Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BDOS in atikmdag.sys when trying to play a video

03 Mar 2010   #1
mpierre

Windows 7 Pro 64-bits
 
 
BDOS in atikmdag.sys when trying to play a video

I upgraded my Windows XP-pro 64 Bit to Windows 7 pro 64 Bit with the help of LapLink PC Mover Windows 7 upgrade edition.

Before the upgrade, I changed my motherboard to an ASUS M4A78L-M because my old motherboard isn't supported by Windows 7.

My videos cards were not supported either, so I bought a Diamond HD2400Pro SB Edition PCI and an ASUS EN8400GS Silent PCIe.

My CPU is an Athlon 64 X2 2700Mhz and my ram is 2x2GB Kingston 800.

When I try to play video files in Media Player Classic Home Cinema edition or in the ATI Catalyst Video Preview, I get a Blue Screen of Death "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" in atikmdag.sys.

I downloaded the latest drivers from ati.amd.com (version 10.2 ) with no success.

I ran Memtest 86+ all night with no error.
I also ran sfc /scannow with no integrity violations

I have attached all of the minidumps generated by the crash. There are a few because I tried a few things such as upgrading MPC, installing the CCCP. Etc...

I have googled to find a solution, but everyone talks about RANDOM atikmdag.sys BSOD. Mine are not random at ALL. If I don't try to play any video, my system is 100% stable.

BTW when I play video files in VLC Media Player, it works for some odd reason.

I can supply more information as needed.


My System SpecsSystem Spec
.
03 Mar 2010   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mpierre View Post
I upgraded my Windows XP-pro 64 Bit to Windows 7 pro 64 Bit with the help of LapLink PC Mover Windows 7 upgrade edition.

Before the upgrade, I changed my motherboard to an ASUS M4A78L-M because my old motherboard isn't supported by Windows 7.

My videos cards were not supported either, so I bought a Diamond HD2400Pro SB Edition PCI and an ASUS EN8400GS Silent PCIe.

My CPU is an Athlon 64 X2 2700Mhz and my ram is 2x2GB Kingston 800.

When I try to play video files in Media Player Classic Home Cinema edition or in the ATI Catalyst Video Preview, I get a Blue Screen of Death "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" in atikmdag.sys.

I downloaded the latest drivers from ati.amd.com (version 10.2 ) with no success.

I ran Memtest 86+ all night with no error.
I also ran sfc /scannow with no integrity violations

I have attached all of the minidumps generated by the crash. There are a few because I tried a few things such as upgrading MPC, installing the CCCP. Etc...

I have googled to find a solution, but everyone talks about RANDOM atikmdag.sys BSOD. Mine are not random at ALL. If I don't try to play any video, my system is 100% stable.

BTW when I play video files in VLC Media Player, it works for some odd reason.

I can supply more information as needed.

These are indeed caused by your video driver. You must un-install all all remnents of it. There is, I believe, an uninstall tool to scrub it from the system

Ken



Code:
030210-29343-01.dmp    3/2/2010 8:03:56 PM    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION    0x0000003b    00000000`c0000005    fffff880`03e3dd48    fffff880`08389da0    00000000`00000000    atikmdag.sys    atikmdag.sys+13d48        x64    
030210-29780-01.dmp    3/2/2010 8:07:04 PM    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION    0x0000003b    00000000`c0000005    fffff880`03c4bd48    fffff880`0775ada0    00000000`00000000    atikmdag.sys    atikmdag.sys+13d48        x64    
030210-38454-01.dmp    3/2/2010 2:40:15 PM    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION    0x0000003b    00000000`c0000005    fffff880`03c94d48    fffff880`03232420    00000000`00000000    atikmdag.sys    atikmdag.sys+13d48        x64    
030210-38797-01.dmp    3/2/2010 8:25:08 PM    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION    0x0000003b    00000000`c0000005    fffff880`084d37bc    fffff880`07badda0    00000000`00000000    atipmdag.sys    atipmdag.sys+147bc        x64    
030210-41886-01.dmp    3/2/2010 4:29:55 PM    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION    0x0000003b    00000000`c0000005    fffff880`03cf8d48    fffff880`088cfda0    00000000`00000000    atikmdag.sys    atikmdag.sys+13d48        x64    
030210-44553-01.dmp    3/2/2010 7:34:20 PM    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION    0x0000003b    00000000`c0000005    fffff880`0483dd48    fffff880`071acda0    00000000`00000000    atikmdag.sys    atikmdag.sys+13d48        x64    
030210-45053-01.dmp    3/2/2010 3:29:06 PM    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION    0x0000003b    00000000`c0000005    fffff880`03ce4d48    fffff880`08111da0    00000000`00000000    ntoskrnl.exe    ntoskrnl.exe+71f00        x64    
030210-45458-01.dmp    3/2/2010 1:31:56 PM    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION    0x0000003b    00000000`c0000005    fffff880`09cd3d48    fffff880`09007de0    00000000`00000000    atikmdag.sys    atikmdag.sys+13d48        x64    
030310-36894-01.dmp    3/3/2010 5:25:00 AM    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION    0x0000003b    00000000`c0000005    fffff880`03ee87bc    fffff880`0815ada0    00000000`00000000    atipmdag.sys    atipmdag.sys+147bc        x64
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #3
mpierre

Windows 7 Pro 64-bits
 
 

I ended up returning the card to the seller and getting a Nvidia geforce 8400 GS which is the same chipset as my PCIe card, and it now works great !
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 BDOS in atikmdag.sys when trying to play a video




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
can not play a video on IE11 but can play it with firefox
Hi all, i use mobile app. to upload videos and see them on the web. as i wrote i can not play video on IE11 (on 2 win 7 machine) but can play it with Firefox and in my iPhone as well. the error is "error loading media the file could not be play". i should mention that error message did appear...
Browsers & Mail
Video card BSOD ATIkmdag.sys 0x0000003b
Hey guys, my computer blue screens approximately 30-45 minutes into gameplay of Battlefield 3. My first card was Power Color ATI 7870. Blue screened as mentioned above. Second card was the same model (RMA). It blue screened as the first. Third card is the same scenario as card 2 ...
BSOD Help and Support
BSOD while Streaming Video, error 0x0000007e atikmdag.sys
My computer will blue screen only while streaming video, usually YouTube. I can browse the web and play games just fine. I haven't intentionally made any changes to my computer. It just started doing this a couple weeks ago. I can only watch maybe 2-3 short videos before it crashes. Here is my...
BSOD Help and Support
Bsod after changing the video card. atikmdag.sys,ntoskrnl.exe and more
Hi, this started after i took out my MSI 5770 card and put in ASUS 7770, i just swapped nothing more, didnt think i would need to install new drivers, then this started and happens when im running a bot in diablo3. ive tried uninstalling the driver, install the newest, install the beta driver,...
BSOD Help and Support
my computer freezes when i play video or java video
first timer here so i hope i can get some help when i fist got my asus it work fine but lately while running video it stalls playing sound and every thing seem to be running the sound slowly cant move mouse or click numlock while its frozen for 1 to 5 mins and then start running fine again the...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:33.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App