Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Black screen after registry optimization..

21 Feb 2011   #1
kimouette

Windows 7 Ultimate 32-bit SP1
 
 
Black screen after registry optimization..

My info :
Quote:
Lenovo 3000 N200
Windows 7, 32 bit
Tuneup Utilities 2010
I just ran "Tuneup Registry defrag" on my computer and after the analysis and results, I was asked to reboot my computer to perform the optimization.

My computer shuts down then reboots (I hear the fan running) but I'm stuck on a black screen!!!!!

I dont even get to the Windows logon screen, even worse, I dont even get the usual screen analysing my computer and RAM when I boot my computer... All I get is that damn black screen!!!

What I have tried so far :

- Shut down and reboot computer many times
- Press F8 to boot in safe mode
- Run Windows 7 reparation cd
- I also found "fixShell patch from PrevX" but damnit!!! I have to run the patch on my afected computer which means the black screen should not block me BEFORE running Windows.... AAAAAARG

None of these work! The computer doesn,t even "think". If the fan wasn't running I wouldn't even know my computer is on!

I dont have any restore file so that is not an option. Is there anything I can do to make my computer "skip" the registry optimization process so it can just run Windows normally?? Maybe a "bootable patch"? or anything else?

Any help or suggestion would be very appreciated!

Kim


My System SpecsSystem Spec
.
21 Feb 2011   #2
kimouette

Windows 7 Ultimate 32-bit SP1
 
 

Oh god it's even worse than I thought!

I cant even boot the Windows installation CD, the cd spins for couple of seconds, but the computer doesn,t provide what it takes to allow me to boot from it!
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2011   #3
diehrd

Ultimate 7
 
 

SO when you power up you get no signal to the monitor ?
My System SpecsSystem Spec
.

21 Feb 2011   #4
kimouette

Windows 7 Ultimate 32-bit SP1
 
 

Quote:
SO when you power up you get no signal to the monitor ?
I'm sure it did but the computer wasnt trying to run anything!

But finally everything,s back to normal. This is soooo weird. I didn,t do anything. After I rebooted for the 384723948723 time, it suddently worked! Tuneup utilitie,s registry optimization ran normally then Windows started normaly. Just like nothing wrong happend before!

There's no way I can explain why it now works. I had already tried to keep the computer running while stuck on the black screen (thinking maybe it was working but I just couldn,t see anything), I also tried to keep it shut down for more than 5 minutes (thinking maybe I wasn,t waiting long enough before rebooting), but for no logical reason, it now works!

Just for the info... I will uninstall TuneUp Utilities and start using CCleanerfor the rest of my life!!!!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Black screen after registry optimization..




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Defrag Registry shows extra users in startup Optimization
first id like to start off by saying if this is located in the incorrect place I'm sorry i don't come here often now for the issue well i just rebooted my PC to finish the De-frag process and i started noticing more and more Users appearing but once it got to 6 i was sitting there with a...
Software
Need Help With Optimization. Need free Optimization programme.
I recently factory reset my pc. :party:I have it cleaned it up. C: D: are clear of unwanted stuff. Especially D: I found out it had 3 old backups on I couldnt see.:party: I dont want to have to buy avast optimizer. it works wonderfully on my phone and tablet. I know it would be awesome. But...
Performance & Maintenance
Black Screen During WIN 7 POST , Black Screen Even In Safe Mode
Hi, I have this 4 year old Lenovo Y560(config below) The discrete graphic card has probably fried a long time ago, so last year when I did a clean install of Windows, I had to disable ATI Card permanently in the device manager using safe mode and used the Intel integrated card. A few days ago, I...
Installation & Setup
Registry problem after windows update and registry optimization tool
Hello sevenforum, I've already spend some time on this forum today but I can't find the solution to a particular registry problem I'm having. While windows was uploading some updates yesterday, I cleaned my registry using Iolo's system mechanic tool and that's where the problems started. (I...
Backup and Restore
Black screen of death after registry defragmentation
hi all, I recently installed iolo system mechanic and decided to defrag my registry, it prompted me that i needed a restart in order to do so, so i did and on startup it did the defrag then restarted again when it was done but the next time i got to the black screen with the cursor just before...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:17.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App