Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: GTX 285 Driver not loading on boot = hang at win statup

07 Dec 2009   #11
torrentg

7600.20510 x86
 
 

Give it a clean install and it should be fixed.


My System SpecsSystem Spec
.
09 Dec 2009   #12
mikecanadia

win 7 64 bit pro
 
 

Sorry about the gap. I have been crazy busy. Will do this tonight and re-add all drivers. Hopefully this is the silver bullet.

Thanks,

Mike
My System SpecsSystem Spec
10 Dec 2009   #13
mikecanadia

win 7 64 bit pro
 
 

Hi There,

I did a re-install last night and thought we had it licked. It seems to restart perfectly fine but a cold boot still causes a freeze at the windows start logo. What I did this time around is not to load anything from the cd's that came with the parts. Instead I let windows 7 update what it felt like. Then I did the 3 optional updates (vid card, lan and monitor). Not sure if that was wise, in hind sight I was going to not do the vid card one but it passed the windows compatibility. I might roll it back and see what happens. Not sure what else to do. I think the card works fine because when I do the restart after a safe mode everything boots and runs as normal including video, games and pictures. Very weird.

Mike
My System SpecsSystem Spec
.

12 Dec 2009   #14
mikecanadia

win 7 64 bit pro
 
 

So I've noticed my guru has been expelled. As a follow up, it still still not working after an 2 reinstalls and everu driver I can find. I am going to send the card back to the manufacturer for testing.
My System SpecsSystem Spec
13 Dec 2009   #15
mikecanadia

win 7 64 bit pro
 
 

FIXED!!!! Switched the vid card to the other card slot and Presto!!! Sending mobo back to asus for a new one.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 GTX 285 Driver not loading on boot = hang at win statup




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Loading hang after "window's loading" and the login screen
hello, my pc started doing that : at booting, just after the "window's starting" animation and before the login screen, i see the mouse cursor and it last for about 20sec like that. I made sure it's not video drivers. I didn't install any programs. I checked start list and it look normal. Appart...
General Discussion
Statup Error Due to power loss,unable to boot from CD/DVD, Black Scree
I was using my computer suddenly power supply went,,,when i started again my computer it gave me an error" windows needs Startup repair",, after "windows starting logo" i could see only Black/Blue Screen with mouse pointer can move on it... I tried to repair by windows 7 DVD...but after inserting...
General Discussion
Windows Loading screen hang - Caused by secondary HDD
Hi guys, I just built this computer a couple of months ago, yesterday I turned on my computer in the morning, and it ran fine, did my usual morning website raid on soccer etc, turned it off went out to do some errands, came back and turned it on and it kept hanging on the "Windows Loading" screen,...
General Discussion
Freeze/Hang while loading Icons. White paper looking ICON?
Ok so my Toshiba laptop was recently upgraded (clean install) of windows 7 Ultimate -64 bit. It worked perfectly fine and fast.. now it jst freezes after windows 7 loads. It starts up normally and then when all the Icons are refreshing (turn into white paper icons) it freezes along with the...
BSOD Help and Support
Unable to boot following BSOD: "Loading operating system" hang
Last night, my computer (specification in signature) was running the folding@home client on both cores (nothing unusual about that) among other things and suffered a BSOD. After dumping something (memory or page file?), it restarted - it didn't stay on the screen, so I couldn't note down any...
BSOD Help and Support
Cold Boot Hang 7 hang up
hello there, I have got a strange problem since i run seven 64 bit Rc ( didn't tried older version nor Rtm ). I think a got the same Pb with Vista 64 bits, but a it was more random. When i start my computer from scratch, it boots and when i got the 4 colors of the windows logo that go...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:30.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App