX 3GB (3 x 1GB) 240-Pin DDR3 2000 (PC3 16000)
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820104187

Videocards (ASUS EAH5970/2DIS/2GD5 Radeon HD 5970 2GB):
http://www.newegg.com/Product/Produc...2E16814121357R
(ASUS EAH5850 DirectCU TOP/2DIS/1GD5 Radeon HD 5850):
http://www.newegg.com/Product/Produc...2E16814121370R

HardDrives (OCZ Vertex Turbo OCZSSD2-1VTXT30G 2.5" 30GB SATA II MLC SSD)
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227468
(OCZ Agility 2 OCZSSD2-2AGTE240G 2.5" 240GB SATA II MLC Internal SSD)
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227544

PSU (Top Power Tiger XLR 1200 Watt)
http://www.topower.com/product/tiger_1200.htm

Case (SILVERSTONE Fortress Series FT02B-WRI Black/Red Limited Ed.)
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811163165

Keyboard (Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000):
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16823109148

Mouse(Microsoft SideWinder Mouse)
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16826105074

Headset (Logitech G930 USB Connector Circumaural Wireless):
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16826104399

Monitors (Acer B233HUbmidhz Black 23" 5ms HDMI Widescreen LCD):
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16824009173


My System SpecsSystem Spec
.
17 Oct 2010   #2
MasterBLaha

Windows 7 Professional 64bit
 
 

This has been a 3 week progress, so let me put in some background information:

The only problem I had with my Intel Set-Up was the 3rd DIMM slot did not read my memory, so I could not run Triple Channel, that is why I RMA that board and went with AMD. This is the motherboard I RMA Asus Rampage III Extreme:
Newegg.com - ASUS Rampage III Extreme LGA 1366 Intel X58 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard



The Following Hardware seemed to work perfectly fine in the Intel Setup:
Memory (Kingston HyperX 3GB (3 x 1GB) 240-Pin DDR3 2000 (PC3 16000)
Newegg.com - Kingston HyperX 3GB (3 x 1GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 2000 (PC3 16000) Desktop Memory Model KHX2000C9AD3K3/3GX

Videocards (ASUS EAH5970/2DIS/2GD5 Radeon HD 5970 2GB):
Newegg.com - Open Box: ASUS EAH5970/2DIS/2GD5 Radeon HD 5970 2GB 512 (256 x 2)-bit GDDR5 PCI Express 2.1 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Dual GPU Onboard CrossFire Video Card w/ Eyefinity
(ASUS EAH5850 DirectCU TOP/2DIS/1GD5 Radeon HD 5850):
Newegg.com - Open Box: ASUS EAH5850 DirectCU TOP/2DIS/1GD5 Radeon HD 5850 (Cypress Pro) 1GB 256-bit GDDR5 PCI Express 2.1 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card w/ ATI Eyefinity

HardDrives (OCZ Vertex Turbo OCZSSD2-1VTXT30G 2.5" 30GB SATA II MLC SSD)
Newegg.com - OCZ Vertex Turbo OCZSSD2-1VTXT30G 2.5" 30GB SATA II MLC Internal Solid State Drive (SSD)
(OCZ Agility 2 OCZSSD2-2AGTE240G 2.5" 240GB SATA II MLC Internal SSD)
Newegg.com - OCZ Agility 2 OCZSSD2-2AGTE240G 2.5" 240GB SATA II MLC Internal Solid State Drive (SSD)

PSU (Top Power Tiger XLR 1200 Watt)
Welcome to Topower

Monitors (Acer B233HUbmidhz Black 23" 5ms HDMI Widescreen LCD):
Newegg.com - Acer B233HUbmidhz Black 23" 5ms HDMI Widescreen LCD Monitor with Height/Swivel Adjustment &USB 300 cd/m2 40000:1 (ACM) Built-in Speakers


This is the New Hardware added for the AMD Setup:
CPU (AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Thuban 3.2GHz Six-Core):
Newegg.com - AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Thuban 3.2GHz 6 x 512KB L2 Cache 6MB L3 Cache Socket AM3 125W Six-Core Desktop Processor HDT90ZFBGRBOX

Cooling (CoolIT Systems VAN-R120 Vantage A.L.C. CPU Cooler):
Newegg.com - CoolIT Systems VAN-R120 Vantage A.L.C. CPU Cooler

Motherboard (ASUS Crosshair IV Extreme AM3 AMD 890FX):
Newegg.com - ASUS Crosshair IV Extreme AM3 AMD 890FX SATA 6Gb/s USB 3.0 AMD Motherboard

Case (SILVERSTONE Fortress Series FT02B-WRI Black/Red Limited Ed.)
Newegg.com - SILVERSTONE Fortress Series FT02B-WRI Black/Red Aluminum / Steel Computer Case
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2010   #3
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MasterBLaha View Post
Hello,

I'm stumped I can't figure out why my system is having serious BSOD! I've already RMA a motherboard and I've built a whole new system, switched from Intel to AMD and I'm still having problems... I've had a few people look into it and they can't seem to figure it out. At first it was thought that my Redline Memory wasn't working well with my motherboard so I put in some old Kingston and it seemed to fix the BSOD problem, passed Intel Burn Test, and Youtube Test. However next day BSOD is back again, Youtube / Flash seems to trigger it the most.

