Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: PCI Analog AverTV Super 007 (M135A)

25 May 2009   #11
Ganju

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by meslius View Post
I found a solution on some russian blog. I am not good in russian, so it may be some missinterpretation... anyway, it worked for me:
Go to C:\Users\[user name]\Documents\AverTV\ and delete [user name].ini (make a backup in case...)
Start AverTV #New [user name].ini file will be generated
Close AverTV
Edit [user name].ini - just change lines like follows:

VIDEO_RENDERER=1
[AVerMedia M15H PCI Analog]
AP_VOLUME=100
Analog_TimeshiftParam_AudioBitRate=224
Analog_TimeshiftParam_AudioSampleRate=48000
Analog_TimeshiftParam_VideoBitRate=5000
Analog_TimeshiftParam_VideoSize=4
Brightness=128
BrightnessVMR=128
COUNTRY=380
ColorPeak=0
Composite_DefaultFormat=1
Composite_Format=SECAM
Contrast=68
ContrastVMR=68
EnableBrightness=1
EnableContrast=1
EnableGain=1
EnableSaturation=1
Gain=144
OPEN_SUBTITLE=0
PREVIEW_DIGITAL_SOURCETYPE=1
PREVIEW_INPUT_SOURCE=2
PREVIEW_INPUT_SOURCE_NUM=1
REC_BUFFER_SIZE=4000
REC_FORMAT_1_1=REC_DVD
REC_TIMESHIFT_KEEP=0
REGION=
SVideo_DefaultFormat=1
SVideo_Format=SECAM_D
Sample_Rate=4
Saturation=64
SaturationVMR=64
Source_Resolution=64
TURN_ON_EQ=0

Save the file and start AverTV again.
After rescaning channels everything works perfectly.
Thank you so much mate


My System SpecsSystem Spec
.
25 May 2009   #12
SKJoy2001

Microsoft Windows 7 Ultimate x64
 
 

Worked perfectly on my desktop system but failed to work on my Compaq Preserio CQ45 with no selection activity on the boot options screen during startup process.
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2009   #13
erlebi

Windows Seven RC1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by meslius View Post
I found a solution on some russian blog. I am not good in russian, so it may be some missinterpretation... anyway, it worked for me:
Go to C:\Users\[user name]\Documents\AverTV\ and delete [user name].ini (make a backup in case...)
Start AverTV #New [user name].ini file will be generated
Close AverTV
Edit [user name].ini - just change lines like follows:

VIDEO_RENDERER=1
[AVerMedia M15H PCI Analog]
AP_VOLUME=100
Analog_TimeshiftParam_AudioBitRate=224
Analog_TimeshiftParam_AudioSampleRate=48000
Analog_TimeshiftParam_VideoBitRate=5000
Analog_TimeshiftParam_VideoSize=4
Brightness=128
BrightnessVMR=128
COUNTRY=380
ColorPeak=0
Composite_DefaultFormat=1
Composite_Format=SECAM
Contrast=68
ContrastVMR=68
EnableBrightness=1
EnableContrast=1
EnableGain=1
EnableSaturation=1
Gain=144
OPEN_SUBTITLE=0
PREVIEW_DIGITAL_SOURCETYPE=1
PREVIEW_INPUT_SOURCE=2
PREVIEW_INPUT_SOURCE_NUM=1
REC_BUFFER_SIZE=4000
REC_FORMAT_1_1=REC_DVD
REC_TIMESHIFT_KEEP=0
REGION=
SVideo_DefaultFormat=1
SVideo_Format=SECAM_D
Sample_Rate=4
Saturation=64
SaturationVMR=64
Source_Resolution=64
TURN_ON_EQ=0

Save the file and start AverTV again.
After rescaning channels everything works perfectly.
Quote   Quote: Originally Posted by thyako View Post
The solution given by Meslius worked for me.

