Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Upgraded motherboard and cpu to a z170 ar, i7 6700k, high dpc latency

08 Jan 2018   #1

Windows 7 Ultimate N x64
Upgraded motherboard and cpu to a z170 ar, i7 6700k, high dpc latency

After upgrading to a z170 ar and i7 6700k from a i5 3570k and z77, im getting extreme audio drop outs and very high dpc latency (used to constantly get 30 dpc, now its constant 200 with jumps to 2000!) Any idea what the issue can be?

My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2018   #2

Windows 10 64 bit

That is the type of motherboard chipset I have and CPU. I use my system for my recording studio and no dpc latency problems.
Download and run the free Resplendence Latency Mon. Probably will show what/where the problem is. This is the utility most of us with recording studios use.
My System SpecsSystem Spec

 Upgraded motherboard and cpu to a z170 ar, i7 6700k, high dpc latency

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 UEFI install motherboard ASUS Sabertooth Z170 Mark 1
Hi all, I have new mobo Asus Sabertooth Z170 Mark 1. I want to install Windows 7 Home in UEFI mode, but I'm still not successful. Bios settings - SATA Mode Selection - Raid - 2 SSD disks set up in Intel RST as Raid 1 Newest Bios update from 7.1.2016 Boot settings: Launch CSM - Enabled ...
Installation & Setup
Upgraded To Z170 Mobo, Now Windows Update Doesn't Work?
Hi all, I recently built a new computer on the Z170 / Skylake platform from a Z77 / Ivy Bridge based computer. I noticed USB 3.0 seems to be an issue with Windows 7, which I'm having problems with. But I also encountered problems with Windows Update, which just seems to hang when checking for...
Windows Updates & Activation
Asus Z170-A Motherboard not showing external hard drives
I have a new custom build which I have built and have installed Windows on. The issue I'm having is that when I plug in an external drive, they are not appearing on the PC. They work on other laptops which I've tested and all the USB ports work on the new PC which I tested with the keyboard and...
PC Custom Builds and Overclocking
Asus Exhibits Glorious TUF Sabertooth Z170 Symbol 1 Motherboard
Together with its Z170 lineup, Asus unveiled its TUF Sabertooth Z170 Symbol 1 motherboard. Asus's TUF lineup of motherboards are built to be as tough as they can. "TUF" is a play to the word "tough, " but it surely actually stands for "The Quintessential Force, " with the plan behind the boards...
Hardware & Devices
High CPU usage, low fps, high latency.
Since Jan-Feb of this year I have encountered the following issue while trying to play games on my laptop. Abnormally High CPU Usage Extremely low FPS - After 5-20 Mins of play. Extremely High latency to servers - from 300 - 900 after 5 - 20 mins of play. The thing is all of these started 1...
Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:55.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App