Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Abit AirSpace Wi-Fi on x64

14 Jan 2009   #11
Everlong

 

Well I think I might have had the same problem for mine. I tried loading the drivers, but the abit guru said there was no airpace card detected, so I tried the system32 folder (which works on Vista, but not 7), and it blue screened. After the restart device manager could find it, but the drivers still wouldn't load properly until I did the Atheros trick.


My System SpecsSystem Spec
.
14 Jan 2009   #12
melvinator

windows 7
 
 

well i just done what potatohead advised in windows 7 32bit and well mate wat can i say that problem been bugging me all day as i kept getting blue screen etc etc just done it ur way just wen i was gonna giv in and it works a treat

potatohead if i could i would kiss u lol thank u mate appreciated loads for ur time and help!!
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2009   #13
MrBonky

Windows 7
 
 

I know what ripbox is talking about and it doesn't have anything to do with the AirPace card so much as the fact that Windows will refuse to see any network card period. It does the same thing to me, but a restart doesn't fix the problem. I have to shut everything down and then cut power to the motherboard by switching off the PSU. Then turn everything back on. Only then will it recogonize the network adapters. It's annoying, but at least the adapters work. It seems like this might be a BIOS/hardware issue that Windows trips up on, possibly no workaround until Abit releases a patch.
My System SpecsSystem Spec
.

17 Jan 2009   #14
ripbox

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

glad its not just me then
My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2009   #15
MrBonky

Windows 7
 
 

Interesting thing I found out with my system. I have a drive for XP setup as well as one for 7 and I just switch the order of the boot sequence (less of pain to me than using dual booting utilities) in the bios. I did this upon a restart, thinking that XP wouldn't be affected by a completely separate OS on a completely different hard drive (in fact, the 7 drive is a SATA while the XP drive is PATA). So the method I used to solve the problem before with 7 not recognizing my network devices, by turning the entire system off at the PSU, was not performed this time due to my ignorance of any happenings that may occur in XP.

Turns out, XP did the exact same thing. All my network devices were unrecognizable. I had to shut down the entire system at the CPU and then boot into XP again for it to recognize the network adapters. This is definitely and issue with the motherboard I'm using. Come to think of it, I've actually had many problems with this board and Vista. It would literally hang at the pre-BIOS stage for nearly a minute or more before it would start properly. I thought the board was just faulty, but it seems Vista (possibly something to do with EFI emulation or something) was forcing the BIOS into a loop and would take forever to correct itself. After installing XP and using that exclusively, I didn't have a single problem with the board.

I think it'd be safe to say that it can be narrowed down to three problems, one the board needs a BIOS update in order to function properly, two Abit needs to look into what EFI emulation does to this board, and three MS may be able to correct it at their end by tweaking their EFI emulation for Vista and 7. I could be entirely wrong about the EFI thing, though, but I don't believe this board uses EFI at all. I'm pretty certain it's a problem with the BIOS in some way, however.
My System SpecsSystem Spec
13 Feb 2009   #16
guiambros

Windows 7 build 7000
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by potatohead View Post
Very simple, this card is actually an atheros chipset card, simply uninstall any abit driver and install the driver for the card manually using Windows 7 default drivers under 'Network Adapters', pick either Atheros AR5006X or AR5006XS.
you rock PotatoHead! Worked perfectly. Thanks a lot!
My System SpecsSystem Spec
13 May 2009   #17
ripbox

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

seems this driver no longer works in RC 1 however i found that the Atheros List has now grown larger and was pretty simple to work out being 1 driver called pci wifi b/g or something similar.... maybe i will get round to double checking the actual driver i used when i next log in to 7 RC1
My System SpecsSystem Spec
25 May 2009   #18
turgo

windows7
 
 
Unoffiical Airpace drivers.

Here is an unofficial driver I edited to work on Windows 7 x64. I used the Atheros drivers and edited the ini. Theses are test drivers and I cannot offer any real support but I hope they work for other people like it did on mine.
Driver version is v7.6.1.162.
My System SpecsSystem Spec
26 May 2009   #19
turgo

windows7
 
 

Unoffical Abit Airpace Windows 7 driver.
Version v7.7.0.231


Attached Files
File Type: zip Abit_Airpace_Win7_x64WLAN_Atheros_v7.7.0.231.zip (799.2 KB, 2397 views)
My System SpecsSystem Spec
28 May 2009   #20
Everlong

 

Quote   Quote: Originally Posted by turgo View Post
Unoffical Abit Airpace Windows 7 driver.
Version v7.7.0.231
Just used this to install my Airpace driver on Windows 7 RC and it works great. Just selected the folder when manually installing the drivers and it installed and works with no problems, thanks a lot

Repped.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Abit AirSpace Wi-Fi on x64




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Abit IN9 32X Max LAN & WLAN + other
Further to this post https://www.sevenforums.com/drivers/1758-abit-airspace-wi-fi-x64.html which has been quite helpful until now i need to start a new thread so there is no confusion about my current issue OK so i have the Abit IN9 32X Max 680i mobo + Fresh install of windows 7 My problem...
Network & Sharing
Please help to get drivers for an Abit NF8....
HI there I have a Abit NF8 looked every were cant find the network and video controller drivers. And also for an Abit R8550-128CDT:). Please and thanks
Drivers
Abit Air Pcase on Win 7
Im trying to get my Abit Airpace wiresless card to work with Win 7 and am about fed up already.... i tried everything i found in this thread https://www.sevenforums.com/drivers/1758-abit-airspace-wi-fi-x64.html But nothing works. Tried usuing the system32 folder to get drivers but all i get is...
Drivers
problem with abit AudioMAX HD 7.1 CH
My motherboard is a ABIT AW9D-Max and on this motherboard there is a abit AudioMAX™ HD 7.1 CH soundcard. My problem is that i can´t get it to work correctly under windows 7. I tired both win vista 64 drivers drivers from realtek but nothing works. The problem is that sometimes when i use...
Sound & Audio
Abit drivers for W7?
Hello, I'm having some problems with my motherboard now with Windows 7. It's an Abit motherboard and I'm getting a warning for the action center which states: "Your power management system is missing a driver" and suggest the uGuru 3.1X. Now is where things get annoying, Abit is shut down and...
Drivers
NF4 win 7 7000 abit-an8 realtek help
I need help with drivers for my ac 97. I've tried everything in this forum, and it hasn't worked. IT always says "Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)" I've tried installing every driver linked to , deleting everything and...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:27.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App