Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Installed usb 3.0 driver now keyboard and mouse wont connect.

22 Feb 2016   #1
Danford23

Windows 7 professional 64 bit
 
 
Installed usb 3.0 driver now keyboard and mouse wont connect.

Per thread title, i installed the usb 3.0 driver from the asus website and now my mouse and keyboard wont connect. I tried plugging them into every usb port on my motherboard and it just wont work. I noticed beforehand (Before i tried installing any drivers) when i looked in device manager they were set up automatically as PS/2 ports which i thought was strange. I cannot log into windows at this time since my keyboard and mouse wont connect. I am able to use the keyboard and mouse in my bios though. Is there a way i can uninstall the driver i installed using command prompt without logging into the computer? The only fix i can think of is reinstalling windows but i wanted to check with the forum before doing so. Thanks in advance for the help.


My System SpecsSystem Spec
.
22 Feb 2016   #2
pbcopter

Windows 7 Ultimate x64 SP1, Windows 8.1 Pro x64, Windows 10 Pro x64
 
 

Hi and welcome.

I would boot using the Windows install media to select a system restore point before the install of the USB 3.0 drivers

See this tutorial

How to Boot to the System Recovery Options in Windows 7
My System SpecsSystem Spec
22 Feb 2016   #3
Danford23

Windows 7 professional 64 bit
 
 

Ok that helped, this isn't going to sound very technical but i pounded on the f5 key until that screen popped up. The repair screen didn't show up but boot with last known config did so i selected that now I'm able to log in yay! Thank you!
My System SpecsSystem Spec
.

22 Feb 2016   #4
Layback Bear

Windows 10 Pro. 64/ version 1709 Windows 7 Pro/64
 
 

You could also check the bios and make sure the USB ports are enabled.
I also recommend using USB 2.0 for mouse and keyboards.
Sometimes it also helps to disable Quick Boot or Fast Boot, what ever it is called.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Installed usb 3.0 driver now keyboard and mouse wont connect.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
mouse or keyboard wont work after certain point on win xp
I have a windows xp pc a wired mouse and a wired keyboard when i start everything is fine i can enter the bios but then it says fat 32 disk checking press any key to skip.the caps lock light turns off and after the fat 32 check nothing works just the lights come back on but no keys work. I...
Hardware & Devices
Page Fault in nonpaged area, keyboard/mouse wont work outside BIOS
OK so I was watching TV on my PC last night, woke up to find PC had restarted itself, I shutdown from the login screen. Now when trying to bootup, it gives a warning, prompting me to run startup repair, if I do this it runs & gives option to do system restore, but I cannot do it as the mouse &...
BSOD Help and Support
2.4 Ghz wireless keyboard mouse driver not found (Penguin mouse)
I got a wireless mouse Penguin Ambidextrous Vertical Mouse | Posturite. It is supposed to use generic windows 2.4 Ghz adapter. However, windows 7 is unable to find any drivers. The screenshot of device manager is appended. I tried various other ways e.g. take out other USB devices, reboot etc. I...
Drivers
Can't connect both mouse and keyboard in USB ports in back of pc
It's a pretty specific problem. For some time I've had issues with windows forgetting or losing connection to both the mouse and keyboard about a minute after windows started up. It would usually work after restarting, but would show up again about once in every 10 startups. Tried to fix it...
Hardware & Devices
mouse & keyboard wont work
hey guys, about a day ago my keyboard and mouse stop working as soon as windows starts. the keyboard works before windows starts, like to enter the boot menu, advanced menu, and set up. do you guys have any ideas on how this could have happened? any suggestions? thanks in advanced!!!!
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:57.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App