Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BCCode d1 ndis.sys

21 Jul 2010   #1
advent2

7 x64
 
 
BCCode d1 ndis.sys

Hello everyone!

My story is that .. it all worked fine until I changed my ATI card to NVIDIA GTX 465
Now the system crashes at least several times a day. Most often with d1 code and ndis.sys file reference..

I have checked internet for this problem etc and replaced my LAN driver, video driver, chipset driver- does not help.

My motherboard is Asus P5Q. Win 7 x64.

Any advice would be greatly appreciated.

Here is the dump information:
www.betatemp.org/072110-21824-01.zip

Thank you!


My System SpecsSystem Spec
.
21 Jul 2010   #2
advent2

7 x64
 
 

oops sorry just noted the info how to post bsod. will correct asap my post
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #3
advent2

7 x64
 
 
Complete archieve has been uploaded as mentioned in bccode posting

Complete archieve has been uploaded as mentioned in bccode posting rules
Dump zip is larger than 2 mbs, so uploaded on my host:
www.betatemp.org/Windows7_BSOD_jcgriff2.zip

Any advice would be very appreciated!
Thanks!
My System SpecsSystem Spec
.

21 Jul 2010   #4
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by advent2 View Post
Complete archieve has been uploaded as mentioned in bccode posting rules
Dump zip is larger than 2 mbs, so uploaded on my host:
www.betatemp.org/Windows7_BSOD_jcgriff2.zip

Any advice would be very appreciated!
Thanks!

First I am, in the interest of speed going to do the newest ones first. The whole 75 might take me awhile.

Are you overclocking? do you run a raid? Is this a clean install of win 7?

Can you fill in as much of your system specs (lower left corner of your posts) as you can?

I will be back with the newest ones soon, the rest to follow.

Ken
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #5
advent2

7 x64
 
 

Sure, only recent are worth checking . Older are the same. Just uploaded the file with no changes, as mentioned in the rules..

No overlocking at all. All bios settings like DRAM voltage etc are set to auto.
No raid.
Clean install -what do you mean?
As of system:
CPU Q8200 2.33
MB Asus P5Q
Windows 7 x64
Nvidia GTX 465
8gb Kingston (2* Kingston 4 GB (2x2GB) DDR2 1066 MHz (KHX8500D2K2/4G))
Different SATA drives mostly Samsung
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #6
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

It looks as if your Atheros network adapter drivers are the cause. I would advise looking for an updated version on the computer manufacturer's site, or Atheros site if you purchased the card after the computer.

If you can't find an update, uninstall the drivers and install a fresh copy.

...Summary of the Dumps:
Code:

Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 05:02:02.082 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:13:39.080
BugCheck D1, {b10, 2, 0, fffff88001429af1}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E62x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E62x64.sys
Probably caused by : L1E62x64.sys ( L1E62x64+760a )
BUGCHECK_STR:  0xD1
PROCESS_NAME:  uTorrent.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 04:46:23.012 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:12:28.009
BugCheck D1, {28, 2, 0, fffff880014e8c1e}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E62x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E62x64.sys
Probably caused by : L1E62x64.sys ( L1E62x64+76b8 )
BUGCHECK_STR:  0xD1
PROCESS_NAME:  System
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 03:31:48.252 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:08:23.250
BugCheck D1, {28, 2, 0, fffff880014c5c1e}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E60x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E60x64.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for afwcore.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for afwcore.sys
Probably caused by : L1E60x64.sys ( L1E60x64+6fa8 )
BUGCHECK_STR:  0xD1
PROCESS_NAME:  uTorrent.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 00:56:39.503 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:20:54.501
BugCheck A, {fffff88012c00000, 2, 0, fffff800030c1f40}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E60x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E60x64.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for afwcore.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for afwcore.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for win32k.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for win32k.sys
Probably caused by : L1E60x64.sys ( L1E60x64+6fa8 )
BUGCHECK_STR:  0xA
PROCESS_NAME:  System
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 02:06:23.560 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:10:39.557
BugCheck 1E, {0, 0, 0, 0}
Probably caused by : ntkrnlmp.exe ( nt!KiKernelCalloutExceptionHandler+e )
BUGCHECK_STR:  0x1E_0
PROCESS_NAME:  opera.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 01:53:22.338 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:54:41.336
BugCheck A, {fffff88113bff8a0, 2, 0, fffff80003086f40}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E60x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E60x64.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for afwcore.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for afwcore.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for win32k.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for win32k.sys
Probably caused by : L1E60x64.sys ( L1E60x64+6fa8 )
BUGCHECK_STR:  0xA
PROCESS_NAME:  uTorrent.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 02:54:07.078 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:45:40.076
BugCheck D1, {28, 2, 0, fffff8800150ac1e}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E60x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E60x64.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for afwcore.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for afwcore.sys
Probably caused by : L1E60x64.sys ( L1E60x64+6fa8 )
BUGCHECK_STR:  0xD1
PROCESS_NAME:  svchost.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Tue Jul 20 02:15:31.717 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 1:42:02.715
BugCheck A, {8, 2, 0, fffff8000301a7f7}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E60x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E60x64.sys
Probably caused by : L1E60x64.sys ( L1E60x64+7659 )
BUGCHECK_STR:  0xA
PROCESS_NAME:  System
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Tue Jul 20 02:42:22.547 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:25:47.155
BugCheck 1E, {ffffffffc0000005, fffff8800371ae50, 0, 0}
Probably caused by : ntkrnlmp.exe ( nt!KipFatalFilter+1b )
BUGCHECK_STR:  0x1E_c0000005
PROCESS_NAME:  svchost.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #7
advent2

7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jonathan_King View Post
It looks as if your Atheros network adapter drivers are the cause. I would advise looking for an updated version on the computer manufacturer's site, or Atheros site if you purchased the card after the computer.

If you can't find an update, uninstall the drivers and install a fresh copy.

...Summary of the Dumps:
Code:

Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 05:02:02.082 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:13:39.080
BugCheck D1, {b10, 2, 0, fffff88001429af1}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E62x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E62x64.sys
Probably caused by : L1E62x64.sys ( L1E62x64+760a )
BUGCHECK_STR:  0xD1
PROCESS_NAME:  uTorrent.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 04:46:23.012 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:12:28.009
BugCheck D1, {28, 2, 0, fffff880014e8c1e}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E62x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E62x64.sys
Probably caused by : L1E62x64.sys ( L1E62x64+76b8 )
BUGCHECK_STR:  0xD1
PROCESS_NAME:  System
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 03:31:48.252 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:08:23.250
BugCheck D1, {28, 2, 0, fffff880014c5c1e}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E60x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E60x64.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for afwcore.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for afwcore.sys
Probably caused by : L1E60x64.sys ( L1E60x64+6fa8 )
BUGCHECK_STR:  0xD1
PROCESS_NAME:  uTorrent.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 00:56:39.503 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:20:54.501
BugCheck A, {fffff88012c00000, 2, 0, fffff800030c1f40}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E60x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E60x64.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for afwcore.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for afwcore.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for win32k.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for win32k.sys
Probably caused by : L1E60x64.sys ( L1E60x64+6fa8 )
BUGCHECK_STR:  0xA
PROCESS_NAME:  System
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 02:06:23.560 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:10:39.557
BugCheck 1E, {0, 0, 0, 0}
Probably caused by : ntkrnlmp.exe ( nt!KiKernelCalloutExceptionHandler+e )
BUGCHECK_STR:  0x1E_0
PROCESS_NAME:  opera.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 01:53:22.338 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:54:41.336
BugCheck A, {fffff88113bff8a0, 2, 0, fffff80003086f40}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E60x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E60x64.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for afwcore.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for afwcore.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for win32k.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for win32k.sys
Probably caused by : L1E60x64.sys ( L1E60x64+6fa8 )
BUGCHECK_STR:  0xA
PROCESS_NAME:  uTorrent.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed Jul 21 02:54:07.078 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:45:40.076
BugCheck D1, {28, 2, 0, fffff8800150ac1e}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E60x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E60x64.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for afwcore.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for afwcore.sys
Probably caused by : L1E60x64.sys ( L1E60x64+6fa8 )
BUGCHECK_STR:  0xD1
PROCESS_NAME:  svchost.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Tue Jul 20 02:15:31.717 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 1:42:02.715
BugCheck A, {8, 2, 0, fffff8000301a7f7}
*** WARNING: Unable to verify timestamp for L1E60x64.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for L1E60x64.sys
Probably caused by : L1E60x64.sys ( L1E60x64+7659 )
BUGCHECK_STR:  0xA
PROCESS_NAME:  System
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Tue Jul 20 02:42:22.547 2010 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:25:47.155
BugCheck 1E, {ffffffffc0000005, fffff8800371ae50, 0, 0}
Probably caused by : ntkrnlmp.exe ( nt!KipFatalFilter+1b )
BUGCHECK_STR:  0x1E_c0000005
PROCESS_NAME:  svchost.exe
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
thanks for the advice.. I also was thinking on that.but just today I have downloaed latest drivers from asus site and still the same.. This is a built in LAN btw..
will try to do clean install for that.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #8
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

