Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Programs not loading, or taking hours

13 Dec 2009   #1
a53mp

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 
Programs not loading, or taking hours

I have a few issues going on with 7.. mainly right now several programs do not want to open randomly.. Sometimes it's Firefox, sometimes Paintshop Pro, sometimes both, etc.. sometimes they work fine. the error is "there was a problem sending the command to the program" I do NOT have zonealarm installed, and this was not an upgrade OS install. Doing a full reboot will solve the problem sometimes for awhile.

Another issue is that I have not been able to do a reboot with it hanging after the logoff screen.. I'm not sure if it is related but one or two of my drives keep crashing or losing power (it might be the IDE card though?) that issue is still being investigated.

Sometimes instead of getting the "there was a problem sending the command to the program" error, the program(s) just do not open. I can see that they were started, but with a low ram usage, and it stays the same like always at 2mb or whatever.. if I open another instance, it will do the same.. to make it work I have to do a restart.. however sometimes if I do not do anything, the program will eventually open.... eventually being about 5 hours later randomly out of the blue.



Here are a few of the Errors in my System logs

- The server {06622D85-6856-4460-8DE1-A81921B41C4B} did not register with DCOM within the required timeout.

- The driver for device \Device\Scsi\Ultra1 detected a port timeout due to prolonged inactivity. All associated busses were reset in an effort to clear the condition. (I'm guessing this is the issue for the harddrives crashing) - I do as far as I know have the latest drivers, but the card itself I believe is old and I'm not sure of its 7 compatibility


My System SpecsSystem Spec
.
13 Dec 2009   #2
win7clutz

Windows 7 Ultimate (64)
 
 

Wow, (7) hard drives? Do you have enough Power Supply to run them? With the price of drives today it may time for a little consolidation. There's been quite a few issues with the older NForce chipsets so I'm not certain if that plays into your issues.

I don't have any immediate suggestions to your error messages but will try to find some info...
My System SpecsSystem Spec
13 Dec 2009   #3
a53mp

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Yes I do. The amount of my drives I have has nothing to do with this.. (but the card might) Thanks I will look into that.
My System SpecsSystem Spec
.

28 Jun 2010   #4
jeeva

Windows 7
 
 
Programs not loading, or taking hours

I am also having the same issues. Not able to open any application in my laptop. The system totally hanged. I can able to move the mouse cursor and can able to refresh. But can't able to start any application. Nothing opening when i click the application, but it seems like running in task manager processes. But i can do all in safe mode. Anyone please suggest the solution soon. Its really frustrating..
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #5
ttran

Microsoft Window 7 Professional 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jeeva View Post
I am also having the same issues. Not able to open any application in my laptop. The system totally hanged. I can able to move the mouse cursor and can able to refresh. But can't able to start any application. Nothing opening when i click the application, but it seems like running in task manager processes. But i can do all in safe mode. Anyone please suggest the solution soon. Its really frustrating..
You can start a new thread to describe problem in more detail instead of this really old thread. In the mean time, try to do system file check
SFC /SCANNOW Command - System File Checker

~Tuan
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #6
jeeva

Windows 7
 
 

Thanks for your reply.. Since am facing the same problem, i added it with this. Then i am not able to run SFC. Nothing is working. Can i do it in safe mode?
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #7
ttran

Microsoft Window 7 Professional 32 bit
 
 

I'm not sure..have you tried? You might get error though...
Usually sfc scannow has very little effect on system
Are you having problem loging in normal mode? You can use clean boot to find out:
How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7
If it doesn't help, I would recommend to run a repair install:
Repair Install

~Tuan
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #8
jeeva

Windows 7
 
 

Ok.. Let me do today evening after returning from office and tell you..
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Programs not loading, or taking hours




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Fresh Install of Windows 7 64 bit taking over 24 hours so far
Hi, I'm new to this forum. I began a fresh install of windows 7 home premium 64 bit about 2 days ago and it still is not finished. I understand that this is supposed to take far less time, so I am hoping that someone can help me out here to figure out a solution for why it is taking so long. Let me...
Installation & Setup
Odd Issues: Explorer taking 70k, Chrome not loading pages,system hangs
i dont know where exactly to put this since it spans such a massive amount of software and hardware anyways: I have a Dell Inspiron M1050 with an AMD Triple Core (2.3 Ghz) and an ATI Radeon 4250 HD Integrated. 4 Gb RAM 500Gb HDD Windows 7 Home Premium x64 (obviously) so, ive had this...
General Discussion
Start up taking 8 hours
My Windows 7 hung itsself up this morning. I had to use the power button to restart. I chose Safe Mode. I now have the screen: Start up repair. Start up repair is checking your system for problems Attemping Might take an hour That was 8 hours ago and it is still running. I pressed the...
Backup and Restore
Repair Taking 32 hours....
Hi All, I have a Windows 7 laptop which I have had for 12 months. More recently it started to run very slowly and I had to constantly refresh IE (version 9) I had tried to run avast antivirus scan on it to see if there was anything untoward but after 2.5 days the scan (simple scan, not full...
BSOD Help and Support
Update is taking hours to install
Running Home Premium x64. There were 6 updates that needed to be installed. When I shut down the computer they began to install. It's now been at least 3 hours and it's only on 3 of 6. It says do not power off or restart your computer during the installation. Should i just wait or should I restart...
Windows Updates & Activation
Loading Pics taking time
Hello Folks As you can see in the SS below , it takes a lot of time to load a folder which contains lot of images. When I try to copy paste in that folder while loading ,explorer hangs.Please help :) http://img97.imageshack.us/img97/3256/86677465.png
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:33.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App