Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: some devices are not installed....should they?

15 May 2011   #1
angiesluck

windows 7 home premium 32bit
 
 
some devices are not installed....should they?

Ok, well at present I am having problems with internet explorer (see my other thread) so I have been checking any problems that may be causing this apart from ones I have tried.

I went into Performance Information and Tools clicked on Advanced and under Resource and Performance Monitor it allows you to generate a health report and this is what it came up with.

Device is not present, not working properly or does not have all of its drivers installed:

MpKsla2002fe2 is reporting "tv_ConfigMgrErr 24". This device is not available until the issue is resolved. The plug and play ID for this device is ROOT\LEGACY_MPKSLA2002FE2\0000

Now I have 7 of these kind of messages each one different numbers.....what shall I do or not as the case maybe!!

I also went into device manager to see if any problem sign alerts but could not see any so I clicked on everyone to see if all was working fine and I did come across 5 that did not have devices installed and was wondering if they should be installed...these are as follows:

Intel (r) 82802 Firmware Hub Device
Intel (r) ICH9 Family SMBus Controller - 2930
Numeric data processor
Programmable Interrupt Controller
System Timer

Appreciate the experts help here guys....thanks


My System SpecsSystem Spec
.
15 May 2011   #2
pooch

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello Angiesluck

It w2ould be helpfull if you were to fill out your system specs including a complete model number. (I believe it is prefixed with NP perhaps?)

You could go to here; Samsung and try downloading and installing the Chipset drivers for your Laptop PC.

I hope this helps

Edit It would also be a good idea to do this as well; SFC /SCANNOW Command - System File Checker Option 2 No.2
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #3
pebbly

win 7 ultimate32bit, Win8.1pro wmc 32bit
 
 

Hi angiesluck , To add to poochs' post Samsung this is the download page for your model you may have to install the drivers in compatibility mode Compatibility Mode
My System SpecsSystem Spec
.

15 May 2011   #4
angiesluck

windows 7 home premium 32bit
 
 

NP-R519 oops sorry forgot to add this
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #5
angiesluck

windows 7 home premium 32bit
 
 

Hi, I have downloaded the chipset but nothing seems to have changed as regards the items listed above in my previous writeup....So do I need them items I have listed for using my laptop or are they supposed to be not installed?
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #6
pooch

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by angiesluck View Post
Hi, I have downloaded the chipset but nothing seems to have changed as regards the items listed above in my previous writeup....So do I need them items I have listed for using my laptop or are they supposed to be not installed?
If they are showing up they need to be installed, you could also try working your way through the entire list of drivers to see if that makes any difference
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #7
pooch

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Could you also post a link to your other thread? copy and paste the web address
and did you try the SFC /SCANNOW Command - System File Checker
Just so we are clear you are looking for changes only in Device Manager when installing these drivers
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #8
angiesluck

windows 7 home premium 32bit
 
 

ye i did try the sfc but it came back as ok.....

Internet Explorer has stopped working message

So if you say.. if they are showing up on my system devices they should be installed.. should I click on each one and see if I can upload the driver?.....it will not affect my system doing it will it? with them not being already installed for what ever reason why
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #9
pooch

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by angiesluck View Post
ye i did try the sfc but it came back as ok.....

Internet Explorer has stopped working message

So if you say.. if they are showing up on my system devices they should be installed.. should I click on each one and see if I can upload the driver?.....it will not affect my system doing it will it? with them not being already installed for what ever reason why
Thank you for the link and yes you can also try selecting update the driver but this may not work so well.
I am also toying with the idea of deleting these devices and restarting the PC. Theoretically windows should find them again on restarting and may install drivers this way.
No it should not affect your system
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #10
angiesluck

windows 7 home premium 32bit
 
 

I tried to manually update each one and it just says that correct device is installed already or it is the correct one for the computer!!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 some devices are not installed....should they?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
No audio devices are installed
Hey guys im new to this forum .I have a problem i dont have any sound.When i click on the volume icon at the bottom of my screen and go to playback it says ''No audio devices are installed''When i open the sound options there are no speakers. When i go to services.msc and try to start audio and...
Sound & Audio
No Audio Devices Are Installed in Recording Tab
It's my first post here so please bear with me. I'm not a super techie person so pardon my terms. :) I got a Toshiba Dynabook AX/940LS laptop with Windows XP before and installed Windows 7 on it. Everything has been working so far except for the microphone. I can't seem to perform any...
Sound & Audio
No Audio Devices Installed, Help !~!
i recently change my windows from XP to windows 7. my VGA also change to a new one. when i test the sound, i cant hear at all !! i go to the contol panel, and check the sound, its say "No Audio Device Installed". i check again through the device manager, in sound,video it seem High Definition Audio...
Sound & Audio
Recording: no Audio devices are installed.
So i got a new headset and i found out that the sound works but not the mic. It works on other computers but not on my because it doesnt show up grey, it doesnt show up at all even thought i did check the show dissabled or disconnected devices. I tried to instal a new upgrade for my sound but the...
Sound & Audio
No audio devices are installed. Please help.
Hi I recently upgraded from XP to 7 and have been stumped by a problem for over a week now that I can't seem to find in any other forums. I have a Gigabyte GA-965P-DS3P motherboard with RealTek High Definition onboard sound (I'm pretty sure, could someone confirm this?) RealTek High...
Sound & Audio
No audio devices are installed.
Hello. I need help. My computer is a Gateway Support - 1015229R*Gateway FX7024 Desktop Computer I had a misadventure with the original hard drive and bought a new one. Installed Vista on the new hard drive and got things going fine again except for the audio missing. I had installed...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:18.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App