Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: C-Media AC97 Audio Device. This device cannot start.

15 Mar 2010   #21
danyel

Wimdows 7 Ultimate
 
 

help! help! and try all installed many drivers and my computer still does not sound begins installing the driver and tells me to restart the computer and when it does still give a result


My System SpecsSystem Spec
.
15 Apr 2011   #22
AssistantCKY

Windows 7 Professional 32bit / Windows XP Professional
 
 

ive tried using the drivers for AC97 both the realtek ones and the ones on mobo manufatures website both dont work. also have soundblaster live! 5.1 sound card and it works sort of....install the drivers fine (without restarting) sound works fine. but if i restart windows it bluesreens during boot so have to boot safe-mode uninstall drivers and boot normally and reinstall drivers again.
My System SpecsSystem Spec
11 Aug 2011   #23
NOD32

Windows 7 Ultimate x86
 
 

On this thing Win 7 loses point!! i found the solution by downloadin a driver wich i will PM u m8.
My System SpecsSystem Spec
.

11 Aug 2011   #24
NOD32

Windows 7 Ultimate x86
 
 

C-media WDM audio driver.worked for me .
My System SpecsSystem Spec
Reply

 C-Media AC97 Audio Device. This device cannot start.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
NAS device shown as UPnP Media Device not Storge Device in Explorer
I have three NAS units on my home network - WD My Cloud 6TB, WD My Book Live Duo 8TB and Seagate GoFlex Home 4TB. The two WD units show up as storage devices but the Seagate shows up as a UPnP AV device. This means I cannot see or access any of the folders. I can only get to it thru Window Media...
Network & Sharing
Audio problem,Realtek AC97,Code 10,This device cannot start. (Code 10)
Basicaly the title explain it all,can find the driver for on board audio device. I just buy a second hand MBO.It is MSI Neo 4 H,MS-7125 Ver:3,Bios ver. V5.3 072106 Newly instaled Windovs 7 Ultima 64bits. Trayed few diferent drivers non of them works,so probably is audio device gone. Any...
Sound & Audio
C-Media Audio device not working :(
I recently had the no sound problem on my PC and decided to buy a PCI sound card. I installed the card on the motherboard and installed the drivers but still, no sounds coming out of my speakers/headphones. All I get is a screeching sound from the speaker and when I test the speaker I get the error...
Sound & Audio
HDMI Audio Device No Longer Appears as Playback Device
I was wondering if you could give me some advice on a current computer issue. So, I've got my TV hooked up to my PC as an extra monitor via HDMI. Up until last night I was able to get audio from my PC to be played/heard/whatever through the TV. Earlier in the evening, I saw a bunch of...
Sound & Audio
Audio Device Not Installed / Cannot Start
I reformatted to windows 7 proffesional. I have a clean installation, no aftermarket sound cards. Just using on board sound. I tried installing drivers, made sure it wasn't disabled in device manager. nothing seems to be working.
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:32.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App