Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: RPC endpoint mapper stopped working help plz

14 Mar 2012   #11
Vir Gnarus

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64-bit
 
 

K I perused the logs, Spybot is the only thing I can find at the moment that I can associate with those crashes.


My System SpecsSystem Spec
.
14 Mar 2012   #12
markshim

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

ok i have uninstalled spybot as i have a full version of avira premium anti virus. if i get more of these RPC problems can i post back for help please ?
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2012   #13
Vir Gnarus

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64-bit
 
 

No problem. You can keep to this one thread since it's the same issue. Remember, you don't have to have Spybot uninstalled. Reinstalling may very well resolve the issue just as much (of course if Spybot was originally the problem to begin with).
My System SpecsSystem Spec
.

14 Mar 2012   #14
markshim

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

hiya,

i have been looking abit more into my eventviewer and found that this happened about 1 secs before i got the RPC crash, it must of been when i ended the game swtor. would this be the cause ?

Fault bucket 2287316114, type 5
Event Name: RADAR_PRE_LEAK_WOW64
Response: Not available
Cab Id: 0
Problem signature:
P1: swtor.exe
P2: 1.0.0.0
P3: 6.1.7601.2.1.0


P4:
P5:
P6:
P7:
P8:
P9:
P10:
Attached files:
C:\Users\Mark\AppData\Local\Temp\RDR36E8.tmp\empty.txt
These files may be available here:
 
Analysis symbol:
Rechecking for solution: 0
Report Id: 2dde4b2b-6daa-11e1-8fc3-90e6ba4e14fc
Report Status: 0

it was in the windows log application, and the source was windows error reporting
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2012   #15
markshim

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

any news on this please ?
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2012   #16
Vir Gnarus

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64-bit
 
 

SWTOR should not really be involved with crashing the RPC service. It will most likely call the RPC service using the necessary APIs, but not even giving it bad parameters in those APIs would it crash the service. Only when the service itself attempts to do something with unexpected results would it terminate itself. In this case, the errors I see from the RPC service is c0000005 errors, which are attempts to access invalid memory. Plus, SWTOR is only shows up for like one or a couple of those crashes. I see them occurring a number of times in the syslog.

While I can't see SWTOR doing this, I could see Spybot being involved. Spybot utilizes drivers to perform a number of its activities, and if any of those drivers happens to get in the way of or send the RPC service some bad data, the RPC will crash (as opposed to a user mode application like SWTOR, in which RPC service will just respond to the bad request saying it was erroneous).

The SWTOR error also does not appear to be involved. It's a different error, a RADAR_PRE_LEAK_WOW64 one. I'm not particularly familiar with this kind of error, but from the name it involves WOW64 (32-bit compatibility environment for 64-bit Windows), and looks like its saying SWTOR attempted to perform something that would've caused a leak (most likely some form of memory leak). Googling this I've found it relates to other 32-bit games ran in 64-bit Windows as well. There is no involvement with the RPC service from these other scenarios.
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2012   #17
markshim

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

ok thank you, i haven`t had anymore rpc crashes. i uninstalled spybot, i might reinstall it at a later date. as far as swtor goes i haven`t had any probelms with it so i will just stop looking in eventviewer for now untill something happens again. if i keep looking i could be going on for ever with the errors and warnings that pop up lol.

thanks for your help i will see how it goes :)
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2012   #18
Vir Gnarus

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64-bit
 
 

Glad to hear of it. If ever you feel confident things are looking snazzy, you should go ahead and mark this thread as solved for future reference for others. Thanks!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 RPC endpoint mapper stopped working help plz




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
endpoint mapper database error on windows 7
I will be straight up to the point. I haven't installed the new updates of Windows yet. System was absolutely fine until today morning. When I booted the system in the evening, flash popped to update, I said ok to it. Then I got the error msg - "endpoint mapper database error" Ok, I assumed...
General Discussion
DWM.exe stopped working
Hey guys, I've had this issue since far before i upgraded to Win10 so my upgrade has nothing to do with this as for I have had it since windows 7. As said by the title I get the annoying message of DWM.exe has stopped working every time i switch to the desktop or any explorer.exe. I have done sfc...
General Discussion
Windows installer has stopped working or setup.exe has stopped working
HI, I'VE INSTTALED WINDOWS 7 PROF.ON MY PC. I M TRYING TO INSTALL WINDOWS7ULTIMATE BY CLICKING ON SETUP.EXE AN ERROR MASSAGE APPEARED SAYING: THEN I TRIED TO INSTALL WINDOWS 8 ON MY PC.. BUT THE ERROR MASSAGE APPEARED SAYING SAME THING AND ALL OTHER SETUP IN THAT DRIVE ARE SAYING SAME...
General Discussion
control pad mapper
ok so ive been using xpadder to map out my control pad for ages but for some reason it wont start for me no more.Giving me compatibility error but even changing to xp or vista it still doesnt work, it used to work changing the compatibility mode though i dont know why its giving me...
Gaming
PC Stopped working
i need help diagnosing whats wrong with ny PC. no bios screen on startup, no display at all, no beeps either when i poer the PC, the CPU and GPU fans where spinnning but the LED for the power button is not lit. recently, 1 RAM module failed and it was removed so RAM 2GB now, down from 4GB...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:58.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App