Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No drivers for ATI x800?

10 May 2009   #11
12eason

Windows 7077
 
 

Maybe chipset drivers. What system/motherboard have you got?


My System SpecsSystem Spec
.
10 May 2009   #12
the lah

Windows 7
 
 

Well here is all the info i know

Os:Windows Vista™ Ultimate
Processor:AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ (2 CPUs), ~2.0GHz
Memory:1022MB RAM
Motherboard: Gigabyte ga-k8u-939
RADEON X800 PRO
Power supply max: 450Watts

Everything works perfectly on windows vista and xp.

Problems start occurring in windows 7 =/
My System SpecsSystem Spec
10 May 2009   #13
12eason

Windows 7077
 
 

You could try these, but it doesn't look like they've updated for vista. You've tried windows update I assume?
My System SpecsSystem Spec
.

10 May 2009   #14
the lah

Windows 7
 
 

yah ive tried windows update =/ , but its still not working. I already emailed microsoft and asus but they wont reply ,,,,,,,,, Prob they just want people to buy new cards so they can get more $$$.


I still dont get why people say that x800 is working though
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2009   #15
ffmaniac

Windows 7 Build 7600 x64
 
 

why wouldn't you wana get a new card, the x800 was a nice card in its time, i owned one too, but its so old! XD
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #16
Nauscar

Windows 7RC (Build 7100) 32-bit
 
 

It's an older card so Catalyst 9.1 might not work with Windows 7. I have X1300 and I used Catalyst 8.1 and it now works fine.
My System SpecsSystem Spec
16 Nov 2009   #17
ZeroLegacy

Windows 7 Pro 64-bit
 
 

I'm also having a related issue with my Sapphire x800 GTO with Windows 7.

There's little tiny pixels everywhere on the screen and I can't get them to go away no matter what settings I change it to. I've noticed that I can't find a way to change the refresh rate and I'm thinking that might be the problem. I'm using Catalyst 9.1

What's is stranger is that when I load Safe Mode, everything looks fine. So it has to be settings. I'm just not sure what I need to change and how.
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #18
sygnus21

Windows 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ZeroLegacy View Post
I'm also having a related issue with my Sapphire x800 GTO with Windows 7.

There's little tiny pixels everywhere on the screen and I can't get them to go away no matter what settings I change it to. I've noticed that I can't find a way to change the refresh rate and I'm thinking that might be the problem. I'm using Catalyst 9.1

What's is stranger is that when I load Safe Mode, everything looks fine. So it has to be settings. I'm just not sure what I need to change and how.
That card is years older than this thread. At any rate since that's an AGP card you can "try" this hotfix on you card, but... Catalyst AGP Hotfix - Radeon HD 4000 Radeon HD 3000 and Radeon HD 2000 Series AGP products.

Also... Not that i'm trying to tell you how to spend your money but we are talking about a 4+year old video card. You might consider upgrading?

AnandTech: ATI Radeon X800 GTO Mini Roundup: Sapphire, Connect3D, and PowerColor

Also, that card does not support Windows Aero, so you're missing out there as well.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No drivers for ATI x800?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
General Question - Windows Installed Drivers Vs OEM Website Drivers
Greetings, This is a general question for a fresh install of Windows on a computer. Let's say we just completed the installation and we open up Device Manager (we haven't used Windows Update yet). Device Manager shows us that there are - let's say "3" - devices that do not have drivers installed...
Drivers
Base System Device drivers error - unable to find drivers
Hi there, I have an HP Pavilion DV7 2185dx laptop running a freshly installed windows 7 upgrade from windows Vista. Ever since the upgrade my CPU is constantly running at 98-100% all the time meaning I cannot do anything on my PC. After researching a bit online it could possibly be the driver...
Drivers
Ati x800 pro - too old?
Hello I have an Ati x800 pro and windows 7 build 7100. Now I have some dots all over my videos, i can't play videogames and the same dots are over my mouse's cursor. here>> http://img137.imageshack.us/img137/3885/errorudp.png I have installed the driver from windowsupdate. Aero is off. ...
Graphic Cards
Possible problem with x800 pro
Hello! Windows 7 works fine on my computer but in the last few days, they started to appear some coloured points around the the menu buttons. It's better if I show you: Imageshack - capturarb.png They are in the close buttons of the windows too! It is possible that it is some kind of...
Graphic Cards
NVIDIA drivers - Vista drivers or 7 drivers?
Which version should I use for the NVIDIA drivers, the Vista version or the 7 version?
Drivers
Windows 7- Ati x800 has no 1920by1080 and areo
On vista my areo works fine and my resolution (1920 by 1080) gets detected. But on windows 7 areo wont work and the resolution wont reach to 1920 by 1080. Even in the display settings. I updated the drivers and it detects the card. Is there any drivers for the X800 Ati Radeon?
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:28.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App