Any Help is greatly Appreciated at a minimum I hope my new hardware isn't defective

Here is some computer info: (I've also attached my DMP Files)

Computer Spec:
CPU-Z Validator 3.1

Notes:
I RMA my first motherboard because of a faulty DIMM Slot, so chances of having more Memory issues are low? Doesn't appear so I think it's still a Memory issues but can't figure it out I don't know what everything means in these DMP files.

My Complete Hardware List:
CPU (AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Thuban 3.2GHz Six-Core):
Newegg.com - AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Thuban 3.2GHz 6 x 512KB L2 Cache 6MB L3 Cache Socket AM3 125W Six-Core Desktop Processor HDT90ZFBGRBOX

Cooling (CoolIT Systems VAN-R120 Vantage A.L.C. CPU Cooler):
Newegg.com - CoolIT Systems VAN-R120 Vantage A.L.C. CPU Cooler

Motherboard (ASUS Crosshair IV Extreme AM3 AMD 890FX):
Newegg.com - ASUS Crosshair IV Extreme AM3 AMD 890FX SATA 6Gb/s USB 3.0 AMD Motherboard

Memory (Kingston HyperX 3GB (3 x 1GB) 240-Pin DDR3 2000 (PC3 16000)
Newegg.com - Kingston HyperX 3GB (3 x 1GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 2000 (PC3 16000) Desktop Memory Model KHX2000C9AD3K3/3GX

Videocards (ASUS EAH5970/2DIS/2GD5 Radeon HD 5970 2GB):
Newegg.com - Open Box: ASUS EAH5970/2DIS/2GD5 Radeon HD 5970 2GB 512 (256 x 2)-bit GDDR5 PCI Express 2.1 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Dual GPU Onboard CrossFire Video Card w/ Eyefinity
(ASUS EAH5850 DirectCU TOP/2DIS/1GD5 Radeon HD 5850):
Newegg.com - Open Box: ASUS EAH5850 DirectCU TOP/2DIS/1GD5 Radeon HD 5850 (Cypress Pro) 1GB 256-bit GDDR5 PCI Express 2.1 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card w/ ATI Eyefinity

HardDrives (OCZ Vertex Turbo OCZSSD2-1VTXT30G 2.5" 30GB SATA II MLC SSD)
Newegg.com - OCZ Vertex Turbo OCZSSD2-1VTXT30G 2.5" 30GB SATA II MLC Internal Solid State Drive (SSD)
(OCZ Agility 2 OCZSSD2-2AGTE240G 2.5" 240GB SATA II MLC Internal SSD)
Newegg.com - OCZ Agility 2 OCZSSD2-2AGTE240G 2.5" 240GB SATA II MLC Internal Solid State Drive (SSD)

PSU (Top Power Tiger XLR 1200 Watt)
Welcome to Topower

Case (SILVERSTONE Fortress Series FT02B-WRI Black/Red Limited Ed.)
Newegg.com - SILVERSTONE Fortress Series FT02B-WRI Black/Red Aluminum / Steel Computer Case

Keyboard (Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000):
Newegg.com - Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000

Mouse(Microsoft SideWinder Mouse)
Newegg.com - Microsoft SideWinder Mouse

Headset (Logitech G930 USB Connector Circumaural Wireless):
Newegg.com - Logitech G930 USB Connector Circumaural Wireless Gaming Headset

Monitors (Acer B233HUbmidhz Black 23" 5ms HDMI Widescreen LCD):
Newegg.com - Acer B233HUbmidhz Black 23" 5ms HDMI Widescreen LCD Monitor with Height/Swivel Adjustment &USB 300 cd/m2 40000:1 (ACM) Built-in Speakers

These were all split between e1q62x64.sys (network driver)and tcpip.sys. Both are network related and I suspect related.

I would re-install the network driver and run a sfc /scannow. We can the see if there is a different cause.

SFC /SCANNOW Command - System File Checker



Ken J
My System SpecsSystem Spec
.

17 Oct 2010   #4
kword88

windows 7 ultimate 64bit
 
 

here is a link to the download page for that motherboard. i trie a direct link, but you may have to re-enter the information.

ASUSTeK Computer Inc.-Support-
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2010   #5
MasterBLaha

Windows 7 Professional 64bit
 
 

[QUOTE=zigzag3143;1019794]
Quote   Quote: Originally Posted by MasterBLaha View Post
Hello,

These were all split between e1q62x64.sys (network driver)and tcpip.sys. Both are network related and I suspect related.

I would re-install the network driver and run a sfc /scannow. We can the see if there is a different cause.

SFC /SCANNOW Command - System File Checker



Ken J
OK I downloaded the Intel Driver from ASUS site, there is only 1 Driver so it's the latest version. I then uninstalled the Intel Ethernet Adaptor from Device manager then installed the driver and pointed to the new downloaded driver and installed without problems. I tried running the System File Checker and I don't think it worked, I've tried following the post information on how to use it and I couldn't get it to perform 100% or save a file. I took a screen shot of the command promt to show you what it did.

