Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win7 + USB 3.0 for H370M ... Win7 installed. Rejects correct driver !?

6 Days Ago   #1
TrumanLA

Windows 7 with COFFEE LAKE. :-)
 
 
Win7 + USB 3.0 for H370M ... Win7 installed. Rejects correct driver !?

Very frustrating the amount of work required for Win7 ... I guess it's a testament to just how bad Win10 is.


Anyway, I've succeeded in getting the OS installed and have access through TeamViewer - obviously have Network support ... what hasn't worked are the drivers people say works. :) In fact, for that matter ... I extracted the drivers for this system while running Win10 on it ... and [those!] drivers don't work.

What I'm desperate for are:

USB 3.0 + 3.1 extensible ... (which are rejected despite PCI Repository confirming they're correct).

Some display driver ... though, HD 630 (it's an 8700k) apparently 'can't work' on this system.
"This computer doesn't meet the minimum requirements for installing the software"


Someone somewhere said something about the INF file ...
maybe changing the names? But I'm not sure if that's accurate for this problem nor the steps involved.


Anyone want me to try something
Provide other info ?

I'd be grateful to do so and will do it ASAP.



For anyone who's frustrated I'm trying to do this:
I can't have a system install updates / reboot -- at random.
I don't have time to figure out why something that worked -- STOPPED working.
(OH! the firewall decides to turn back on.)
I LOATHE Win10

It is just the wrong OS for data recovery -- which is what I do with it.

Thank you in advance.



Gigabyte H370M
Integrated graphics ...
i7-8700
Win-7 Pro


My System SpecsSystem Spec
.
6 Days Ago   #2
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

1.Graphics driver for coffeelake
https://www.biostar.com.tw/app/en/ev...Driver_2.0.rar
right click the link and select save as to download.


2.You will likely need a pcie to usb3 card if you want to use usb3 on a 370 board.
My System SpecsSystem Spec
6 Days Ago   #3
TrumanLA

Windows 7 with COFFEE LAKE. :-)
 
 

Thank you very much. Very hopeful that GPU driver works ... and just got some other info on installing USB 3.0 and will mirror it here if it's successful.

:)
My System SpecsSystem Spec
.

5 Days Ago   #4
TrumanLA

Windows 7 with COFFEE LAKE. :-)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
1.Graphics driver for coffeelake
https://www.biostar.com.tw/app/en/ev...Driver_2.0.rar
right click the link and select save as to download.


2.You will likely need a pcie to usb3 card if you want to use usb3 on a 370 board.
Hey dude! That was awesome! It's installed and shows that it's working correctly - and though it says its working properly and shows the UHD 630 I'm not getting video.

Are there secondary drivers that I need to install simultaneously to that?

Thanks!
My System SpecsSystem Spec
5 Days Ago   #5
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Quote:
I'm not getting video
Then how can you see it has installed correctly? You have rebooted, I assume.

How did you install them? Did you do it via device manager and browse?
My System SpecsSystem Spec
4 Days Ago   #6
TrumanLA

Windows 7 with COFFEE LAKE. :-)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
Then how can you see it has installed correctly? You have rebooted, I assume.

How did you install them? Did you do it via device manager and browse?
I'm using TeamViewer which still provides an image -- even at the resolution it's set at. But the physical display connected is black.

Any suggestions?

(I should have thought about how counterintuitive that'd sound and mentioned that before) ...

Thanks again for all the help.
My System SpecsSystem Spec
4 Days Ago   #7
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

I don't have a machine to test it on. You could try a different type of connection from your pc to monitor

I can point you to what others have done.

Support ends in a few months, where to go next? | Page 3 | My Digital Life Forums

need driver for intel uhd620
My System SpecsSystem Spec
.
4 Days Ago   #8
TrumanLA

Windows 7 with COFFEE LAKE. :-)
 
 

I'm thinking the issue is that the thread is discussing 310 chipset / BIOSTAR ... and mine is a:

Gigabyte H370M with i7-8700k + UHD 630
Hardware: PCI\VEN_8086&DEV_3E92&SUBSYS_D0001458&REV_00

If anyone has suggestions with respect to the info provided I'd be grateful.
My System SpecsSystem Spec
4 Days Ago   #9
johnhoh

Win7 pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by TrumanLA View Post
Hey dude! That was awesome! It's installed and shows that it's working correctly - and though it says its working properly and shows the UHD 630 I'm not getting video.

Are there secondary drivers that I need to install simultaneously to that?

Thanks!
The graphics driver above should work on your cpu device ID 3E92 regardless of chipset. I'm wondering if windows is not loading your monitor as the primary monitor. Check in bios to make sure integrated graphics are selected as the primary monitor (as opposed to pci-e), and also try using other video ports on the motherboard, if you have that option.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win7 + USB 3.0 for H370M ... Win7 installed. Rejects correct driver !?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
oops - have win7 ultimate COA, installed win7 pro; activate?
So, I got a new desktop computer that came with an original windows 7 ultimate COA sticker. I installed windows 7 yesterday, and spend some hours getting it all set, and then got the activation reminder... And then I realized, I accidentally installed windows 7 pro instead (I had last year made...
Windows Updates & Activation
ssd wont load Win7 after graphics driver installed.
I just bought a new SSD OCZ 120gb HD to install into my DELL XPS STUDIO 7100. Iv'e done a fresh install (works fine with no graphics installed)- As soon as I install my graphics driver (Radeon HD 5800) on reboot it sticks on the splash screen. Not login screen (I have that turned off) but...
Graphic Cards
Installed USB3 driver on Win7 - monitor goes blank
I installed a Sabrent 2-port PCIX-USB3 "black" card into my HP P6228 desktop PC running Win7 Home Premium 64bit. I installed a driver from their web site, and everything continued to work OK, except the USB3 appeared to run only a bit faster than USB2. I opened a problem case with Sabrent and they...
Drivers
Sabrent USB 2.0 TV Tuner correct driver but not accepted by Win7 64bit
I have a Sabrent TV-USB20 and running Windows 7 Ultimate x64bit on my PC installed the driver for my platform on Sabrent USA all 3 options, tried one after another, I installed them on my computer, but still after this, the computer does not recognize the device. I go to install manually through...
Drivers
How can I tell if correct chipset driver is installed
Hi, How can I tell if correct chipset driver is installed for my mo/bo (ASUS M4A785TD-V EVO) the chipset is the AMD 785G/SB710. I have looked in device manager under system devices but I cant see anything that says AMD or 785G/SB710. I am concerned that win7 might have installed its own drivers.
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:55.
Twitter Facebook