This was done in Windows 7 RC1 (build 7100) with AVerTV6 downloaded from AVerMedia MPD Global - TV tuner, HDTV tuner card, PCTV,PCTV tuners, TVtuner, TVBox, TV box, Vista TV Tuner, HDTV, Hybrid TV Tuner, USB Stick TV Tuner, PC TV Tuners, Media Center TV Tuner, MCE TV Tuners, USB TV Tuner, Dual Tuner, TV Tuner card - Suppo [AVerTV GO 007 FM Plus (Pro)(M15C) Application and Driver - 26.53 MB)



Follow these steps:

Go to C:\Users\[user name]\Documents\AverTV\ and delete [user name].ini
Start AverTV (New [user name].ini file will be generated)
Close AverTV
Edit [user name].ini as follows:

add this line before the line containing "[AVerMedia M15H PCI Analog]":
VIDEO_RENDERER=1

add these lines before the line containing "[UI_SECTION]":
AP_VOLUME=100
Analog_TimeshiftParam_AudioBitRate=224
Analog_TimeshiftParam_AudioSampleRate=48000
Analog_TimeshiftParam_VideoBitRate=5000
Analog_TimeshiftParam_VideoSize=4
Brightness=128
BrightnessVMR=128
COUNTRY=380
ColorPeak=0
Composite_DefaultFormat=1
Composite_Format=SECAM
Contrast=68
ContrastVMR=68
EnableBrightness=1
EnableContrast=1
EnableGain=1
EnableSaturation=1
Gain=144
OPEN_SUBTITLE=0
PREVIEW_DIGITAL_SOURCETYPE=1
PREVIEW_INPUT_SOURCE=2
PREVIEW_INPUT_SOURCE_NUM=1
REC_BUFFER_SIZE=4000
REC_FORMAT_1_1=REC_DVD
REC_TIMESHIFT_KEEP=0
REGION=
SVideo_DefaultFormat=1
SVideo_Format=SECAM_D
Sample_Rate=4
Saturation=64
SaturationVMR=64
Source_Resolution=64
TURN_ON_EQ=0

Save and close the file, reopen AVerTV, go to setup, change the country and video format to your region (NTSC/PAL/SECAM etc.) and rescan the channels.

It should work now.
Thank you so much. This method is working with awermedia A700 Hybrit cart.
My System SpecsSystem Spec
.

28 Jun 2009   #14
bakidoruk

google
 
 

I am using TV Tuner Avermedia Super 007. I did what you said above, the image was corrected, but sound is gone. Can you give me?
Sorry for the error sentences. I do not know English, I'm using google translate.
My System SpecsSystem Spec
05 Jul 2009   #15
Panther24

Win 7
 
 

Hey you guys,
I'm glad that you've found a solution for the AverTV 007 pci card, but it actually doesn't work for me (@ Win7 RC1 Build 7100). I do especially missing the line
[AVerMedia M15H PCI Analog]
So would you please be so kind and sent me your whole [users].ini?
Mine (without any changes) looks like that:

[]
AP_VOLUME=0
[ACTIVE]
ACTIVE_ASPECT_RATIO=0
ACTIVE_DEVICE=0
ALWAYSONTOP=0
AudioChannel=1974435575
CHANNEL_DIR=C:\Users\Panther_24\Documents\AVerTV\
DIALOG_BG=$APPPATH$\skin\bg.bmp
PLAYBACK_FILES=C:\Users\Panther_24\Documents\AVerTV\Panther_24.dat
PLAYBACK_SUPPORT_EXT=*.mpg#*.mpeg#*.mp3#*.wmv#*.wma#*.avi#*.asf#*.mp4#*.divx#*.wav#*.dvr-ms#*.m4v
[UI_SECTION]
IS_FADE=0
PIP_ENABLE=0
PIP_MOVEABLE=1
PIP_POSITION=0
REPEAT=0
SETTINGBYCHANNEL=0
SHAPE=0
THEME=0
VIDEO_FRAME=1
VIDEO_FRAME_RATIO=0

Maybe it's because my AverTV software (I'm using the one from the link mentioned) is in German??
Regards
Panther24
My System SpecsSystem Spec
05 Jul 2009   #16
Locutus

Windows 7
 
 

nope, its not because its german. im german, too, and its working fine for me after all.

