Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BSOD Lots of odd issues with this PC HELP PLZ

07 Feb 2010   #1
VampireRX

Windows 7 64bit
 
 
BSOD Lots of odd issues with this PC HELP PLZ

OK I have been building PC's from Newegg and various local store for my family members, friends and Co-Workers. I am not a Programmer or anything of that caliber but i built at least 20 PCs over the past year alone, mostly gamer rigs. But this one, which so happens to be mine, keeps giving me alot of issues.

I built it originaly about a month ago, and after a few days got some file corruption messages and BSODs. Running MEMTEST 86+ it narrowed out the ram pretty fast 100,000+ errors in like 10 minutes of starting. Various timings changed the error count but was by far from STABLE. I RMA'd the RAM to Gskill. Recieve that about a week ago.

I since did a clean install with Windows 7 64Bit.
Mainboard: ASUS M4A79XTD EVO
RAM: G-Skill F3-12800CL9D-4GBRL 1600 MHz Ripjaw series. (2x2Gb)
CPU: AMD Phenom II x4 955BE
GPU: XFX GTX 260BE
PSU: 650 watt HEC-XpowerPRO

It passed a few hours of Memtest (3-4) so i began the fresh install. Everything worked fine for about a day.
Second Day I was playing Modern Warfare 2 game, and the game screen went Grey it rebooted after about minute or so and the CPU internal Speaker did the Pre-Post beeping to indicate no graphic card installed or what not.
I reset it manually with the front panel power switch and it boot fine. Windows report a Hardware failure, with the GPU. So i went and found a newer driver, i was using 195.6 or something and there was a 196.21 driver that just came out. I installed that.
Next day.. It crashed just loading GTAIV, Hardware issue it says, agian. but different error message. In fact just prior to the failure i got an on screen popup about DirectX failed to do something, then Win 7 popup said something i may need to run in windows basic theme disabling Aero to increase performance of my resources being low. (Yeah like my video car doesn't have the HP to run on Win 7.)

I went into the controll panel and removed everything that had the Nvidia logo on it(via program remover) and then rebooted. I let windows find the drivers for my video card and install them.

PC worked fine 2-3 days, I thought i was out of the BSOD era...... Wrong

Tonight about 2 hours ago i was just surfing the Net piecing the next rig together for a new build for my son. Was reading a review, not opening anything at all. BSOD

SO i am at a loss now. I figured it might have something to do with running stable with 1600MHz ram, as it seems to be a common issue with these CPU according to googling things, so i just set it to default / auto in the bios which defaults it to 1333 MHz. I only bought the ram due to a sale, if its ram related and 1333 works, so be it, but is it? I think i zipped the .dmp files right so here they are, please help if ya can.

the motherboard has the most recent BIOS, the video card is acutlly older than the cpu mobo and ram. its about 10 months old. was in my old PC that I pieced out for a friend. SO i am not thinking the Video card is bad it served me very well.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Feb 2010   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by VampireRX View Post
OK I have been building PC's from Newegg and various local store for my family members, friends and Co-Workers. I am not a Programmer or anything of that caliber but i built at least 20 PCs over the past year alone, mostly gamer rigs. But this one, which so happens to be mine, keeps giving me alot of issues.

I built it originaly about a month ago, and after a few days got some file corruption messages and BSODs. Running MEMTEST 86+ it narrowed out the ram pretty fast 100,000+ errors in like 10 minutes of starting. Various timings changed the error count but was by far from STABLE. I RMA'd the RAM to Gskill. Recieve that about a week ago.

I since did a clean install with Windows 7 64Bit.
Mainboard: ASUS M4A79XTD EVO
RAM: G-Skill F3-12800CL9D-4GBRL 1600 MHz Ripjaw series. (2x2Gb)
CPU: AMD Phenom II x4 955BE
GPU: XFX GTX 260BE
PSU: 650 watt HEC-XpowerPRO

It passed a few hours of Memtest (3-4) so i began the fresh install. Everything worked fine for about a day.
Second Day I was playing Modern Warfare 2 game, and the game screen went Grey it rebooted after about minute or so and the CPU internal Speaker did the Pre-Post beeping to indicate no graphic card installed or what not.
I reset it manually with the front panel power switch and it boot fine. Windows report a Hardware failure, with the GPU. So i went and found a newer driver, i was using 195.6 or something and there was a 196.21 driver that just came out. I installed that.
Next day.. It crashed just loading GTAIV, Hardware issue it says, agian. but different error message. In fact just prior to the failure i got an on screen popup about DirectX failed to do something, then Win 7 popup said something i may need to run in windows basic theme disabling Aero to increase performance of my resources being low. (Yeah like my video car doesn't have the HP to run on Win 7.)

I went into the controll panel and removed everything that had the Nvidia logo on it(via program remover) and then rebooted. I let windows find the drivers for my video card and install them.

