Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Crossfire BSOD 2x HD6850

28 Dec 2010   #11
MATvm

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Ah oeps,

didn't read the separate test part... Was a test with my two RAMs inserted (2times tested, 2 times pass)

EDIT: off record, I originally had this motherboard--> Gigabyte GA-870A-UD3
Had the exact same problem with this mobo, after long search came to conclusion that this motherboard was not really Crossfire ready (Only 1 16x PCI-Express slot and a 4xspeed PCI-E)

So decided to buy new motherboard assuming this would resolve the issue.

Now I have the exact same thing going on, so I'm already kinda assuming the slots of RAM are ok (chances that with two complete other motherboards a memory slot is broken is quite small no? ). But ok for the RAM itself i did not perform separate test.


My System SpecsSystem Spec
.
28 Dec 2010   #12
CarlTR6

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

Two passes are not enough, we recommend a minimum of seven passes. I have seen cases where errors did not show up until 13 passes. Most shops run Memtest for a minimum of 24 hours.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2010   #13
MATvm

Windows 7 Ultimate x64
 
 

12 tests passed... no errors

little update:
Tried the following: disabled Crossfire in CCC, started game, once in game menu alt+tab returned to win and activated Crossfire in CCC, alt+tab back to game, whole screen remains black, no crash however and I can hear the ingame menu sound and with keyboard arrows I can hear the swap of choices in the menu so it isn't really blocked...
My System SpecsSystem Spec
.

29 Dec 2010   #14
CarlTR6

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

That tell us your memory is probably OK. What you have described sounds like a driver problem. You might experiment with different video drivers; sometime an older driver works better than the latest and greatest.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2010   #15
MATvm

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Already tried 10.12, 10.11, 10.10, 10.10e... It can't be that I have to run through them all?
Nothing else seems wrong in the data I posted in your opinion?
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2010   #16
CarlTR6

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

Try uninstalling CCC and installing only the video drivers. CCC can be a real PITA with Win 7.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2010   #17
MATvm

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Tried and failed . Same thing again

.dmp in attachment
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2010   #18
CarlTR6

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

This dump blames atikmdag.sys, a video driver. Try uninstalling CCC and installing only the video drivers in the safe mode.
Code:
Windows 7 Kernel Version 7600 MP (6 procs) Free x64
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Built by: 7600.16617.amd64fre.win7_gdr.100618-1621
Machine Name:
Kernel base = 0xfffff800`02e0e000 PsLoadedModuleList = 0xfffff800`0304be50
Debug session time: Wed Dec 29 13:05:13.408 2010 (GMT-5)
System Uptime: 0 days 0:02:46.343
Loading Kernel Symbols
...............................................................
................................................................
.........................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
........
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 3B, {c0000005, fffff8800586fdd3, fffff8800919d680, 0}

Probably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+1c4dd3 )

Followup: MachineOwner
---------

0: kd> !analyze -v
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b)
An exception happened while executing a system service routine.
Arguments:
Arg1: 00000000c0000005, Exception code that caused the bugcheck
Arg2: fffff8800586fdd3, Address of the exception record for the exception that caused the bugcheck
Arg3: fffff8800919d680, Address of the context record for the exception that caused the bugcheck
Arg4: 0000000000000000, zero.

Debugging Details:
------------------


EXCEPTION_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at 0x%08lx referenced memory at 0x%08lx. The memory could not be %s.

FAULTING_IP: 
atikmdag+1c4dd3
fffff880`0586fdd3 4c8b00          mov     r8,qword ptr [rax]

