Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Bsod

10 Jan 2011   #1
windowsuser111

Windows 7 Home Premium x64 OEM
 
 
Bsod

hi, i got a bsod and it rebooted normally
win 7 x64 home premium oem
inspiron 580, bought it in november

logs (recorded as instructed in the sticky post) attached


My System SpecsSystem Spec
.
10 Jan 2011   #2
windowsuser111

Windows 7 Home Premium x64 OEM
 
 

whoops, forgot to do the performance monitor check, here's the html file
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2011   #3
windowsuser111

Windows 7 Home Premium x64 OEM
 
 

bump
My System SpecsSystem Spec
.

11 Jan 2011   #4
Tews

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Your .dmp file is blaming acedrv09.sys (Part of ProtectDISC Software) This is from February 2007, and may not be compatible with Windows 7. Download the latest version from their website, or uninstall the software. ProtectDISC Software

Code:
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 50, {fffff8a009829000, 0, fffff88000fdfc02, 0}

Unable to load image \??\C:\Windows\system32\drivers\acedrv09.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for acedrv09.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for acedrv09.sys
Unable to load image \SystemRoot\system32\DRIVERS\MpFilter.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for MpFilter.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for MpFilter.sys

Could not read faulting driver name
Probably caused by : acedrv09.sys ( acedrv09+4c02 )

Followup: MachineOwner
---------
Code:
start             end                 module name
fffff880`00fdb000 fffff880`00fff000   acedrv09 acedrv09.sys Fri Feb 09 08:51:36 2007 (45CC7C68)
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2011   #5
windowsuser111

Windows 7 Home Premium x64 OEM
 
 

thanks
is there any way for me to tell which program the drm software is attached to?

edit:ah, judging from another thread on this forum, it appears to be magix music maker which i had recently installed
thanks again for the help
My System SpecsSystem Spec
11 Jan 2011   #6
Tews

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Hope that it solves your problem..
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2011   #7
windowsuser111

Windows 7 Home Premium x64 OEM
 
 

i neglected to uninstall magix music maker 12

it happened again once, i was awa for a while and logged in to find the screen looking weird because the ati drivers were gone (and i couldnt reinstall because the inf folder wasn't there either) so i rebooted and used startup repair and system restore to fix everything
when it happened the third time, startup repair "couldn't fix it automatically", so i can't even log in anymore
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2011   #8
Tews

64-bit Windows 8.1 Pro
 
 

Don't panic ... see if you can login into safe mode ... if you can do a system restore to your last known configuration that allowed you to boot normally...
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2011   #9
windowsuser111

Windows 7 Home Premium x64 OEM
 
 

safe mode doesn't seem to work (you go into safe mode by holding f8 as it's starting right?), it just makes this odd noise as i'm holding the key down and keeps starting up and proceeds to the startup repair/start normally selection menu

btw in the system repair details it said something like "unspecified changes to configuration could have caused the problem"
the closest thing i can remember doing is this - http://forums.gamesforwindows.com/t/8958.aspx - to fix a game error

edit: i've started system restore by going into "advanced recovery options", i'll post about how it goes
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2011   #10
windowsuser111

Windows 7 Home Premium x64 OEM
 
 

it didn't work, it briefly bluescreens and boots into the system rpair menu again (like always), i'll try again with an earlier restore point

edit: ok, the earlier point worked, now time to uninstall the magix crap

too bad i also lost some good stuff from giveaway of the day...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Bsod




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:00.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App