Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BSOD - Normally 1st StartUp and after 15 Minute Usage

08 May 2018   #11
dw85745

Win 7 Pro x32
 
 

Hopefully got this resolved. As good for last couple days.
What I did:
1) Pulled the only two daughter cards (serial and parallel) and cleaned the contacts and reinserted.
2) Found 1 debug statement not remmed in a program normally running.
Commented out the debug and recomplied. My understanding compiler should ignore anyway but who knows.
Still received a BSOD and Microsoft's troubleshooting dialog.
3) Ran MemTest86. Memory came back OK.
4) Removed router and connected system directly to modem. After running a day with no BSOD, did a factory reset on the modem and put back on-line.
So far everything good to go.


My System SpecsSystem Spec
.
11 May 2018   #12
dw85745

Win 7 Pro x32
 
 

Sadly, BSOD yesterday with Router offline.
Just for kicks, looked at modem electronics this A.M.
and found a bad cap. Replaced cap and up and running rest of day.
Will post back in day or two with outcome.
My System SpecsSystem Spec
15 May 2018   #13
dw85745

Win 7 Pro x32
 
 

5/15/2018
As noted in previous post, replaced bad cap in modem but still experienced BSODs.
Ran last couple days and got several BSOD's.
Last night, did the following:
1) Defragmented Hard Drive (only at 1%).
2) Increased page file to 1.5 * RAM and moved it to a separate disk partition.
3) Restored the registry to again allow "Libraries".

Today ran great and no BSOD. Will give a couple days and post back.
My System SpecsSystem Spec
.

17 May 2018   #14
dw85745

Win 7 Pro x32
 
 

Question Re: Disable Intel Drivers
Disabling Other Microsoft Drivers - Especially Intel
My System SpecsSystem Spec
4 Weeks Ago   #15
dw85745

Win 7 Pro x32
 
 

I'm going to declare this resolved.
Not sure exactly what corrected it -- possibly -- one of three things.
1) Cable people were over at my neighbors the other day.
Have not talked to them yet, so don't know why.
But maybe something they did resolved the issue.


2) Changed the following settings:
CP > Power Options
a) Require Password for WakeUp (Yes > No)
b) Allow Hybrid Sleep (On > Off)
c) USB Selective Suspend Settings (On > Off)


3) The Gremlins took pity on me :>)
My System SpecsSystem Spec
4 Weeks Ago   #16
axe0

Windows 10 Pro
 
 

Good to hear :)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 BSOD - Normally 1st StartUp and after 15 Minute Usage




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Random BSOD: light usage, heavy usage, gaming.
Edit: Posted this on the wrong forum! DOH. Reported as this is for Windows 8, not 7. Windows 10's message was typically IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, suspecting a driver issue I reformatted to 8.1 which I am on now. The message I'm getting now is PFN_LIST_CORRUPT. Hardware/full build: Core i7-6700K...
BSOD Help and Support
BSOD 0x124 roughly 1 minute after startup everytime.
Hi there. So this problem started on Thursday evening, i had watched a movie on Amazon Prime on my computer and not too long after, maybe 10-20 minutes i came across a blue screen. Now ive had a few before and i figure no big deal just restart and go back to what i was doing. Problem is, everytime...
BSOD Help and Support
SSD not showing up and long (>2 minute) startup
Hello, I have been having trouble with my Windows 7 PC recently. It is an overclocked machine (3.3GHz overclocked to 4.7GHz), but all the temps are fine. I have been having the occasional BSOD, which is probably related to CPU voltages. Also, as it seems is quite common on windows systems...
Performance & Maintenance
windows 7 64 bit home premium startup takes a minute to load
i'm on a dell 545s when i enter my password i press enter nothing happens it freezes then welcome screen loads for a minute this just started last week
General Discussion
slow startup and high cpu usage after startup
Since I upgraded from Windows vista home premium 64bit to windows 7 home premium 64bit my computer has been taking a long time to start, the longest wait is after the password screen until the desktop loads. Also my cpu usage is very high for about 10 minutes after startup. I looked to see what was...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:12.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App