Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: FNG Can't Solve Bluescreen Issues

21 Jul 2010   #11
Capt.Jack Sparrow

Windows 7 Ultimate - 64-bit | Windows 8 Pro - 64-bit
 
 

If you have done wit Memory Test go to next step. Run a Hard Drive Diagnostics HD Diagnostic. Download Speedfan and check the Temperature. If the System crashed again painted blue the upload the new Dump files.

Good Luck,
Captain


My System SpecsSystem Spec
.
21 Jul 2010   #12
DDK

Win 7 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Capt.Jack Sparrow View Post
If you have done wit Memory Test go to next step. Run a Hard Drive Diagnostics HD Diagnostic. Download Speedfan and check the Temperature. If the System crashed again painted blue the upload the new Dump files.

Good Luck,
Captain
Thanks Cap!

I ran the WD HD diag, which I found through the link supplied to me earlier in this thread. It passed. Would the one you are linking be any different?

Apparently I can't check the temp, it's not supported on this particular mobo.

I've had a bunch of BSODs since I posted yesterday. All minidumps are in the attached zip, if they can tell anyone anything that would be awesome!

Thanks again.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #13
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

Could your sound card be failing? If you have another one you can try, I highly recommend you do so.

...Summary of the Dumps:
Code:

Built by: 7600.16385.x86fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Mon Jul 19 19:48:21.805 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:10:56.446
BugCheck 1000008E, {c0000005, 4181fe7, 9a113cb4, 0}
Probably caused by : ntkrpamp.exe ( nt!KiFastCallEntry+12a )
BUGCHECK_STR:  0x8E
PROCESS_NAME:  audiodg.exe
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Built by: 7600.16385.x86fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Mon Jul 19 21:13:36.078 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:00:09.718
BugCheck 124, {0, 8519a8fc, 0, 0}
Probably caused by : hardware
BUGCHECK_STR:  0x124_GenuineIntel
PROCESS_NAME:  System
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Built by: 7600.16385.x86fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Mon Jul 19 23:06:28.937 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:00:12.578
BugCheck 124, {0, 853608fc, 0, 0}
Probably caused by : hardware
BUGCHECK_STR:  0x124_GenuineIntel
PROCESS_NAME:  System
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Built by: 7600.16385.x86fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Mon Jul 19 23:49:04.631 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:42:48.272
BugCheck 1000007F, {8, 807c4750, 0, 0}
Probably caused by : Unknown_Image ( ANALYSIS_INCONCLUSIVE )
BUGCHECK_STR:  0x7f_8
PROCESS_NAME:  chrome.exe
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
My System SpecsSystem Spec
.

21 Jul 2010   #14
DDK

Win 7 Pro
 
 

I don't have another soundcard. I'm using the onboard. I can disable it in device manager, I can live without sound for a while. Would that work?

Thanks for the help. Unfortunately I don't really understand what the dumps mean.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #15
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

The dumps are blaming hardware for the most part, but one of them from this batch, and others from pervious batches, blamed audiodg.exe, which is an audio driver.

Disabling the onboard sound should do the trick, hopefully.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #16
DDK

Win 7 Pro
 
 

Thanks. Onboard audio is all disabled through dev mgr. We'll see what happens.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #17
Capt.Jack Sparrow

Windows 7 Ultimate - 64-bit | Windows 8 Pro - 64-bit
 
 

Hello,

Also there are few references AVG not working properly. Uninstall it and run the cleanup Tool to make sure you remove all the left over entries.Follow this link

Code:
*** WARNING: Unable to verify timestamp for avgmfx86.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for avgmfx86.sys
Good Luck,
Captain
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #18
DDK

Win 7 Pro
 
 

Made a few changes, so it's hard to tell which made a difference.

-Swapped RAM to slot 2
-removed AVG and used the AVG complete remover
-disabled sound card.

No blue screens, so I re-enabled the soundcard. Still no bluescreens, but I'm done w/ work for the day so I'm not pushing it too hard. If it holds all day tomorrow, I'll swap the RAM back to slot 1 & see what happens there. If it bluescreens again when I'm working tomorrow I'll disable the sound card again. Basically it's working now, and I plan to keep enabling things one at a time until I find the culprit.

I'll keep this thread updated in case it can help anyone in the future.

I really appreciate all the help you guys have given me. This forum ROCKS.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #19
Capt.Jack Sparrow

Windows 7 Ultimate - 64-bit | Windows 8 Pro - 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DDK View Post
Made a few changes, so it's hard to tell which made a difference.

-Swapped RAM to slot 2
-removed AVG and used the AVG complete remover
-disabled sound card.

No blue screens, so I re-enabled the soundcard. Still no bluescreens, but I'm done w/ work for the day so I'm not pushing it too hard. If it holds all day tomorrow, I'll swap the RAM back to slot 1 & see what happens there. If it bluescreens again when I'm working tomorrow I'll disable the sound card again. Basically it's working now, and I plan to keep enabling things one at a time until I find the culprit.

I'll keep this thread updated in case it can help anyone in the future.

I really appreciate all the help you guys have given me. This forum ROCKS.
Your most welcome ! We are glad to assist you ! In case of any issues post us back.

Good Luck,
Captain
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #20
DDK

Win 7 Pro
 
 

This may be the wrong thread/forum for this, but since I have the attention of some of you in the know...

My CPU, graphics and memory all came back as poor in the performance check. Hardware seems to be getting cheaper. I'm wondering if this may not be a bad time to upgrade my work system?

Typically I'm streaming XM radio, running 2 CAD programs, have 4-20 webpages (3 email) open, a few folders of pics, AIM and a spreadsheet open. Would I benefit from a quad core over a dual core?

Also, most of my CAD is 2D. What should I have for graphics?

I plan to fix this system anyway, but if all the stuff the performance check says is marginal/poor really is, it may be time to upgrade. This is my primary work machine - it should be working properly.

Thoughts?

Thanks.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 FNG Can't Solve Bluescreen Issues




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
solve pc issues 1 important message Change windows update settings
I've been having this same issue for over a year now and I can NOT find a solution. I registered today because I don't know what else to do. I keep getting this notification "solve pc issues 1 important message Change windows update settings" almost daily. The message says it's a security thing...
Windows Updates & Activation
Yellow triangle in tray: "Solve PC Issues"
I smell a rat. No way I'm touching that. Any ideas how to unload it?
System Security
Adobe tech support using forums to solve their issues
So I call Adobe and get their tech support section. My issue... I keep getting a registration pop-up notification telling me to complete my registration for my product, which I've done numerous times. This issue happens with all my "cloud" based products (Photoshop, Acrobat, Dreamweaver). None...
Chillout Room
Can not solve this one
Today I purchest a ASUS 560 DC and ANTEC 750w earthwatts, the thing I am having trouble with is that I hear the 1 beep on the POST and that's fine, however I get a contentious beep after that.... everything works fine I can boot into windows I installed the drivers did the windows experience thing...
BSOD Help and Support
Solve PC Issues Option...
Windows 7 keeps insisting me that I have a problem with Kasperski Anti Virus and the only solution available is to download the latest version. Well, that is all fine and dandy but, the main problem here is... I DON'T HAVE KASPERSKI INSTALLED. :shock: :confused: Why is it telling me this if I...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:58.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App