Windows Explorer continuously crashing and restarting


  1. Posts : 1
    windows 7 home premium 64 bit
       #1

    Windows Explorer continuously crashing and restarting


    I am running windows 7 home premium 64bit on a Sager 5170 that I very recently bought. On the 11th I installed a new windows automated update and restarted. Since then my windows explorer has been cycling through stopping and restarting every ten seconds or so or whenever I attempt t run any windows program. Firefox is still working, though (I am using it to submit this). When I try to run a system restore I receive an error about a corrupt file in the restore image (or something along those lines) regardless of which restore point I choose (I only have three and one is the update that started the problem) and running a disk check/repair has failed to solve the problem.

    The computer can start in safe mode but the issue persist there as well. I can open task manager but again, trying to run any windows program results in explorer crashing and restarting.

    I do not have a installation disk as the computer came preloaded with windows and I had yet to create a backup image for the computer so reinstalling could pose a problem.

    Please help.

    EDIT: After restarting a large number of times, the explorer finally gave me this message:

    "The instruction at 0xfe250294 referenced memory at 0x753d0000. The memory could not be read.

    Click OK to terminate the program"
      My Computer


  2. Posts : 28,845
    Win 8 Release candidate 8400
       #2

    jacklu said:
    I am running windows 7 home premium 64bit on a Sager 5170 that I very recently bought. On the 11th I installed a new windows automated update and restarted. Since then my windows explorer has been cycling through stopping and restarting every ten seconds or so or whenever I attempt t run any windows program. Firefox is still working, though (I am using it to submit this). When I try to run a system restore I receive an error about a corrupt file in the restore image (or something along those lines) regardless of which restore point I choose (I only have three and one is the update that started the problem) and running a disk check/repair has failed to solve the problem.

    The computer can start in safe mode but the issue persist there as well. I can open task manager but again, trying to run any windows program results in explorer crashing and restarting.

    I do not have a installation disk as the computer came preloaded with windows and I had yet to create a backup image for the computer so reinstalling could pose a problem.

    Please help.

    EDIT: After restarting a large number of times, the explorer finally gave me this message:

    "The instruction at 0xfe250294 referenced memory at 0x753d0000. The memory could not be read.

    Click OK to terminate the program"
    Since it works in safe mode but not a normal boot I suspect it is a conflict of some sort.

    I would start by disabling boot up items one at a time in msconfig and rebooting. Just remember which you have disabled

    to do that

    go to start>search>type "msconfig"

    Go to the start up tab and uncheck (disable) non MS things one at a time and reboot.

    see snip

    Let us know if you need assistance with this
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 06:20.
Find Us