PC worked fine 2-3 days, I thought i was out of the BSOD era...... Wrong

Tonight about 2 hours ago i was just surfing the Net piecing the next rig together for a new build for my son. Was reading a review, not opening anything at all. BSOD

SO i am at a loss now. I figured it might have something to do with running stable with 1600MHz ram, as it seems to be a common issue with these CPU according to googling things, so i just set it to default / auto in the bios which defaults it to 1333 MHz. I only bought the ram due to a sale, if its ram related and 1333 works, so be it, but is it? I think i zipped the .dmp files right so here they are, please help if ya can.

the motherboard has the most recent BIOS, the video card is acutlly older than the cpu mobo and ram. its about 10 months old. was in my old PC that I pieced out for a friend. SO i am not thinking the Video card is bad it served me very well.

The DMPS came from 2 different sources. First your video driver, abd second memory.

I would
download a fresh copy and install it
run a system file check
to run type cmd in search>right click and run as admin>sfc /scannow
when you get the new memory you should test it wi memtestx86

Ken

Code:
020110-23758-01.dmp    2/1/2010 5:19:10 AM        0x00000124    00000000`00000000    fffffa80`04fd8038    00000000`00000000    00000000`00000000    ntoskrnl.exe    ntoskrnl.exe+4a63cc                    x64        C:\Users\K\Desktop\New folder (3)\020110-23758-01.dmp    4    15    7600    
020310-19422-01.dmp    2/3/2010 1:34:32 PM        0x00000116    fffffa80`05db7010    fffff880`14d72a20    00000000`00000000    00000000`00000002    dxgkrnl.sys    dxgkrnl.sys+5cef8                    x64        C:\Users\K\Desktop\New folder (3)\020310-19422-01.dmp    4    15    7600    
020710-22947-01.dmp    2/7/2010 2:36:08 AM    IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL    0x0000000a    00000000`00000028    00000000`00000002    00000000`00000000    fffff800`02ab9090    ntoskrnl.exe    ntoskrnl.exe+71f00                    x64        C:\Users\K\Desktop\New folder (3)\020710-22947-01.dmp    4    15    7600
My System SpecsSystem Spec
07 Feb 2010   #3
VampireRX

Windows 7 64bit
 
 

I am running memtest now, (am on my ole trusty laptop lol atm) going to let it run all night and then most of the day today.

So the RAM was the cause of the last crash?
or so you speculate?

It was my thoughts as well, hence the Memtest running atm. Although i did clock it down from 1600MHz to AUTO (1333MHz) in bios before i began memtest. I have had a few issues with stability with the 2 builds of pcs using 1600MHz, so i decide to leave everything to auto.

Also, on CPU-Z i noticed my ram has a FSB/ratio of 3/10 at 1333MHz, and 1/4 when it was in 1600MHz, does this mean that ram is faster at 1333MHz? (for my setup that is)

Thanks for the reply.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 BSOD Lots of odd issues with this PC HELP PLZ




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound issues w/ all lots of information. Please help.
Okay so here are my specs: Motherboard: MSI P67A-C43 (MS-7673) version 1.0 CPU: i5-2500k Video: Radion HD 6870 i believe, but i don't think relevant. Problem: One day, I don't know why, my computer stopped recognizing any sound devices. I have speakers plugged into back and headphones /...
Sound & Audio
Lots of BSOD -.-
Windows 7 Original OS on Laptop OEM Version System if three months old Reformatted two months ago due to BSOD's Not sure BSOD's are showing in the rar I attached, one was caused by "overclocking" but BIOS defaults to 2% OC, tried with 0% OC and still BSOD's with the same...
BSOD Help and Support
Extremely slow-lots of issues-need help!
Hello all. I bought a Dell Inspiron laptop about 6 months ago. It has been great, no problems. A couple of weeks ago it went to a blank screen after sitting for a while as normal, but not all the way to sleep. When I tried to use it it wouldn't come back up. After trying everything I had to just...
Performance & Maintenance
Lots of BSOD & Hungup - Lots of Event17 WHEA-Logger
Hello everyone I've been getting this error again and again, and my computer is hungup or BSOD after awail...:mad: Do you know what can I do to fix it? Or what the problem is?? Thank you!! Asrock X58 Supercomputer bios 3.10 i7 920 (bloomfield) @2.67ghz -1.128vol.
BSOD Help and Support
lots of bsod issues :(
Hi! I been having issues with this computer since day 1. I used a combination of spare parts from a gutted computer and a new mobo. I put everything together and things worked fine. For the most part, I know everything worked when it was on Windows XP from the gutted computer. I hooked...
BSOD Help and Support
So...lots of Explorer issues. Fixable?
Ok, so I know I'm obviously not the only one who had major problems with Windows 7 Explorer, and I already have Classic Shell which fixes the disc space/file space in DIR issue and copy dialog issues. But there's lots of other issues that seem to really annoy me, anyone have ideas on fixes? I...
Customization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:23.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App