Only black screen before the Windows "Welcome" screen  


  1. Posts : 30
    Windows 7 Ultimate 64 bit
       #1

    Only black screen before the Windows "Welcome" screen


    I've made this thread so many times in so many windows forums and I still haven't gotten this problem fixed. I think it's either my display adapter, graphics card or whatever it is, or it could be the monitor itself. All the responses I used to get were to install my newest drivers and that sort. It's really frustrating, y'know? Not even switching operating systems helps. I CAN'T even install a new operating system because of this. The problem is that whenever I turn on my PC, everything BEFORE I get the "Welcome" screen is black. Entirely, uttrely black. The only thing that pops up when I turn on my PC is that motherboard screen at the start up. After that, it's pitch black. No windows loading screen, I can't even see the options whenever I want to boot into safe mode - You know, those "Safe mode", "Safe mode with networking" stuff when you press F8. Nothing. If I try to install a clean OS, I can't see which harddrive I'm selecting, because why? - The screen is blank. What is this stupid error that I'm not able to fix for the past two years? I've tried everything. Absolutely EVERYTHING. Switching resolutions, uninstalling drivers and reinstalling them again. I haven't tried different monitors yet, but that's stupid. How can it be from the monitor? Let me hear all of your replies. I'd love to finally fix this bloody glitch.
      My Computer


  2. Posts : 18,415
    windows 7 home 64bit
       #2

    Hi Welcome to Seven Forums .. Have you tried using the on-board Graphics if for no other reason to rule your GPU out .. I also noticed on your Motherboards Website there are a Number of BIOS updates .. One of them relates to Fix the issue that system may hang during POST when using certain graphic card... Read the Link below it should help you find out what is causing the issue ...

    Troubleshooting Windows 7 Failure to Boot
      My Computer


  3. Posts : 30
    Windows 7 Ultimate 64 bit
    Thread Starter
       #3

    maxie said:
    Hi Welcome to Seven Forums .. Have you tried using the on-board Graphics if for no other reason to rule your GPU out .. I also noticed on your Motherboards Website there are a Number of BIOS updates .. One of them relates to Fix the issue that system may hang during POST when using certain graphic card... Read the Link below it should help you find out what is causing the issue ...

    Troubleshooting Windows 7 Failure to Boot
    Nope. That didn't help..
      My Computer


  4. Posts : 18,415
    windows 7 home 64bit
       #4

    What exactly did you try please ? Did you work through the Steps in the Tutorial .. Did you try the on-board Graphics ?
      My Computer


 

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 10:54.
Find Us