Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BSOD ks.sys problem

02 Sep 2012   #1
rlyacht

Windows 7 Premium 64bit
 
 
BSOD ks.sys problem

I keep getting a BSOD with a message about ks.sys. I ran sfc and it found no problems.

The BSOD occurs sometimes when I unplug from power, and some times when I unplug an ipod from USB.

I'm attaching a zip of the folder produced by running SF Diagnostic Tool.

Thanks for your help!


My System SpecsSystem Spec
.
04 Sep 2012   #2
FredeGail

Microsoft Windows 7 Ultimate: x64 (SP1)
 
 

Hello rlyacht and welcome to Sevenforums.

Your provided files unfortunately didn't meet the requirements of what we call a 'full report'. Maybe it ran into some errors during the pick-up, make sure that you run SF Diagnostic Tool as Administrator, also known as an elevated window.


As you said something about unplugging your iPod sometimes causes the system to crash -- there's maybe a blocked
irp request otherwise it's settled as a Problem Device. When we have the full report, I'm able to see the Problem Devices.

Notice if the Tool doesn't obtain the msinfo (nfo), you can do it yourself --
  • How to get the NFO manually
    • Quote:
      To get this: Start Menu -> Type msinfo32 into the Search programs and files box -> When it opens, go to File, Save -> Save as msinfo32.nfo and save in a place you will remember -> Let it finish the process of gathering and saving the system info -> Right click the .nfo file, click send to compressed (zipped) folder -> Upload the .zip file here.

Thanks! :)

Best Regards,

Frederik.
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2012   #3
rlyacht

Windows 7 Premium 64bit
 
 

Thanks very much for your help! I've attached a zip created per your instructions.
My System SpecsSystem Spec
.

08 Sep 2012   #4
rlyacht

Windows 7 Premium 64bit
 
 

Frederik, did I post the right file?
My System SpecsSystem Spec
08 Sep 2012   #5
FredeGail

Microsoft Windows 7 Ultimate: x64 (SP1)
 
 

Hello again, yes you did. I'm sorry for the late reply, I don't know - I've maybe missed the thread in my subbox.

Problem Devices

Problem devices can be found in your Device Manager. Search Device Manager in Start, and look for . Note that if the warning sign isn't there, select View on the top of the window, and end with Show hidden devices.

Code:
Virtual Audio Cable	ROOT\MEDIA\0000	This device is disabled.
VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet1	ROOT\VMWARE\0000	This device is disabled.
VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet8	ROOT\VMWARE\0001	This device is disabled.
VirtualBox Host-Only Ethernet Adapter	ROOT\NET\0000	This device is disabled.
Any reason for disabling those? :)

Best Regards,
Frederik.
My System SpecsSystem Spec
08 Sep 2012   #6
rlyacht

Windows 7 Premium 64bit
 
 

I disabled them because they were confusing various applications I run (e.g. my Tivo was somehow thinking it needed to connect to one of those VM adaptors instead of the real one).

Is it possible that just enabling (or uninstalling) these might fix my problem?

I enabled them and did the update. THe VMs were up to date but the other one did update. I'll see how it goes ...
My System SpecsSystem Spec
08 Sep 2012   #7
FredeGail

Microsoft Windows 7 Ultimate: x64 (SP1)
 
 

I'd enable them and update their drivers to the fullest and see how things turn out to be.

Best Regards,
Frederik.
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2012   #8
rlyacht

Windows 7 Premium 64bit
 
 
Still having problems

Sorry to have dropped this thread. I was "living with" the problem (I did try those things with the drivers), but it now seems to be getting worse. I'm attaching a recent result from SF diagnostic tool. Thanks for your help!
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2012   #9
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

It is caused by 5U877 UVC driver for Ricoh camera.
Code:
ffff880`061adb28  fffff880`0ac71000Unable to load image \SystemRoot\system32\DRIVERS\5U877.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for 5U877.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for 5U877.sys
 5U877
fffff880`061adb30  fffff880`0ac97f4c 5U877+0x26f4c
It is very old.
Code:
lmvm 5U877
start             end                 module name
fffff880`0ac71000 fffff880`0ac99a80   5U877    T (no symbols)           
    Loaded symbol image file: 5U877.sys
    Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\5U877.sys
    Image name: 5U877.sys
    Timestamp:        Thu Dec 23 09:25:42 2010 (4D12C83E)
    CheckSum:         00036DD3
    ImageSize:        00028A80
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Update it from Home | Ricoh Global.
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2012   #10
rlyacht

Windows 7 Premium 64bit
 
 

Thanks!!! I found an updated driver on the Lenovo site (it's a T420s) and just installed it. I verified that the driver now has a newer date. Will report back.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 BSOD ks.sys problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Problem with BSOD arising randomly. Problem more frequent. NTSF.SYS
Having an issue with a computer going into BSOD with no warning. The computer's information is attached. There really isn't any more information to give. It started relatively recently. Nothing different was downloaded to the computer. AVAST is not installed. Not utilizing Daemon tools. Any...
BSOD Help and Support
BSOD Problem
Hello Guys, I recently build a computer and it is working good but, when my pc goes on sleep mode, the pc shutsdown (BSOD). This only happens when the pc goes on sleep mode. I have downloaded the SF Diagnostic Tool and here are the results, please someone help me. Please see the attachment...
BSOD Help and Support
BSOD Problem
My graphics card crashed and the screen went all weird looking, then my computer restarted. This is the 2nd time today that's happened. It never happened before today. I have Windows 7 Ultimate 64-bit. Also, I use SUPERAntiSpyware. I'm also on Bootcamp on a 15" early 2011 Macbook Pro. Problem...
BSOD Help and Support
Yet Another BSOD problem.
Hello I get a lot of random BSOD nowadays on my 3 year old laptop. Usually I can pinpoint the BSODs myself, but this time it's beyond my comprehension. Tried several reformats, all drivers update (at least when I last reformatted), different versions of Win 7, also both x86 and x64. BIOS is...
BSOD Help and Support
BSOD Problem :S
Hi, and yes I have BSOD problem as well :) Random ones, system can be stable for couple of days, then it can BSOD 5 times in an hour...there is no rule. I loaded win7 in safe mode no problems there, so i assumed it is some driver problem, also my pc runs perfectly on Vista-64, no crushes. Drivers...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:14.
Twitter Facebook Google+