CONTEXT:  fffff8800919d680 -- (.cxr 0xfffff8800919d680)
rax=0000000000000000 rbx=fffff8a008622ac0 rcx=0000000000000001
rdx=0000000000000003 rsi=fffff8800919e1e0 rdi=fffff8800919e100
rip=fffff8800586fdd3 rsp=fffff8800919e050 rbp=fffff8a00860d4a0
 r8=0000000000003104  r9=0000000000003100 r10=0000000000000001
r11=0000000000000003 r12=0000000000000000 r13=0000000000000001
r14=fffff8800919ea0c r15=0000000000000008
iopl=0         nv up ei ng nz na pe nc
cs=0010  ss=0018  ds=002b  es=002b  fs=0053  gs=002b             efl=00210282
atikmdag+0x1c4dd3:
fffff880`0586fdd3 4c8b00          mov     r8,qword ptr [rax] ds:002b:00000000`00000000=????????????????
Resetting default scope

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

DEFAULT_BUCKET_ID:  VISTA_DRIVER_FAULT

BUGCHECK_STR:  0x3B

PROCESS_NAME:  iw4mp.exe

CURRENT_IRQL:  0

LAST_CONTROL_TRANSFER:  from 0000000000000000 to fffff8800586fdd3

STACK_TEXT:  
fffff880`0919e050 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : atikmdag+0x1c4dd3


FOLLOWUP_IP: 
atikmdag+1c4dd3
fffff880`0586fdd3 4c8b00          mov     r8,qword ptr [rax]

SYMBOL_STACK_INDEX:  0

SYMBOL_NAME:  atikmdag+1c4dd3

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

MODULE_NAME: atikmdag

IMAGE_NAME:  atikmdag.sys

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  4cef1f94

STACK_COMMAND:  .cxr 0xfffff8800919d680 ; kb

FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x3B_atikmdag+1c4dd3

BUCKET_ID:  X64_0x3B_atikmdag+1c4dd3

Followup: MachineOwner
---------
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2010   #19
MATvm

Windows 7 Ultimate x64
 
 

the installer says he can't start system detection in safe mode, so installation is blocked...
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2011   #20
MATvm

Windows 7 Ultimate x64
 
 

YESYESYES, it's finally working.

I've flashed both cards with a new BIOS received from TUL (Powercolor) support

thumbs up and big thanks for those guys

Thank you all for the replies and support

Peace
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Crossfire BSOD 2x HD6850




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Dual Monitor Configuration - HD6850
Wasn't sure if this should go in hardware or here seeming as it's about monitors as well as the graphics card, but yea.. move if needed I guess :) So.. today I got a new monitor. One of those korean 27" 2560x1440 displays, the QNIX qx2710. I have also an LG 22" old flat panel screen, and a 20"...
Graphic Cards
Purchase upgrade HD6850 should I buy?
So I have reach to a point where i can no longer enjoy my games or play new games on high/ultra settings. I can play older RTS games or most online MMO's and such. A lot of games have came out this year. Battlefield 3 for example with my current hardware no way i can play in high settings :( ...
Graphic Cards
I got a new MSI HD6850 and it saying video hardware error
I got a new MSI HD6850 and it is acting a weird. The graphics card has not been overclocked and the temperature is normally at 50 C. I also have have XFX 6850 and that one works fine. I have managed to record the problem AMD HD6850 Problem - YouTube My PC spec... Motherboard: ASUS...
Graphic Cards
hd6850 failed to oc at all
hi all i recently tried to oc my xfx hd6850 n failed. thing is all i had done was up the core clock by 15mhz in 3 steps of 5mhz. playing deus ex it was runnin ok but within a few mins of bfbc2 online it crashed. i had to hit the reset button on my case. couldnt alt tab or cntrl,alt, delete. i...
PC Custom Builds and Overclocking
Crossfire BSOD
Hello everyone. I recently inherited a second ATI HD4850 to put along side my other one. Ever since I have started using this second card I have been getting nothing but bsod's. I have tried single card configuration with both cards and both run like they should. I also figured I had bad RAM, so...
BSOD Help and Support
[BSOD] Crossfire on Windows7 x32
An error occurred when running CrossFire on windows 7 32bit! how for CrossFire to run on windows 7 32 bit? when CrossFire patcher and XTrap start no problem, but after XTrap finished downloading the patch, my computer suddenly restarts itself (BSOD) when I turn off antivirus and Crossfire.exe've...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:27.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App