My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2010   #6
kword88

windows 7 ultimate 64bit
 
 

you may have typed it wrong, possibly?
to open an elevated command prompt, right-click the shortcut and select "run as administrator", then type SFC /SCANNOW. (a space after SFC, no space after the forward slash).
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2010   #7
MasterBLaha

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kword88 View Post
you may have typed it wrong, possibly?
to open an elevated command prompt, right-click the shortcut and select "run as administrator", then type SFC /SCANNOW. (a space after SFC, no space after the forward slash).
I just downloaded the shortcut to Elevated Command Prompt as shown in the other Form Post.

Then I copy and pasted what you typed and got the same message.
"
Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them.
Details are included in the CBS.log windir\Logs\CBS\CBS.log For example
C:\Windows\system32>
"

I have attached the CBS file.
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2010   #8
gbs5009

Windows 7 Professional x64
 
 
Same Problem

Sounds like I'm having the same issue as you. New build, works great until I hop on youtube. Got led on what I now believe to be a wild goose chase by the windows memory diagnostic, so I'm back to square one. My best thought was that I shouldn't have used the generic Intel onboard LAN driver, but even using the one straight from ASUS didn't stop the crash. I'll let you know if I make any progress.
My System SpecsSystem Spec
21 Oct 2010   #9
MasterBLaha

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gbs5009 View Post
Sounds like I'm having the same issue as you. New build, works great until I hop on youtube. Got led on what I now believe to be a wild goose chase by the windows memory diagnostic, so I'm back to square one. My best thought was that I shouldn't have used the generic Intel onboard LAN driver, but even using the one straight from ASUS didn't stop the crash. I'll let you know if I make any progress.
I just uninstall the Onboard Intel adapter and installed a USB Wifi adapter see link:

WNDA3100

So far I have not been able to reproduce the BSOD! I've tried a number of things that use to BSOD but no such luck, computer seems to be working OK, I wouldn't say GREAT because it still feels like something is wrong....

Any ideas? Does this mean the onboard network adapter is bad? Do I have a defective motherboard? Should I be RMA'in this board now?

My System SpecsSystem Spec
21 Oct 2010   #10
MasterBLaha

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Look at the Feed Back on the Reviews for this Board, appears that the Intel Adapter has Driver Issues and everyone suspects an updated driver will fix the BSOD issue.


Link:
Newegg.com - ASUS Crosshair IV Extreme AM3 AMD 890FX SATA 6Gb/s USB 3.0 AMD Motherboard

Feedback:
Quote:
Cons: Ummm well i am having a issue with the intel driver bsod intel issue so i am not taking that away with the board but everything else works great
Quote:
Cons: This board does BSOD, but it is not ASUS fault. The BSODs are a result of the Intel NIC that is on board. If you put a lot of traffic through the NIC your PC will bluescreen. Check out the ASUS support forums for updates on the drivers. I have installed the latest drivers from Intel and still experiance BSODs. The best thing to do is be aware of how much traffic you are sending in/out the NIC. I have watched a few 1080P videos on youtube, one at a time, and everything has been working fine. However, trying to load up multiple videos will cause a crash.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Brand New Rig, 3 Weeks later Still BSOD?! HELP?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Various BSOD over the last few weeks
Hi I have always had BSOD at various time and varying degrees happening one a week to once a month. Recently I have started to get BSOD every morning sometime as many as 3 then the system mostly runs without an issue. When the BSOD occur I could be browsing the internet, looking through...
BSOD Help and Support
Three BSOD in the Last Three Weeks
Hi, I am on an ASUS N53SN since this summer. I didn't encounter any serious problems. But in December I met a BSOD. 2 days ago and today I met others without any programs running. I zipped the required files as said in the posting instructions for BSOD. They are attached. The Basic System...
BSOD Help and Support
Two BSOD's in 2 weeks
Hi , I wasn't doing anything in particular during the crash. My first crash was on Jan 4 and earlier today (i.e-Jan 10) was the second time. The only new installation I can think of was an upgrade to Firefox 9.0.1 and Skype facebook Beta. Systems info Current: Windows 7 Pro x64 full retail...
BSOD Help and Support
BSOD for the last 2 weeks
Hey guys. I dunno what's happening here, honestly - 2 weeks ago, my computer decided to refuse to run in normal mode, only working in Safe Mode and Safe Mode with Networking. Because of this, I am unable to run a System Health Report (doesn't work in Safe Mode), so I cannot attach it....
BSOD Help and Support
BSOD after a weeks rest
Thought I had the problem solved after installing a new video card NVidea GForce 9500 GT but started getting the BSOD's again. Can someone look at this file and tell me their opinion?
BSOD Help and Support
6 BSoD's in 2 weeks
I've had a BSoD 6 times since I upgraded to 7 about 2 weeks ago. Each time it has happened while browsing the internet so I would almost assume it had something to do with either the browser or the wireless drivers. but I could be wrong. Also I'd really like to learn how to diagnose and treat this...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:44.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App