Microsoft Fingerprint reader  

Page 1 of 5 123 ... LastLast

  1. Posts : 214
    Windows 7 Build 7600 Laptop and desktop. Also OSX 10.5.7 and 10.6 Snow on Laptop
       #1

    Microsoft Fingerprint reader


    Hello,

    Has anyone managed to get Microsofts stand alone fingerprint reader (Digital Persona) to work under windows 7?
    I can get it to install and show working ok under device manager. I can also get the fingerprint reader to light up and seem to accept finger print but the recognition software doesn't seem to interpret the read image as when you try and setup under registration wizard it accepts the finger but just shows as incorrect scan.
    The driver version I am using is Digital Persona 3.0.0.187.


    Really hope there is a solution to this.
      My Computer


  2. Posts : 4,364
    Windows 10 Pro X64 Insider Preview (Skip Ahead) latest build
       #2

    I tried the same thing with the same results when using the Keyboard with built in FP reader....
      My Computer


  3. Posts : 214
    Windows 7 Build 7600 Laptop and desktop. Also OSX 10.5.7 and 10.6 Snow on Laptop
    Thread Starter
       #3

    Well at leased I am not the only one with the problem. Thought I was alone there as not seen another post on it.
      My Computer


  4. Posts : 1,009
    Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
       #4

    Have you tried the DigitalPersonaPasswordManager 2.0 from microsoft?
      My Computer


  5. Posts : 214
    Windows 7 Build 7600 Laptop and desktop. Also OSX 10.5.7 and 10.6 Snow on Laptop
    Thread Starter
       #5

    limneos said:
    Have you tried the DigitalPersonaPasswordManager 2.0 from microsoft?

    Yes m8 that is the only version that will even boot up on windows 7. Just does not fully work as above.

    Thanks anyway.
      My Computer


  6. Posts : 30
    Windows 7 Build 7100 64-bit
       #6

    mine worked like a charm at the beginning when i just installed it but now when i boot it up i have to wait like 20 seconds before it responds, but other than that mine works fully
      My Computer


  7. Posts : 214
    Windows 7 Build 7600 Laptop and desktop. Also OSX 10.5.7 and 10.6 Snow on Laptop
    Thread Starter
       #7

    LazyFunker said:
    mine worked like a charm at the beginning when i just installed it but now when i boot it up i have to wait like 20 seconds before it responds, but other than that mine works fully
    Really? Are you working from an upgrade from Vista or fresh install?
    I am on a fresh install but nothing although I did upgrade from Windows 7 earlier build to Beta 1.
    Everything looks like it is working but cant setup fingerprints as not recognised.
    Wish I knew why it is not playing ball.
      My Computer


  8. Posts : 30
    Windows 7 Build 7100 64-bit
       #8

    Studulike said:
    Really? Are you working from an upgrade from Vista or fresh install?
    I am on a fresh install but nothing although I did upgrade from Windows 7 earlier build to Beta 1.
    Everything looks like it is working but cant setup fingerprints as not recognised.
    Wish I knew why it is not playing ball.
    I got a HP Pavillion dv9000 computer, so when i first got it everything was preinstalled and thing OS was Vista Home Premium.
    Then i installed Vista Ultimate x64 (fresh install) on my D drive and all the drivers i installed from swsetup on my C drive, or all that i could, then installed Windows 7 Build 6936 (update), and now im installing Build 7000
      My Computer


  9. Posts : 4,364
    Windows 10 Pro X64 Insider Preview (Skip Ahead) latest build
       #9

    The problem with that though is that the HP version of the drivers and software *actually* work - and there is an x64 version as well.

    Those of us using the *M$* ones are limited to old Vista drivers (I am betting they are Beta drivers at that) and no x64 support.

    I experienced the *exact* same symptoms as stud on a fresh install on build 7000, because before that I was running build 6801 x64, and there are no x64 drivers from M$. When I first installed build 7000 I installed the x86 version to see if the FP reader worked - the software installs, but when you try to register a FP, it acts as if you performed a bad scan - an I tried for 20 minutes straight.

    The FP Reader works in Vista 32bit - I checked just in case it was just the reader had gone bad - it hasn't.
      My Computer


  10. Posts : 214
    Windows 7 Build 7600 Laptop and desktop. Also OSX 10.5.7 and 10.6 Snow on Laptop
    Thread Starter
       #10

    johngalt said:
    The problem with that though is that the HP version of the drivers and software *actually* work - and there is an x64 version as well.

    Those of us using the *M$* ones are limited to old Vista drivers (I am betting they are Beta drivers at that) and no x64 support.

    I experienced the *exact* same symptoms as stud on a fresh install on build 7000, because before that I was running build 6801 x64, and there are no x64 drivers from M$. When I first installed build 7000 I installed the x86 version to see if the FP reader worked - the software installs, but when you try to register a FP, it acts as if you performed a bad scan - an I tried for 20 minutes straight.

    The FP Reader works in Vista 32bit - I checked just in case it was just the reader had gone bad - it hasn't.

    Yep that will be the problem I am having.
    There seems to be no way of getting HP drivers to work either. I have had a go but no joy.
      My Computer


 
Page 1 of 5 123 ... LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 03:20.
Find Us