Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Random Reboot's for past week?

09 Jun 2010   #21
puppetmstr

Window's 7
 
 

Well it didn't fix my problem. Now it restarts but it doesn't boot up into ubuntu, it stays on but it doesn't load up anything until I move the mouse. And now I can't even make a minidump because it says "access denied". And there is a padlock on the folder. The only way I could make one is if I copied the files and pasted them to my desktop and added them to the zip. And the first 3 DMP files are gone and there are 2 different ones, I assume this is suppose to happen.

Anyways, I attached a new Minidump to this and the first post. Its Minidump2.

Just to recap. I did use Driver sweeper to clean the ATI drivers out in safe mode with networking (i was in safe mode when i posted) and then restarted and reinstalled Catalyst 10.5. My screen still goes black when playing certain games on this Vizio TV. I assume its just my graphics card can't handle certain programs or games in my resolution which is in my system specs.

I just had my computer running since I last posted and it hasn't shut down yet. According to the forums it was 3 hours ago but it feels longer. Idk why it shuts down from 12am-12pm but it is kinda confusing. It can't be a auto shutdown because when starting it says it wasn't shut down correctly.

Could someone take a look at the dump please?


My System SpecsSystem Spec
.
09 Jun 2010   #22
puppetmstr

Window's 7
 
 

Can anybody help me?
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2010   #23
Fumz

7 Ultimate x64
 
 

I just noticed that we're dealing with a Gateway... they've been so quiet I thought they went under?

Is the machine still under warranty? Do they still have Gateway Stores/Outposts you can bring the machine to? Is one close enough by you? Finally, and most importantly, are they still into the cow motif?

Honestly, as much of a hassle as it may be, I'd let Gateway deal with it.
My System SpecsSystem Spec
.

10 Jun 2010   #24
puppetmstr

Window's 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Fumz View Post
I just noticed that we're dealing with a Gateway... they've been so quiet I thought they went under?

Is the machine still under warranty? Do they still have Gateway Stores/Outposts you can bring the machine to? Is one close enough by you? Finally, and most importantly, are they still into the cow motif?

Honestly, as much of a hassle as it may be, I'd let Gateway deal with it.
It never started doing this until a week ago. Im pretty sure it isn't gateway's fault. Its been working perfect since ive bought it until a week ago. I am almost sure i can format my HD and everything will be fixed, but if it isnt that then its a hardware issue. In that case ill just have to replace that hardware.

But it only happens when its idle sadly. Doesn't happen any other time.

Oh and I bought it at best buy a few years ago. So there is no warrenty anymore. And geek squad loves to rip people off by having the customer pay like $200 for a issue that a person can fix themselves. And id rather buy a new computer than having this one fixed lol. I have 4 of them anyways
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2010   #25
Fumz

7 Ultimate x64
 
 

It's always Gateways fault... c'mon now!

To review: all your troubles began ~ a week ago after you updated your Catalyst drivers and changed your power mode to balanced. You've uninstalled your ATI drivers, booted into safe mode and run driver sweeper cleaning all traces of ATI, and installed the latest 10.5 drivers, yet are still bsod'ing, but only when idle and not while gaming. Is that accurate?

**edit**

I seriously doubt an OS re-install is going to help here; I fear you'd end up in the same place you started. Have you tried switching your power plan back to high performance and then manually adjusting what you want to cycle down? Does your board support/are you running AMD's Cool n Quiet?
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2010   #26
puppetmstr

Window's 7
 
 

Are dump files basically BSOD logs?

Anyways, It crashed one time and that was when I posted about it and it hasn't done that since. Idk if was because I had downloads running, or dreamscene that kept it from doing it, but I am about to go to bed and Give it one night without it doing anything. I have auto scans run at around 6am. Maybe its my memory and my scans take too much of it at that time? I can't see why. I have 4gb and its only Avast and Spybot full scans.

But if it doesnt crash again, then chances are that problem is fixed and that last BSOD was something different. Nobody checked the latest dump files so I don't know.

After tonight, and all goes well which I think it will. Ill be back tomorrow asking for help on that black screen. It happens with nearly every game, as well as few programs. Not sure why. It only does it with this Vizio TV. On other forums they told me that maybe my graphics card wasn't supporting the resolution or something. But ive done resolution tests and all failed. But then they said it could of been voltages. Idk if there are logs that show why it blacks out or not.

BTW if I havent said it yet, Thank you very much for helping guys
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2010   #27
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by puppetmstr View Post
Well it didn't fix my problem. Now it restarts but it doesn't boot up into ubuntu, it stays on but it doesn't load up anything until I move the mouse. And now I can't even make a minidump because it says "access denied". And there is a padlock on the folder. The only way I could make one is if I copied the files and pasted them to my desktop and added them to the zip. And the first 3 DMP files are gone and there are 2 different ones, I assume this is suppose to happen.

Anyways, I attached a new Minidump to this and the first post. Its Minidump2.

Just to recap. I did use Driver sweeper to clean the ATI drivers out in safe mode with networking (i was in safe mode when i posted) and then restarted and reinstalled Catalyst 10.5. My screen still goes black when playing certain games on this Vizio TV. I assume its just my graphics card can't handle certain programs or games in my resolution which is in my system specs.

I just had my computer running since I last posted and it hasn't shut down yet. According to the forums it was 3 hours ago but it feels longer. Idk why it shuts down from 12am-12pm but it is kinda confusing. It can't be a auto shutdown because when starting it says it wasn't shut down correctly.

Could someone take a look at the dump please?

