Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Comp. Immediately Crashes. Safe mode = Ok.

16 May 2011   #11
GenRoss

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Alright...memtest was passing after 5 hours.
These are the last reports I'll upload here before going to the driver verifier thread.

The second most recent BSOD was when I turned my computer off. Only when it was at the end of shutting down did it give me the blue screen. Maybe there's a driver or something associated with this? I don't know.

The most recent one was when I was headed to report back here about when I was shutting down my computer. So maybe the driver isn't just associated with shutting down.

Just trying to speculate while being more or less uninformed at the same time.


My System SpecsSystem Spec
.
16 May 2011   #12
GenRoss

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I was instructed to post here, sorry if I'm digging up an old thread.
So, I'm on my phone right now, looking at my computer in safe mode without networking because sure enough it looks like driver verifier caught something. I'm not given enough time in normal mode to find anything before it crashes.

But nonetheless, where are the verifier reports saved to?
My System SpecsSystem Spec
16 May 2011   #13
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

Driver Verifier's "reports" come in the form of BSODs, which will leave evidence in the form of event logs and memory dumps. The dumps are saved in C:\Windows\Minidump, but you don't need to worry about them as the jcgriff2 file collection app will automatically copy them to the report.
My System SpecsSystem Spec
.

16 May 2011   #14
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

It looks like your TP-LINK USB wireless adapter is the cause here. I see the drivers are dated May 12, 2011, after the BSODs started. I suspect we're looking at two separate problems, one with RAM and the other with the wireless adapter. Try removing the adapter for now, and use the Realtek ethernet instead.

...Summary of the dumps:
Code:

Built by: 7601.17592.amd64fre.win7sp1_gdr.110408-1631
Debug session time: Mon May 16 18:21:04.452 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:28:27.951
Probably caused by : usbehci.sys ( usbehci!EHCI_sMode_PollEndpointSlot+67 )
DEFAULT_BUCKET_ID:  VISTA_DRIVER_FAULT
BUGCHECK_STR:  0xFE
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0xFE_INVALID_PHYSICAL_ADDR_usbehci!EHCI_sMode_PollEndpointSlot+67
BiosReleaseDate = 06/17/2010
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17592.amd64fre.win7sp1_gdr.110408-1631
Debug session time: Mon May 16 02:40:20.620 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 11:29:20.434
*** WARNING: Unable to verify timestamp for athurx.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for athurx.sys
Probably caused by : nwifi.sys ( nwifi!Dot11FlushIntermediateSendQueue+68 )
DEFAULT_BUCKET_ID:  VISTA_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  System
BUGCHECK_STR:  0x7E
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x7E_nwifi!Dot11FlushIntermediateSendQueue+68
BiosReleaseDate = 06/17/2010
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
  
My System SpecsSystem Spec
16 May 2011   #15
GenRoss

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I'll start posting my reply's in the driver verifier thread.
My System SpecsSystem Spec
16 May 2011   #16
GenRoss

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Oh alright, thanks.
I'm pretty sure the two most recent reports in the report should be the ones verifier generated.

I'm pretty sure i saw RTCore64.sys on the verifiers bsod. A google brought up problems with MSI afterburner. I went ahead and uninstalled that. It shouldn't be the problem since I was receiving problems before I did install it. But I'll run verifier soon again with that uninstalled.

Also, you suggested to stop using the Tp-Link usb wireless adapter and use the realtek one instead.
However my tp-link one is the only one I have.
I'm pretty sure I don't have a built in hardware wifi adapter or anything.

Also when I'm in safe mode w/ networking I haven't had any crashes, unless there are extra drivers not loaded in safe mode.

If I could get a new set of instructions, well... that would help haha...
My System SpecsSystem Spec
16 May 2011   #17
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

Let's stick to the other thread. I've asked the Mods to move this back to the original thread; we can continue to use this thread until then.

You don't have an onboard wireless chip, but you have Realtek ethernet on your motherboard. Try using that for the time being.

...Summary of the dumps:
Code:

Built by: 7601.17592.amd64fre.win7sp1_gdr.110408-1631
Debug session time: Mon May 16 20:35:44.738 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:01:01.252
*** WARNING: Unable to verify timestamp for RTCore64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for RTCore64.sys
Probably caused by : RTCore64.sys ( RTCore64+1522 )
BUGCHECK_STR:  0xc4_f6
DEFAULT_BUCKET_ID:  VERIFIER_ENABLED_VISTA_MINIDUMP
PROCESS_NAME:  MSIAfterburner
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0xc4_f6_VRF_RTCore64+1522
BiosReleaseDate = 06/17/2010
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
  
My System SpecsSystem Spec
16 May 2011   #18
GenRoss

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Ok, if i go ahead and hook up the ethernet I'm gonna end up moving my router and modem, which is fine, but I'll try that tomorrow.
Until then, I found two other wireless adapters. A Netgear pci adapter and a Dell usb adapter.
Would trying to use one of these be a possible fix, or is the problem the fact I'm using wireless?
My System SpecsSystem Spec
16 May 2011   #19
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

The wireless itself wouldn't be the cause, although I'll admit there is a small chance it's a USB issue. You can go ahead and give the other adapters a try though!
My System SpecsSystem Spec
16 May 2011   #20
GenRoss

Windows 7 Home Premium x64
 
 

No luck with the old adapters. Driver aren't compatible or won't work. I'll update the Ethernet situation tomorrow.
Thanks for all the help so far everyone. Hope this works.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Comp. Immediately Crashes. Safe mode = Ok.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD Error, Office Comp., Safe Mode is Fine, Multiple Errors
At my end here on this problem, our office admin came to me with this issue and I am about to pull my hair out. Here are the "Grab All" files from the tool that was available on the website here, dumps, sys. info, etc. If anyone out there can make sense of this, please let me know, thanks.
BSOD Help and Support
Windows Normal Mode Crashes to BSOD and Safe Mode doesn't load
I need some help please as I do not know where to start. I installed a Windows Update a few days ago and then got a BSOD the next time I turned my PC on. So I did a system recovery and this seemed to work. Now, it's happened again without me doing a Windows Update and I cannot get into...
BSOD Help and Support
Monitor puts itself in power safe mode and comp won't respond
When I'm using the computer...at very random times, the screen goes black, then a blue window pops up telling me it has gone into power safe mode. I'm assuming, when this happens the computer freezes because, when I hit the hot key I set up on my keyboard to shut down, nothing happens...So, the...
General Discussion
windows 7 safe mode crashes
HEY I RECENTLY GOT A VIRUS 2 DAYS AGO. IT DISABLE MY POSSIBILITIES FROM ACCESSING ANY PROGRAM OR INTERNET. I MADE A MISTAKE BY DOWNLOADING A WINDOWS something something WARE TO HELP MY BOOT UP SECURITY. it then crash...so i went to task manager didnt work, which i then went to search and...
General Discussion
Safe mode crashes
I am in a very unussual situation. When I start my Laptop for a safe mode I hold the F8 key as it reboots, it brings me to the Choice screen. With an arrow Key, I direct it to SAFE MODE hit the enter key and neccessary drivers list is displayed in black, no problems. Then it goes straight to...
Installation & Setup
Windows 7 safe mode crashes and loops
HEY I RECENTLY GOT A VIRUS 2 DAYS AGO. IT DISABLE MY POSSIBILITIES FROM ACCESSING ANY PROGRAM OR INTERNET. I MADE A MISTAKE BY DOWNLOADING A WINDOWS something something WARE TO HELP MY BOOT UP SECURITY. it then crash...so i went to task manager didnt work, which i then went to search and entered...
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

й Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:00.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App