Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: alfa AWUS036NH RT3070 USB WLAN

15 Feb 2011   #11
chrisgabrielc

Windows 7 Ultimate x64
 
 

It is actually the firewall part of the security software which locks the new lan cards (cabled or wifi). So , yes. Install the drivers as advised in the manual, uninstall Zonealarm, than reinstall zonealarm. Do NOT export and import the settings. they have to be made from scratch again. Zonealarm tends to also store the registration number in registry too. So you are not likely to need the serial reg number again.


My System SpecsSystem Spec
.
09 Jun 2011   #12
Mundy

Win 7 Home Premium 64 b
 
 

Hi all,
it appears I have the same problem as above, but none of the suggestions worked for me. THe driver for the card installs fine and windows does not complain. In Device manager it shows up as 802.11 USB wireless LAN card. Driver is Ralink 3.0.2.0. and win says this device is working properly. The blue light is blinking. However, if I want to enable it in adapter settings, a small window says enabling for 2 sec, but the adapter never shows up as enabled. If no other networkk card enabled, there is no network visible.
What to do?
Thanks
Mundy
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2011   #13
chrisgabrielc

Windows 7 Ultimate x64
 
 

What security software are you using?
Also go to Control Panel/Admin Tools/ Services and make sure your WLAN AutoConfig is running and is set to automatic. the Ralink chaps did suply a control interface for the adapter but I doubt the adapter itself is going to work without the windows wireless config service. Some adapters supply their own service ... but i didn't see any running with this one.
My System SpecsSystem Spec
.

10 Jun 2011   #14
Mundy

Win 7 Home Premium 64 b
 
 
security

Hi,
I had done a bit of homework before coming here. Therefore, I had seen that Kaspersky (my security software) could interfere with things here. But even with Kaspersky exited, no luck with installation.
Upon Win Diagnose the connection, windows does say there might be problem with the driver. However, I havent yet verified the Windows wireless autoconfig. Will do next time home again....
Thanks already for you help
Mundy
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2011   #15
chrisgabrielc

Windows 7 Ultimate x64
 
 

exiting or disabling the security software doesn't do it. I tried that too. I had to uninstall and reinstall.
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2011   #16
Mundy

Win 7 Home Premium 64 b
 
 
security

Really?!! I did wonder about that for moments in despair yesterday. Another thing to do tonite then....
Thanks again
Best Mundy
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2011   #17
chrisgabrielc

Windows 7 Ultimate x64
 
 

you might also want to try uninstalling and reinstalling the drivers after you uninstalled kaspersky and once the drivers and adapter all work fine , install kaspersky back. .. someone i know had to do it that way. for me it was enough to reinstall zone alarm. different soft works ... in different ways.
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2011   #18
Mundy

Win 7 Home Premium 64 b
 
 

Good, to be sure I will roll back everything to before installing anything of the USB WLAN card, then take out kaspersky and so on...
Thanks
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2011   #19
Mundy

Win 7 Home Premium 64 b
 
 
security software

Hi Chris,
did what you told me and low and behold, all went fine. THe NH is installed and running as I write this and kaspersky is reinstalled and running as well. Thanks a bundle for the tips and the detailed and very useful help.
Some Softs do indeed work in mysterious ways, as you mentioned.

So, problem solved, thanks again and best wishes

Mundy
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2015   #20
AbdRahim

Windows 7
 
 

exclamation point in Win7 (in virtualbox) host OS is Ubuntu. Virtual box sees wi-fi adapter, but configuration utility in Win seven will not start. Says adapter not there. No antivirus, no zone alarm.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 alfa AWUS036NH RT3070 USB WLAN




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Alfa AWUS036NH-I used the install disk but the utility doesn't work
Sorry in advance if this is in the wrong section. I just got an Alfa AWUS036NH USB adapter, I followed the instructions and things load but nothing happens when I plug it in? I don't get the "found new hardware" message and it doesn't show up in my computer. I did notice that one of the steps in...
Hardware & Devices
Alfa AWUS036NH / Windows 7 Ultimate x64 / Cannot activate the NIC
Dears, I am running a Windows 7 Ultimate x64 and I am not able to activate the NIC of my Alfa, it stay grey. Drivers are correctly installed and detected, this Alfa is working correctly under Kali linux. This Alfa is detected as: 802.11n USB Wireless LAN Card (pilot: 3.2.11.0). I have...
Network & Sharing
Alfa AWUS036NH USB Wireless-N Adapter causing connection issues...
Two months ago I purchased a new ALFA AWUS036NH network adapter and installed it on both my laptop and desktop for testing on behalf of a client. Since that time both PC's are dropping network connections which never happened before! Both systems are systems I have had for several years so I...
Network & Sharing
[HELP]Alfa awus036h Problems[HELP]
Hey guys Two days ago i got the alfa and i havnt simpily been able to get it to work, i've tried drivers from the alfa website, the realtek website and so on... strange part is that its not shown in device manager when plugged in and the lan utilitys that are installed from the drivers open then...
Drivers
Alfa AWUS036H 1000mW
Does anyone have the problem with this device? Same REALTEK 8187L chip, i can install, the windows recognize it... but it doesnt detect any network. Tried with Vista, the device works perfectly...
Drivers
Linksys and alfa awus036h with windows 7 64 bit
i have a usb alfa awus036h when i install the driver from alfa.com.tw for windows 7 windows 7 intall it and when i click on the wifi connection bottom right it say no connection, someone know the problem ? If i intall on windows 7 32bit i work perfectly. on windows 7 64 bit nothing work. ...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:09.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App