Hate to say it but the latest DMP's still say video driver



Code:
Built by: 7600.16539.amd64fre.win7_gdr.100226-1909
Debug session time: Wed Jun  9 17:51:50.438 2010 (GMT-4)
System Uptime: 0 days 9:39:33.467
BugCheck 3B, {c0000005, fffff88003ff7765, fffff88003aa04b0, 0}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys
Probably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+118765 )
BUGCHECK_STR:  0x3B
PROCESS_NAME:  csrss.exe
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Built by: 7600.16539.amd64fre.win7_gdr.100226-1909
Debug session time: Wed Jun  9 08:11:11.806 2010 (GMT-4)
System Uptime: 0 days 2:59:06.834
BugCheck 3B, {c0000005, fffff88003f5c765, fffff880029824b0, 0}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys
Probably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+118765 )
BUGCHECK_STR:  0x3B
PROCESS_NAME:  csrss.exe
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2010   #28
puppetmstr

Window's 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by puppetmstr View Post
Well it didn't fix my problem. Now it restarts but it doesn't boot up into ubuntu, it stays on but it doesn't load up anything until I move the mouse. And now I can't even make a minidump because it says "access denied". And there is a padlock on the folder. The only way I could make one is if I copied the files and pasted them to my desktop and added them to the zip. And the first 3 DMP files are gone and there are 2 different ones, I assume this is suppose to happen.

Anyways, I attached a new Minidump to this and the first post. Its Minidump2.

Just to recap. I did use Driver sweeper to clean the ATI drivers out in safe mode with networking (i was in safe mode when i posted) and then restarted and reinstalled Catalyst 10.5. My screen still goes black when playing certain games on this Vizio TV. I assume its just my graphics card can't handle certain programs or games in my resolution which is in my system specs.

I just had my computer running since I last posted and it hasn't shut down yet. According to the forums it was 3 hours ago but it feels longer. Idk why it shuts down from 12am-12pm but it is kinda confusing. It can't be a auto shutdown because when starting it says it wasn't shut down correctly.

Could someone take a look at the dump please?

Hate to say it but the latest DMP's still say video driver



Code:
Built by: 7600.16539.amd64fre.win7_gdr.100226-1909
Debug session time: Wed Jun  9 17:51:50.438 2010 (GMT-4)
System Uptime: 0 days 9:39:33.467
BugCheck 3B, {c0000005, fffff88003ff7765, fffff88003aa04b0, 0}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys
Probably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+118765 )
BUGCHECK_STR:  0x3B
PROCESS_NAME:  csrss.exe
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Built by: 7600.16539.amd64fre.win7_gdr.100226-1909
Debug session time: Wed Jun  9 08:11:11.806 2010 (GMT-4)
System Uptime: 0 days 2:59:06.834
BugCheck 3B, {c0000005, fffff88003f5c765, fffff880029824b0, 0}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys
Probably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+118765 )
BUGCHECK_STR:  0x3B
PROCESS_NAME:  csrss.exe
I have no idea why using driver sweeper didnt work... I used it in safemode, rebooted, reinstalled 10.5, rebooted, and i thought i was done...
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2010   #29
Fumz

7 Ultimate x64
 
 

You're not going to like it, but you could try down-clocking the card to see if that's where your troubles lie?

In the CCC go to ATI Overdrive and click on the lock. Check enable ATI Overdrive and then down clock your card a bit... ~ 20MHz on both the core and the memory. Hit apply and run a benchmark, or a game, to see if you bsod.
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2010   #30
puppetmstr

Window's 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Fumz View Post
You're not going to like it, but you could try down-clocking the card to see if that's where your troubles lie?

In the CCC go to ATI Overdrive and click on the lock. Check enable ATI Overdrive and then down clock your card a bit... ~ 20MHz on both the core and the memory. Hit apply and run a benchmark, or a game, to see if you bsod.
I dont BSOD while playing the games, its just a random black screen that lasts 3-5 seconds. But how do I run a benchmark?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Random Reboot's for past week?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Constant BSODs the past week or so
I've been getting a BSOD or two almost every day for the past week or so. I tried upgrading to the new Nvidia driver and it seemed to make it worse so I rolled it back to the one I had. I followed the directions on this site to properly install the drivers so that I wouldn't have any conflicts...
BSOD Help and Support
Multiple BSODs, all in the past week doing random things
Ok, new to the forum I keep getting 1a BSODs and the last one I got was a c1. I'm not sure where to go or what to do at this point. When I used BlueScreenView the common driver failure after activating verifier was ntoskrnl.exe. Any help is appreciated! I have had this rig for about 2 years now...
BSOD Help and Support
BSOD 3 times, twice in past week
I'm using windows 32bit on a 15 inch macbook pro through bootcamp. I haven't been quick enough to get the error code. The BSOD occurs seemingly randomly; once while loading a youtube video, once while the computer was just idling, once while chrome was open. The error code mentioned something...
BSOD Help and Support
Is there ANY WAY to see the history of every action in the past week?
I sent my laptop to get something fixed and when I got it back I found a hell of a lot of personal folders accessed by the sickos who 'fixed' it. I'm disgusted beyond words, just... please, I NEED to know if they copied anything out of my laptop or bluetoothed anything out of it - there were a...
General Discussion
Lots of BSOD in the past week
Hi guys, first post here, so hello to everyone. My husband's computer has been behaving erratically for about 10 days or so. It will crash with different BSOD's at random. Details of the behavior: - The computer shuts itself down anytime: It can be idle doing nothing for hours, you may be...
BSOD Help and Support
Lost sounds on several channels this past week
Hi, In the past, I've been able to use Media Center to record shows such as AMC's Rubicon and Mad Men, put the 'Microsoft Recorded TV Show' type recordings on a DVD, or a USB drive to watch in my living room. Recently, I had to hook up a cable box to my computer to get all Comcast's...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:54.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App