take a look at
konfiguration -> AverTV -> Form
and there:
Bevorzugten Video-Renderer auswählen
try Video Mixing Renderer. it should work just fine.

also, you would only need the two lines SaturationVMR=64 and ContrastVMR=80 in the ini-file under your cards name.

but maybe you can try mine:

Code:
[ACTIVE]
ACTIVE_ASPECT_RATIO=0
ACTIVE_DEVICE=0
ALWAYSONTOP=0
AudioChannel=0
CHANNEL_DIR={place the directory of your ini-file/channel-files here}
LastMute=0
LastSettingPage=AVerMedia M135 PCI TV Tuner
PLAYBACK_FILES= {you can probably leave this empty}
PLAYBACK_SUPPORT_EXT=*.mpg#*.mpeg#*.mp3#*.wmv#*.wma#*.avi#*.asf#*.mp4#*.divx#*.wav#*.dvr-ms#*.m4v#*.aac#*.mpa
SUPPORT_PARENTALCONTROL=0
VIDEO_RENDERER=3
[AVerMedia M135 PCI TV Tuner] {<< Replace with the name of your tv-card that should be written in your ini-file}
AP_VOLUME=100
Analog_TimeshiftParam_AudioBitRate=224
Analog_TimeshiftParam_AudioSampleRate=48000
Analog_TimeshiftParam_VideoBitRate=6000
Analog_TimeshiftParam_VideoSize=64
ContrastVMR=80
FM_TimeshiftParam_AudioBitRate=224
FM_TimeshiftParam_AudioSampleRate=48000
NOISE_REDUCTION=1
PREVIEW_1_1_IDX={put the path of your PI-file with the channels here}
PREVIEW_CH_1_1=7
PREVIEW_CH_LAST_1_1=6
PREVIEW_DIGITAL_SOURCETYPE=1
PREVIEW_INPUT_SOURCE=1
PREVIEW_INPUT_SOURCE_NUM=1
REC_FORMAT_1_1=REC_DVD
SUPPORT_PARENTALCONTROL=0
SaturationVMR=64
[UI_SECTION]
AVTERTV_OFILEDLG_FORMAT=80
AVTERTV_OFILEDLG_MOVIESNAME=285
AVTERTV_OFILEDLG_MOVIESSIZE=12
AVTERTV_OFILEDLG_NAME=167
AVTERTV_OFILEDLG_SIZE=70
IS_FADE=0
LCD_SPEED=300
PIP_ENABLE=0
PIP_MOVEABLE=1
PIP_POSITION=0
REPEAT=0
SETTINGBYCHANNEL=0
SHAPE=0
SKIN_INDIVIDUAL_SEETING_MODE=0
SKIN_PROGRAMLIST_OPENSETTING=1
SKIN_PROGRAM_MODE=3
THEME=0
VIDEO_FRAME=1
VIDEO_FRAME_RATIO=0

i added comments in swifty brakets, so change them before you use the file since otherwise the file probably will not work.
My System SpecsSystem Spec
05 Jul 2009   #17
Panther24

Win 7
 
 

Hey Locotus,
Unfortunately, it still wont work :-(
Like you can see in my screenie, there's no advanced Video Mixing Renderer Setting.
In fact, my .ini file (I posted the WHOLE one @ #15) seems to be incomplete. Actually, the card name is missing! Furthermore, I dunno where I can get the PI-file-path from!? Im even unsure where AverTV is saving the channel file (I couldn't find an advice to such a file nor in the program directory nor in the documents directory)
btw: I'm using the 64 bit Vers. of Win 7, hope that wont make a great difference in our case.
I'll try your .ini file (with some changes) tomorrow, now I'm going to have some sleep :-D
Regards
Panther24


Attached Thumbnails
PCI Analog AverTV Super 007 (M135A)-my_avertv_screen.jpg  
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2009   #18
Locutus

Windows 7
 
 

the channel-list would normaly be located in the same directory as the ini-file.
also, it seems like you are using an older version of avertv. try the 6.18-version (the newest one on their website - but not the hungarian one).

