Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: black screen with flashing underscore/random bsod

06 May 2011   #1
mikevdw

windows 7 home premium x64
 
 
black screen with flashing underscore/random bsod

each time my asus n61jq laptop boots i get a black screen with a flashing underscore that disappears after a second or so then windows 7 home premium x64 boots and half of the time i get a random bsod the last one was video.prt
my laptop specs can be found here ASUS N61Jq A1 Specs (Core i7 720QM 1.6 GHz, 16" TFT) - Laptops - CNET Reviews or so i think my laptop is n61jq but at the bottem it of my laptop it says id:A2 but i can't seem to find the specs on internet
note: i have run memtest86+ 12 passes (no problems), chdsk(no problems) , scannow (no problems), i reinstalled pc, run the pervx software ( you never know right)
i checked as many drivers as i could. i flash my bios with succes.
this problem has been bugging me for a few months now i have sent it back and they replaced my harddrive and said it was fixed but well it isn't so i started to search myself and try things but now i really don't know what to do anymore.
i even googled almost everypiece of software on my pc if it could cause a bsod .
i do think the flashing underscores with the black screen have something to do with it
also it's my first time posting a minidump so i don't know if i'm doing it right.
hopefully you can help me because this thing is killing me
thanks and friendly greets


My System SpecsSystem Spec
.
06 May 2011   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mikevdw View Post
each time my asus n61jq laptop boots i get a black screen with a flashing underscore that disappears after a second or so then windows 7 home premium x64 boots and half of the time i get a random bsod the last one was video.prt
my laptop specs can be found here ASUS N61Jq A1 Specs (Core i7 720QM 1.6 GHz, 16" TFT) - Laptops - CNET Reviews or so i think my laptop is n61jq but at the bottem it of my laptop it says id:A2 but i can't seem to find the specs on internet
note: i have run memtest86+ 12 passes (no problems), chdsk(no problems) , scannow (no problems), i reinstalled pc, run the pervx software ( you never know right)
i checked as many drivers as i could. i flash my bios with succes.
this problem has been bugging me for a few months now i have sent it back and they replaced my harddrive and said it was fixed but well it isn't so i started to search myself and try things but now i really don't know what to do anymore.
i even googled almost everypiece of software on my pc if it could cause a bsod .
i do think the flashing underscores with the black screen have something to do with it
also it's my first time posting a minidump so i don't know if i'm doing it right.
hopefully you can help me because this thing is killing me
thanks and friendly greets

Hard to diagnose from a single minidump but it appears to be an attempt by your vga driver to write to read only memory ( a no-no). I would reinstall both your video driver and dcheck to see if there is a newer BIOS to flash.
My System SpecsSystem Spec
06 May 2011   #3
mikevdw

windows 7 home premium x64
 
 

and do you have a clue what the black screen with the flashing underscore is
i think it's the source of all evil on my laptop
My System SpecsSystem Spec
.

06 May 2011   #4
mikevdw

windows 7 home premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by mikevdw View Post
each time my asus n61jq laptop boots i get a black screen with a flashing underscore that disappears after a second or so then windows 7 home premium x64 boots and half of the time i get a random bsod the last one was video.prt
my laptop specs can be found here ASUS N61Jq A1 Specs (Core i7 720QM 1.6 GHz, 16" TFT) - Laptops - CNET Reviews or so i think my laptop is n61jq but at the bottem it of my laptop it says id:A2 but i can't seem to find the specs on internet
note: i have run memtest86+ 12 passes (no problems), chdsk(no problems) , scannow (no problems), i reinstalled pc, run the pervx software ( you never know right)
i checked as many drivers as i could. i flash my bios with succes.
this problem has been bugging me for a few months now i have sent it back and they replaced my harddrive and said it was fixed but well it isn't so i started to search myself and try things but now i really don't know what to do anymore.
i even googled almost everypiece of software on my pc if it could cause a bsod .
i do think the flashing underscores with the black screen have something to do with it
also it's my first time posting a minidump so i don't know if i'm doing it right.
hopefully you can help me because this thing is killing me
thanks and friendly greets

Hard to diagnose from a single minidump but it appears to be an attempt by your vga driver to write to read only memory ( a no-no). I would reinstall both your video driver and dcheck to see if there is a newer BIOS to flash.
i allready have the latest bios version according to the asus site. should i downgrade ?
i'm gonna reinstall the driver i have to say yesterday i update the driver so ( but i did have bsods before that update but never the video.prt one) should i downgrade the avg (ati) driver or just reinstal
My System SpecsSystem Spec
07 May 2011   #5
mikevdw

windows 7 home premium x64
 
 

i had 2 new bsod's this morning
at now moments i never had one after i logged in it was a system service exception and it also said something about neto.sys or something it went really fast so
and the other one was when i was typing my password to log in on my pc it was an irql les or not equal if i remember well.
gonna post the 2 minidumps
My System SpecsSystem Spec
08 May 2011   #6
mikevdw

windows 7 home premium x64
 
 

just had another bsod irql not less or equal
i'd really could use some help
My System SpecsSystem Spec
Reply

 black screen with flashing underscore/random bsod




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer stuck at black screen with flashing white underscore
Today I started up my pc and after the BIOS screen (the place where you can press f8-f11 for various options) it went to a black screen with a blinking underscore in the upper left corner and stayed there indefinitely. It did this even after reboot. I tried using the diagnostic tool and...
General Discussion
Black screen with flashing underscore
I encountered this problem two days ago while using my computer (hp pavilion elite) and it sht off on it's own. I tried to restart and it won't boot windows. Just a black screen with a flashing cursor at the top. I searched all over these forums and haven't found a solution that works. So far I...
BSOD Help and Support
Black screen with blinking underscore
Hello, i have a Packard Bell Easynote TJ68 laptop. When i turn it on it comes up with a black screen with a blinking underscore in the top left corner of my screen. F8 does not work and neither does F12 or F2, the menus come up for the latter two but anything i do just puts me back at the black...
BSOD Help and Support
Black screen, flashing underscore
McAfee was saying that it had gotten rid of a trojan and that I had to restart. I restarted, but when my computer booted up again, I just got a black screen with the flashing underscore. I turn on the tower, then the monitor comes on. At that point I'm on the Dell logo screen where it has those F2...
BSOD Help and Support
Black screen and flashing underscore
I just recently upgraded my windows vista 32 bit to windows 7 32bit, i restarted my computer and now everytime i turn it on it goes through the opening screen which just says " acer" and gives option of f12:boot menu and del:enter setup. it is literally stuck at the black screen., doesnt get to...
BSOD Help and Support
Black screen with a Blinking Underscore (Window 7)
Hello, I have a problem, I had window 7 and turn my vista computer into it and when I did it to my other computer something went wrong. When I reboot it and then the Acer sceen is finish with the Press Delete and F12 etc, it takes me to a screen that is all black with a blinking underscore. No I...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:58.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App