Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: X-FI Titanium and BSOD

21 Dec 2010   #1
R1Bzh

Windows 7 Premium x64
 
 
X-FI Titanium and BSOD

Hi,
I've installed my new X-FI Titanium (SB0880) and drivers from internet (directly from Creative and apply all updates), i have a new BSOD with "Page fault in non paged area", only in "Lord of the rings online".

My computer work fine in work env. (music, audio chat, webcam, ...)
  • Windows 7 premium x64
  • new self installed
  • hardware age : ~3 years (except the x-fi titanium, less than 1 month)
  • Os installation : maybe 3 weeks ago

If you have some ideas ... Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
21 Dec 2010   #2
yowanvista

Windows 10 Pro x64, Arch Linux
 
 

Sound card drivers are blamed, use an older version

Code:
BugCheck 50, {ffffffff86170000, 0, fffff80002ea9690, 5}

Unable to load image \SystemRoot\system32\drivers\ctoss2k.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ctoss2k.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ctoss2k.sys
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #3
DeanP

Win 7 Pro x64 SP1 OS X Snow Leopard 10.6.7
 
 

Hello and welcome to Seven Forums!

Update the following drivers:
ASACPI.sys Mon Mar 28 15:30:36 2005

For ASACPI.sys,
Quote:
The 2005 version of this driver is a known BSOD cause.
Please visit this link: ASUSTeK Computer Inc.-Support- download_item_mkt
Scroll down to the Utilities category, then scroll down to the "ATK0110 driver for WindowsXP/Vista/Windows 7 32&64-bit " (it's about the 10th item down).
Download and install it.
Go to C:\Windows\System32\drivers to check and make sure that the ASACPI.sys file is date stamped from 2009 or 2010 (NOT 2005).
My System SpecsSystem Spec
.

21 Dec 2010   #4
R1Bzh

Windows 7 Premium x64
 
 

Thanks both,

ASACPI.sys updated, wait and see.

For the
Quote:
BugCheck 50, {ffffffff86170000, 0, fffff80002ea9690, 5}

Unable to load image \SystemRoot\system32\drivers\ctoss2k.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ctoss2k.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ctoss2k.sys
Where did you saw this ? and to which version i should downgrade ?
First i've installed the cdrom version and same BSOD.
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #5
DeanP

Win 7 Pro x64 SP1 OS X Snow Leopard 10.6.7
 
 

There is a program called WinDBG that allows you to debug and analyze the BSOD Dump Files.
It may be a difficult procedure for beginners.
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #6
R1Bzh

Windows 7 Premium x64
 
 

after googled "ctoss2k.sys" i've found this post
Windows 7 BSOD While Gaming - Tech Support Forum
same errors on lotroclient.exe , maybe asacpi.sys will sovled the problem.

Thanks a lot and i'll be back to mark this post as solved, i hope
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #7
R1Bzh

Windows 7 Premium x64
 
 

Same BSOD After the ASACPI.sys update.
Don't know how solve it. There is only two drivers on creative website ...
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2010   #8
Lemur

Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer
 
 

Unplug your computer. Remove your sound card. Blow the slot clean (even if it's new). Firmly reseat card.

Restart computer.

Flash bios: P5N-E SLI BIOS 1406

ASUSTeK Computer Inc.-Support-

See if you can disable your Realtek audio onboard chip in the bios.
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2013   #9
sjdesilets

Windows 7 Ultimate x64
 
 

My card is the
Creative sound blaster x-fi titanium fatal1ty professional series

In the 4 years I've used the card , never had a problem until a few weeks ago.

I tried everything, including the latest drivers and even the PAX tweak drivers. Still get the BSOD.

I get the stop code 0X0000007E
and also ha20X22K.sys


Attachment 290296

Using the Creative autoupdater, after update complete, immediate BSOD. Frustrating.
I also downloaded the latest driver directly from Creative website.
Strange that the BSOD text says to make sure the drivers are up to date.


Would switching PCIe slot make a difference?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 X-FI Titanium and BSOD




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Creative X-Fi Fatal1ty Titanium - Should I?
Hey guys, Matt here. If anyone has been creeping about, I've been having issues with sound configuration in Windows 7. After a bit of digging, I've found a fix... Buy a new damn card. Just want all you forum goers opinions, Is this card all that it is cracked up to be? Links to...
Sound & Audio
X-fi Titanium Problems: EMI etc.
Hello all, I recently upgraded from an X-fi Xtreme Gamer to an X-fi Titanium PCI-E 1x card in preparation for an SLI config. However, I've recently noticed sound loss and drops about ten minutes of using my audio in games and browsing. There were times of electromagnetic interference whines but I...
Sound & Audio
can i not use creative drivers for my x-fi titanium?
i have an x-fi titanium card but i must not be doing things right. i have sound and all but i thing its all windows doing. in device manager it doesn't say anything about creative. theres no creative tools, and when i try and install the latest drivers the installer says theres newer drivers...
Hardware & Devices
SB Titanium will not work under Win7
I've posted elsewhere here about my Win7 upgrade. I run a Dell XPS 420. Upgraded to Win7 x64 Ultimate (no regrets overall - love it!). But my SoundBlaster X-Fi Extreme Audio would no longer record "What U Hear." Creative admitted that X-Fi Audio cards will not record What U Hear under Win7. They...
Sound & Audio
X-FI titanium problems with windows 7
Hello, I cannot into the sound manager either windows or Creative to adjust sound. I only can do it when the computer wakes up after "sleeping mode". Does anybody has the solution? It is a windows problem because I've tried with another soundcard and had the same trouble. Thanks...
Sound & Audio
X-Fi Titanium outputs 2.1 despite being set on 5.1
OK, This is an X-Fi Titanium Professional installed on Win7 x64 with the newest drivers available from the Creative site. I can test the audio from within the Console Launcher or Diagnostics and all 5.1 speakers have good clear audio, when I play from Itunes/Windows Media Player/Internet I only...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:20.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App