Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ACER ASPIRE 5536G Strange Problem

04 Nov 2009   #1
drowsy

WINDOWS 7 x64
 
 
ACER ASPIRE 5536G Strange Problem

I have an ACER ASPIRE 5536, for those who don't know, at the top right corner there is a 'P' button, which is a programmable button and is used to launch the Launch Manager.

For some strange reason, after formatting and installing windows 7 x64, and even windows vista, the button works fine when pressed, BUT it doesn't light up like it used to when I bought it from ACER.

It has a blue LED so that when pressed a nice blue color lights up. Basically my problem is all about the LED, the button itself works fine. I was told maybe I have to install some particular drivers, any ideas? No need to tell you that from ACER website I haven't found anything and no one wants to help...great customer care service after sales.

Please help me out guys,

Thanks!


My System SpecsSystem Spec
.
04 Nov 2009   #2
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Look in device manager for any ! marks or devices missing a driver. If there are, right click on it. Properties. Details tab. Change dropdown box to hardware ids. Copy and paste results to here. We can use it to find a driver.
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2009   #3
drowsy

WINDOWS 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by torrentg View Post
Look in device manager for any ! marks or devices missing a driver. If there are, right click on it. Properties. Details tab. Change dropdown box to hardware ids. Copy and paste results to here. We can use it to find a driver.

There's no missing driver in device manager. Maybe it lights up by using a specific software. The problem is that when I bought the laptop I didn't have any software cds.

Even a 3rd button next to the bluetooth button, that doesn't work at all. Originally when pressed it used to launch the backup manager. I saw on the internet there are several applications like epower management, ebackup manager etc...but I can find anywhere to download them, or suitable one for my 5536G.
My System SpecsSystem Spec
.

04 Nov 2009   #4
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Quote:
"but I can find anywhere to download them"
Not even on the manufacturer's website?

Service & Support

Application link = http://global-download.acer.com/GDFi...C=Acer&SC=PA_6

Quote:
"great customer care service after sales."
I agree.

lol You're welcome.
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #5
drowsy

WINDOWS 7 x64
 
 

No not even in the maunfacturer's website, I mean the devices work all of them, its just the led. I dont know what could have been different in order for the LED to work. I just need to confirm someone with the same laptop model to see if it works.
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #6
torrentg

7600.20510 x86
 
 

I gave you the link to the app in my last post lol!
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #7
drowsy

WINDOWS 7 x64
 
 

Yes i know mate! I have that one installed in my notebook, it still doesn't lit up the LED, thats my problem, I have the correct driver the button works, but the LED won't light up since I formated the notebook and installed it again.

I have tried installing Vista and Win 7, but even after installing the correct drivers the button doesn't light up. I told you it was a strange problem. I need to know if someone had the same problem after re installing windows.
My System SpecsSystem Spec
05 Nov 2009   #8
Zen00

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hey Drowsy,

I had a similar problem with Windows 7 and the LED for my mute button. It was completely a driver issue, just had to install the right one for my sound. If you install all the drivers from their site, eventually you'll come across the working one.

Try the Vista drivers too, most of them still work fine.
My System SpecsSystem Spec
30 Nov 2009   #9
usefulmody

windows 7
 
 

Hi there. got the same problem here with my acer 5935G, when I upgraded to Windows 7 after formatting all the acer support programmes -epower,esettings,eFramework & erestore (the one that launches by the left button) but i managed to install all my drives correctly -even VGA drive is working with both cards (have 2 cards one intel works alone with Save power plan & the other is NVIDIA 130 that works with the other plans) but till now I can't make this laptop give me the nice light blue screen when plugin or when i chose increase performance power plan ever after trying to install all Acer supporting programmes (they didn't work correctly even after Troubleshoot compatibility). So could any one help me in this subject please cause i'm going crazy here
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2010   #10
Kaiohshin

windows
 
 

I also have the problem with "P" led not working, on windows 7, installed several drivers. any1 got lucky?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ACER ASPIRE 5536G Strange Problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Acer Aspire One Recovery Problem
Hey Guys, I am trying to help a buddy out, I never had this problem before on a Acer trying to do a system restore using the software providing with the computer. I did ALT-F10 when i booted the system up. It loaded the eRecovery software, when i selected to do a complete factory restore it...
Software
Acer Aspire 6530G Keyboard problem
Hello guys! Unfortunately I had a problem with my keyboard. The 'M' button is broken. Not the button itself but the base structure that is holding the button from the hinges. I believe that I have to totally remove and replace the keyboard base with a new one. I just want to know that if I could...
Hardware & Devices
Acer Aspire Microphone Problem
Hey im new here on the forums, and i just got windows 7 a few months ago, and i must ay it is by far the best OS ive used, anyways back on topic, when i had vista, my mic worked fine, when i moved to XP my mic also worked fine, but now on windows 7 it doesnt work AT ALL, and its quite anoying,...
Sound & Audio
help me please...acer aspire 4736Z problem
Did anybody face the problem as similar to me as follows; 1. while formatting your hard drive ( local disk C) consisting window xp sp2 and installing new windows 7 or vista, producing noisy sound something like "peou, peou, peou". 2. after completion of formating and new installation of...
General Discussion
Problem with Scrolling on acer aspire 5517
Alright, hopefully someone here can help me :) Today I got my brand new Acer Aspire 5517. Everything is perfectly fine, except for one tiny insanely annoying thing. When I go to scroll by actually moving the scrollbar on the screen, the cursor does not let go immediately after I lift my finger...
Drivers
Acer Aspire X3200 HDCP problem
Can't get HDMI to work on my friends computer.. anyone have driver advice for this issue? Thanks
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:35.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App