furthermore, you should open the installer-file as it comes from avertv with winrar or something and extract the driver-folder in it to then run the vista-x64-installer seperately if the card is not recognised - which seems to be the case for you.
once the drivers for the card work properly - you can check that by having a look on the tray-icon from the remote, if its yellow, the card is working properly, if its gray, the card is not recognised and you should try reinstalling the drivers.

so all together: try the 6.18-version of AverTV, run the driver-instaler from the file if the card did not get recognised after instalation of 6.18 and then tweak the ini-file - but before tweaking, you can try a channel-search, shouldnt do harm and you would get a complete ini-file to tweak.

and once you did those tweaks and video is still gray, change it on the location mentioned before to Video Mixing Renderer.
My System SpecsSystem Spec
07 Jul 2009   #19
Panther24

Win 7
 
 

Hey Locotus,
my problem up to date:
- I got a prob to deinstall vers 6.0.7 so I just keep it, it isn't working that bad (but I still cant choose Video Renderer)
- I found (at least) a driver (winUpdate) working, now card was found but the screen is grey
- I started a channel search, so I got a great channel file
- I'm still experimenting with the tweaking stuff, but actually didn't found a working solution: Nor the two lines contrast and saturation nor your .ini file (with my pathes etc) is working... maybe it's because I got a [AVerMedia M135-A PCI Analog]??
I'll continue trying this evening, but if you have an idea what exactly the prob is, I would be really full of grace.
Regards
Panther24
My System SpecsSystem Spec
07 Jul 2009   #20
Locutus

Windows 7
 
 

did you tried to just install the newest version over? i think the older versions gave me some errors, too, when trying to uninstall the drivers. so just try that.

if nothing helps, you could still try to reinstall seven and then start with the 6.18-version of avertv.
other than that i have no idea what could help. of course you could wait until seven is released since avermedia somewhen asured me that they will bring out out-of-the-box-working versions of avertv when seven will officially be released.
or you could get another card, but that probably wouldnt be an option.

(btw, weird fact, avertv is showing of some cards on their pages that state themselves as "seven-ready" yet on the other side, they did not manage to bring out a working version of avertv for endusers of other cards. )
My System SpecsSystem Spec
Reply

 PCI Analog AverTV Super 007 (M135A)




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Pls give me a working driver of AVerMedia AVerTV Super 007 for Win7
I got a problem about importing the driver of AVerMedia AVerTV Super 007 in Win7 x64. I have downloaded the software and driver from avermedia.com and run the setup. When I check the hardware in control panel, it got "!" signal and the driver didn't work. Could anyone send me the driver that is...
Drivers
Adapter: VAG -> Analog ! Which One?
Hi, I'm looking for a Adapter Converter from VGA-to-Analogue to being able to connect my Notebook to the (any) TV (the older ones). TVs usually have one or more of the following input connectors: S-Video Video (cinch) Scart I' found some Adapter:
Hardware & Devices
Why W7 says im in Analog Mode?
I am using W7 Ultimate x64 and I have a MSI R5770 Hawk, and my monitor is a Acer S201HL, they are connected using a DVI-D Single Link cable. When i right click on my desktop and click Change Screen Res. it tells me my display is AcerS201HL(Analog) why is it not digital? sorry if im in the wrong...
Graphic Cards
Aver tv m135a
Hello, I have a Aver Tv super007 M135A. When i am installing the from Aver Site i have imagine but i dont have sound. If i am using a oldsr version of the driver i have sound but i dont have imagine - in fact i have a grey imagine. Can somebody help me please.
Drivers
Remote not working in AVerTV
Hi, after i solved my problem with the grey-video-output, i changed completely to seven (yes, theres still a vista-partition, but i do not want to boot there anymore. :P). everything works just perfect, except one thing: my TV-card (AVerMedia M135A or something) is working fully now - except:...
Drivers
Analog Out of Range
Hey everyone, just joined the forums as I just tried to install Windows 7. I used the word "tried" because I did not succeed in doing so... Background I was using Windows XP SP3 on a very old computer when I decided to try out Windows 7, just for fun. I knew the OS might be slower than XP, but...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:21.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App