Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: - Urgent help !! PLEASE ! ! ! -

31 Dec 2010   #11
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

We solve your problems here so EVERYBODY can learn


My System SpecsSystem Spec
.
31 Dec 2010   #12
kurt1212

Windows 7 home premium 64bit
 
 

Oh just to add this in; it worked fine for the first few days then It crashed at about 5am (yeah, assassins creed 2 is addictive xD) on the desktop. I went to bed just thinkin 'hell, only a crash.. It'll be fine in the morning' then from their it crashed on the welcome screen and if I got on it would crash soon after.

Thanks for your help btw.
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2010   #13
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Do you have the Bios setup configured to use onboard VGA or the Nvidia Card ?
My System SpecsSystem Spec
.

31 Dec 2010   #14
gregrocker

 

Did you change out drivers given by the Win7 installer, then quickly updated via optional Windows Updates?

This is not XP or Vista. You don't have to import any drivers except those missing or in error in Device Manager after install, optional Windows updates, and enabling auto hardware driver updating here: Automatically get recommended drivers and updates for your hardware

Only if performance dictates doing so should you change out display, chipset or other drivers to those found on the Support downloads webpage for your computer or device model.

See if you have a restore point from before you changed out drivers and get back to see how performance holds up. If necessary go all the way back to before updates and programs were installed, or clean reinstall.

Then install your updates in small groups starting with optional Drivers to see how performance holds up after each group. Install programs one-by-one using the same method until you isolate the driver, update or program which is causing the hang.

At the same time I would be checking the logs and standard troubleshooting methods built into Win7 which are laid out here: Computer lags every couple seconds
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2010   #15
kurt1212

Windows 7 home premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
Do you have the Bios setup configured to use onboard VGA or the Nvidia Card ?

I'll check that right now. What one should it be? Also to the guy above, I'll read your one after I try this. Thanks for the help!
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2010   #16
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

If your VGA cable is pluged into the Nvidia card with the 2 DVI ports also, set the bios to choose the Nvidia card as the primary video source, NOT the onboard VGA port.
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2010   #17
kurt1212

Windows 7 home premium 64bit
 
 

Ok I'm not the greatest computer whiz but the only thing I could find in BIOs was;

'init display first' set to 'PCI' The other option is PEG (EXpress graphics.) The description of it was ' set the fgirst initation of the monitor display from different type of vga card'

edit: tried changing it to peg but no difference.
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2010   #18
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

That nvidia GTS 450 is a PCI-Express Video Card
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2010   #19
kurt1212

Windows 7 home premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
That nvidia GTS 450 is a PCI-Express Video Card
Yeah their is nothing in my bios to decide if it uses vga or nvidia primary?
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2010   #20
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
That nvidia GTS 450 is a PCI-Express Video Card

Choose the PEG for PCI-Express Graphics
My System SpecsSystem Spec
Reply

 - Urgent help !! PLEASE ! ! ! -




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Please help anyone!! Urgent!!
Well, I've just took out the RAM memories today and swapped them from slot to slots to see if that makes any difference or changes. The thing is, once I put them back on again and start my computer, the system seems lagging more and even slowing down? So the question is, how do we fix this? ...
General Discussion
[URGENT] BOOT LOADER ERROR [URGENT]
Hi Guys, This is quite a long story, So let me get straight to the point. :) On my Dell Optiplex 360 Computer (Windows 7-Ultimate) I partitioned the hard drive to make space for another windows installation. I then installed Windows Vista Ultimate on it. All of that went successfully but...
Installation & Setup
Help please urgent!
Hello I'm new to this forum and I need help please :) My computer specs are: OS: Windows 7 x64 CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz RAM: 4GB DDR2 800MHz GRAPHICS CARD: Asus Geforce GTX260 MOTHERBORAD: Gigabyte EP45-DS3L Everything works perfectly new computer and newly...
BSOD Help and Support
Urgent help plz
Hey guys...plz help me out as soon as possible...i thought of changing the windows startup sound using the tutorial on this site...i renamed imageres.dll to imageresold.dll....it automatically made a file called imageresoriginal.dll also...within the system32 folder...i was continuing with the...
BSOD Help and Support
[URGENT] All System Restore Point Gone!![/URGENT]
The problem occurred when I made a standard user account and through that i redirected to the admin profile under c:/Users/xxxx and i right clicked the profile>properties>security> and i removed the standard account access to that admin folder and got some "Access denied error". After i logged off...
Backup and Restore
I need Urgent Help!
I encrypted in my LG laptop with omnipass some very important word office documents. I broke my LG laptot in 4 pieces. I have this files in my external hard disk,i copy paste them in my desktop i setup omnipass and i try to Decrypt them . But i can't,what im doing wrong? Please help,those files...
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:38.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App