If you want to do a clean install, go ahead. If you want, you can try uninstalling the drivers completely with Driver Sweeper and installing a fresh copy.

Guru3D - Driver Sweeper
My System SpecsSystem Spec
Reply

 BCCode d1 ndis.sys




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ndis.sys
Hi all, I've been at this since yesterday and have seen a lot of your users get resolution. I tried to help myself with some of the solutions, but none has worked so far. DETAILS: I get this when I access the computer from another computer with a mapped drive Frequency is random. It is not...
BSOD Help and Support
BSOD during high bandwith situations. Bccode a, bccode b1.
I've completely reinstalled my system from the ground up twice over this last weekend. Still gettin the BSOD's at least daily. Here's a zip of the latest dump. It seems to really only BS when I'm running high bandwith/ memory. I.E. videogames/teamspeak/Pandora simultaneously My system is an ...
BSOD Help and Support
Frequent/randon BSODs. once BCCode =3b, once BCCode =1e,
Frequent and randon BSODs. once BCCode =3b, once BCCode =1e, others unknown. Dell precision 380 w/ 4GB. Upgraded OS to WIN 7 Premiun Home 64 bit in June 2012 (from XP Pro). WIN 7 Premium Home Family Pack (upgrade). Using Windows Security Essentials. Have scanned frequently. Also downloaded and...
BSOD Help and Support
BSOD from new memory card, BCCode:d1 & BCCode:fc
x64 full retail around 4 year old comp The memory I use on my PC is: "Corsair TWIN2X4096-8500C5D Dominator 4GB 2 X 2GB PC2-8500 1066MHz 240-Pin DDR2 CL5 Dual Channel Desktop Memory" Wanting more memory I decided to to place: "OCZ DDR2 PC2-8500 Platinum 4GB Edition Dual Channel *EOL" ...
BSOD Help and Support
Please help me: "BSOD ndis.sys BCCODE: d1"
Hi, my name is William. Well, I was bought a new PC, 2 weeks ago. But, the problem is, this PC is always BSOD . I've been fed up and very sad, lately. I already contact the vendor, and replace the mainboard, harddisk, memory but, there is no change to my PC. When I connect to internet, and download...
BSOD Help and Support
BSOD and ndis.sys
Hello Today when I try to restart computer BSOD appears. Can someone help me with analyze that .dmp file?
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

й Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:39.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App