Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: netgear wg111v2

01 Nov 2009   #31
Adrian

 
WIFI

Are you able to take your laptop to a hot WIFI zone to see if you receive a signal?


My System SpecsSystem Spec
.
02 Nov 2009   #32
Jaffa1978

Vista Ultimate x64,Windows 7 Ultimate x64
 
 

I'm using the WG111v2 with my Netgear DG834G router on windows 7 Ultimate x64,have you checked out your modems settings? you should be able to access modem settings by typing 192.168.0.1 into search bar on I.E.

My adaptor didnt work when i 1st switched over to 7,but after i contacted my ISP(AOL) & followed there instructions it worked fine.


Attached Images
netgear wg111v2-modem1.jpg netgear wg111v2-modem2.jpg 
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2009   #33
oderf

win 7
 
 

I had the same Netgear Dongles has you have and i had nothing but problems with them keep going on and off, my advice is to switch to Belkin they are more reliable.
My System SpecsSystem Spec
.

03 Nov 2009   #34
microboy

Windows 7 Professional x64
 
 
Title:

Hi all,

Thanks for all your replies.

Adrian: Micro, do you have an encryption code?
microboy: Yes. It's 10 digits.

Adrian: Whats your router?
microboy: 2wire 2701

Adrian: Are you able to take your laptop to a hot WIFI zone to see if you receive a signal?
microboy: My is a desktop.

Hi Adrian,
Do let me know if you need any other information. Here is an update, I have borrowed 2 USB wifi adapter from my friends. I am going to test them out.

Here is a question on my mind: I remembered using WinXP pro, I am able to scan for networks. How can I scan for networks in Windows 7?
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #35
microboy

Windows 7 Professional x64
 
 

I tested my computer on 3 USB adapters:

1) My own's netgear wg111v2: Cannot work.

2) Friend's D-Link WUA-1340: Cannot even enable the device.

3) Friend's Edimax ZD1211: CONNECTED!!!

Now I have a question: When the Edimax is plugged in, Windows 7 shows me the pop-up (shown in image) but not in the Netgear and D-Link's adapter?

What is the reason?

My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #36
Adrian

 

Quote   Quote: Originally Posted by microboy View Post
I tested my computer on 3 USB adapters:

1) My own's netgear wg111v2: Cannot work.

2) Friend's D-Link WUA-1340: Cannot even enable the device.

3) Friend's Edimax ZD1211: CONNECTED!!!

Now I have a question: When the Edimax is plugged in, Windows 7 shows me the pop-up (shown in image) but not in the Netgear and D-Link's adapter?

What is the reason?

On the edimax windows is configuring the connection.
You have preloaded software for the others.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #37
ambercab

 
 

Try this:

Remove the adapter, then right click the driver setup and run it elevated, even if you're already an administrator (you may need to run it twice, first time to uninstall). Insert the adapter when asked.

When asked whether to use netgear assistant or windows, choose windows. When setup has finished, remove the netgear assistant shortcut from your startup menu so that it never runs.

Restart and use the windows network center to set up the network.

Worked perfectly for me, although I've got a WG111v3, not a v2.
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2009   #38
microboy

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Adrian View Post
On the edimax windows is configuring the connection.
You have preloaded software for the others.
1) Netgear wg111v2: Yes. I have preloaded the software and then plug in the adapter based on the installation instructions.

2) D-Link: I have not preload any software or drivers. Windows automatically download this driver for me.

3) Edimax: Same as D-Link

Adrian, could you advise on how I could make window to configure the connection? Using my netgear.

One more thing to add, yesterday was the first day I see some progress in my troubleshooting. Really glad to see such responses from you guys.

Please keep it coming...
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2009   #39
microboy

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ambercab View Post
Try this:

Remove the adapter, then right click the driver setup and run it elevated, even if you're already an administrator (you may need to run it twice, first time to uninstall). Insert the adapter when asked.

When asked whether to use netgear assistant or windows, choose windows. When setup has finished, remove the netgear assistant shortcut from your startup menu so that it never runs.

Restart and use the windows network center to set up the network.

Worked perfectly for me, although I've got a WG111v3, not a v2.
Thanks ambercab, this is something new to me. I'll try that out. Currently, I am using the Edimax to connect.
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #40
microboy

Windows 7 Professional x64
 
 
strange (edimax + netgear)

hey guys, here's an update.

Even the edimax wifi adapter enables me to connect using wifi. My system is still very weak as I get occasional BSOD and dropped connections.

I found a work around for the "dropped connections": safely remove the adapter and re-insert and it worked most of the time. (my fren did that for his win7 too)

Here is something special: When I encountered "dropped connections", I plug in my netgear wg111v2, with the edimax already in, the signal strength boost to max!





Could any explain this?

Update: I removed the Edimax (zydas) adapter and my netgear is working now!!!
Anyone can explain?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 netgear wg111v2




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
NETGEAR WG111v2 problem
Hi all, i can't seem to get my netgear wg111v2 wireless usb to work. :cry: I know there are a lot of known problem with this device and windows 7. My problem is that i have configured it correctly i think, but it does not find my network. I'm using windows to find networks and not the netgear...
Network & Sharing
Easy Solution Netgear WG111v2 Driver Problem Window 7
This forum has helped me out a few times with my computer problems. So I thought I share some easy fix for the Netgear Wireless USB WG111v2 Driver Installation problem that worked for me. Very simple!!! Instead of trying to install the driver software and going thru the complicated process.......
Drivers
Netgear WG111v2 beta driver
Found this Driver, 32 & 64bit that works with the Netgear wg111v2 wireless adaptor. whql approved. *Could somebody post this as a sticky?*
Drivers
netgear wg111v2 with 7
Finally found a solution thru Netgear...little lengthy but worked: (I). LOGIN TO THE ROUTER: 1. On any wired computer (the computer should be connected to the router using an Ethernet cable), please open Internet Browser, like Internet Explorer, Mozilla Firefox, or Safari 2. Type in the...
Drivers
Netgear WG111v2 now Working !
:party::party: Now the Netgear WG111v2 works under Win7 x86 32bit Use the following driver from Sagem, via Devicemanager, manual install. RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting 1. Connect the USB Stick 2. Install the driver manually
Drivers
Netgear WG111v2 beta driver needed
Note: This thread has been closed as it has been superseded by https://www.sevenforums.com/drivers/2600-netgear-wg111v2-beta-driver.html - please refer to that thread for all further inquiries for this device. WG111v2 netgear driver not working. I'm running win7 64bit, and using vista driver...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:28.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App