Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Bootup Errors after??? Have pics.

23 Feb 2011   #1
psychotron

Home 7 64 on Alienware and Asus. W8 on Lenovo.
 
 
Bootup Errors after??? Have pics.

This is what I get after I boot or reboot. I have not done anything new but run my anti-virus(free avira) cccleaner and spybot, only cccleaner found files which I deleted, no viruses.

I looked around and the Asus EPU might be the issue, although now I cannot even get it to startup. That also gives me an assertion failed and abnormal shutdown error. Love and hate thing I guess with Windows 7.


My System SpecsSystem Spec
.
23 Feb 2011   #2
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

Can you get safe mode with command prompt to run a secure file check?
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #3
psychotron

Home 7 64 on Alienware and Asus. W8 on Lenovo.
 
 

[QUOTE=Maguscreed;1256929]Can you get safe mode with command prompt to run a secure file check?[/QUOT

Haven't tried that yet. Is the Secure File Check fairly basic to run?
My System SpecsSystem Spec
.

23 Feb 2011   #4
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

get the command prompt up and just type
sfc /scannow
note the space between the c and the /
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #5
psychotron

Home 7 64 on Alienware and Asus. W8 on Lenovo.
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Maguscreed View Post
get the command prompt up and just type
sfc /scannow
note the space between the c and the /
I did the f8 thing but unlike xp it doesn't give me the options to select command prompt/network or just plain safe mode, so I assume I was in safe mode. Did command prompt, cmd, then sfc /scannow and it told me I must have admin rights. ???
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #6
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #7
psychotron

Home 7 64 on Alienware and Asus. W8 on Lenovo.
 
 

Found no issues, restarted same errors.
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #8
psychotron

Home 7 64 on Alienware and Asus. W8 on Lenovo.
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Maguscreed View Post
I haven't tried the "How to Check / Repair the Windows System Files from a Command Prompt at Boot" yet.
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #9
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

Avira could be blocking apps it shouldn't be. Might want to remove it for the time being.

Since you are able to get into windows system restore is always a option. Just roll back to before the error was occurring
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #10
psychotron

Home 7 64 on Alienware and Asus. W8 on Lenovo.
 
 

System restore fails, says Avira is running even though I disabled it. When I removed Avira restore worked and errors stopped on reboot, but another error pops up saying "cannot start avira" and it gives the x86 program files location where it was installed to. I got the enable admin rights to work but even with admin rights I cannot delete Avira folders in program files. So old errors are fixed now it's the Avira thing. I will do a full reinstall of Avira if it lets me to see if that fixes the new issue. I have so many other things I could be doing
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Bootup Errors after??? Have pics.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Three event errors on bootup: Event ID 7006, 7000 and 7009
Out of the blue I get 3 event errors when I boot up my Home Premium 64 bit. First time in two years. Event ID 7006: The ScRegSetValueExW call failed for FailureActions with the following error: Access is denied. I don't have AVG. I have Agnitum Firewall, Panda Antivirus (Free). Event ID...
General Discussion
Receiving connections errors on certain websites, pics attached
Just got back home from the holiday, the computer had been off for about a week, and now I am receiving error messages when trying to reach certain websites, Facebook Google Yahoo. Other websites are working fine, bleacherreport my banking websites etc. I have attempted running a full virus scan...
Network & Sharing
Slow bootup, BSOD after selecting user, CHKDSK errors, loss of video
Windows 7 Professional 64-bit AMD Phenom II X2 550 Black (3.1 GHz dual-core) ASUS M4A77TD Pro Motherboard G.Skill DDR3-1600 memory 4 GB EVGA GeForce 9500 GT 1GB video Western Digital 1TB WD10EADS Caviar Green I built this computer for my uncle in 2009. He called me after BSOD problems...
BSOD Help and Support
Slow Bootup, but no errors… What happened?
I have Windows 7 64 bit Pro. My computer has been very stable and free of errors. On Dec 14 I did all the windows updates and also installed Microsoft Silverlight. Everything was successful and the computer continued to work fine. Two days later I powered up the computer and it took 5 minutes...
Performance & Maintenance
Tools Chkdsk with no /f /r says errors, bootup chkdsk says none
AHCI disk. Running chkdsk from Properties Tools with no autofix says there are errors. Dismount the drive and reboot. Chkdsk reports no errors found. Properties Tools Chkdsk still syas there are errors. Auslogics Defrag also says there are errors.
Hardware & Devices
new <bad hard disk> errors, pics attached
Been battling this Dell Inspiron 1545 laptop on and off for couple months now. This is my most recent post, which ended up being solved because I purchased a refurbished hard disk from a reputable online retailer. I activated the new Windows 7 Home Premium 32 bit software over the phone and I was...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:22.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App