Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Razer Lachesis mouse

03 May 2009   #1
simpel

 
 
Razer Lachesis mouse

My Razer Lachesis mouse is not working properly under 7 (jumping cursor).

The system cant find the mouse via firmware and also for firmware and mouseware it`s impossible to upgrade..

Anyone knows when razer is releasing new win seven drivers?


My System SpecsSystem Spec
.
03 May 2009   #2
nechan

win7.7100x64
 
 

I'm using a Lachesis mouse, I didn't need to install any driver myself and I have no problems. You could try a different usb port but I'm afraid it wont help
My System SpecsSystem Spec
03 May 2009   #3
ccatlett1984

 

go to razors website and download the newest driver for vista (32 or 64 depending on what you have installed). Then extract the files into a folder. Go into the device manager and delete the mouse and driver. Reboot and it will find the mouse again and point it to the folder where you put the files.
My System SpecsSystem Spec
.

03 May 2009   #4
simpel

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ccatlett1984 View Post
go to razors website and download the newest driver for vista (32 or 64 depending on what you have installed). Then extract the files into a folder. Go into the device manager and delete the mouse and driver. Reboot and it will find the mouse again and point it to the folder where you put the files.
only mice and pointing-device hardware in device manager is "HID-compliant mouse"...it didn`t help to deinstall and reinstall - problem always the same, it`s a problem with razerware under windows seven x64..
mouse jumping after bootup is quite noticeable, but not real heavy - but later the issue gets much bigger;

- then i have to plug out the usb-cable and stick it in again a few times.., i am using newest drivers - but razerware shows old driver ver. 1.10 and mouse ver. 1.00
My System SpecsSystem Spec
03 May 2009   #5
damoh

Windows 7 RTM x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by simpel View Post
only mice and pointing-device hardware in device manager is "HID-compliant mouse"...it didn`t help to deinstall and reinstall - problem always the same, it`s a problem with razerware under windows seven x64..
mouse jumping after bootup is quite noticeable, but not real heavy - but later the issue gets much bigger;

- then i have to plug out the usb-cable and stick it in again a few times.., i am using newest drivers - but razerware shows old driver ver. 1.10 and mouse ver. 1.00

razerware under my X64 is fine mate, no issues one bit
My System SpecsSystem Spec
03 May 2009   #6
ccatlett1984

 

I have a razor copperhead, and am on RC1-x86 and also have no issues. I dont have the razorware installed at this moment and all of the options on the mouse work, i have two buttons setup to change the resolution on the fly and they work without the razorware. Just setup the profiles on another machine for the time being.
My System SpecsSystem Spec
21 May 2009   #7
simpel

 
 

problem still the same..
you also got only "HID-compliant mouse" device in device manager?
My System SpecsSystem Spec
21 May 2009   #8
G2gCya

Windows 7 Home Premium x64
 
 

ur mouse might be spoilt, did u try it on other comp?
My System SpecsSystem Spec
21 May 2009   #9
newhen

 
 
Same problem PLEASE HELP

did you figure it out??
My System SpecsSystem Spec
21 May 2009   #10
smarteyeball

 
 

It seems the razer software and device manager are confused which driver is being used:
Razer Lachesis mouse-lachesis2.jpg

The mouse should show up in 'Human Interface Devices' instead of 'Mice and other pointing devices':
Razer Lachesis mouse-lachesis.jpg

For those having trouble, have you tried: (if you can use the razerware that is)

disabling acceleration
adjusting the polling rate
reseting both profile and config

A little while ago, all the side/extra buttons stopped responding completely in both Seven and Vista until I reset the profiles/configs. It could be worth a shot.

I haven't had a problem with either the mouse or software since build 7000. Then again, I updated the firmware to 1.91 under Vista x64.


My System SpecsSystem Spec
Reply

 Razer Lachesis mouse




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Updated Razer Synapse, now Keyboard and Mouse will not function.
Hey, So I just updated Razer Synapse on my desktop PC once it was complete I lost the ability to use my Naga mouse and keyboard (not Razer). I pressed the power button and my PC immediately shut down, which I thought was a little odd since I did not hold the power button....Anyways I restarted the...
Hardware & Devices
Baffling intermittent mouse lag problem Razer Abyssus
I have searched help forums far and wide without finding a solution to this problem, or even a similar description. Every 10 minutes or so, my mouse will lag for 4-7 seconds, and then correct itself. What I mean by lag is that it will suddenly appear to me moving more slowly than before, but will...
General Discussion
Razer Lycosa and Lachesis + Windows 7
Greetings. Ive got a problem with my Razer mouse and keyboard. Ive just downloaded Windows 7 compatible driver but it doesnt work for me at all. If i tryed to change dpi on my mouse it wrote me that no usb mouse found. It seems that driver for USB doesnt support this configurators. It seems that...
Drivers
Razer Lachesis Middle button problem
Hi, I have a Razer Lachesis 4000 that i bought one year ago. I started having a very, very annoying problem. The middle button sometimes won't work, the clicking at least, the scrolling works just fine. It's like, i press the link five times and it won't open, so i try again ten more times...
Hardware & Devices
Razer Lachesis 1.91 driver
I am having trouble upgrading my razer Lachesis mouse driver I have the latest driver (1.10) but I have the old firmware installed (1.64) and I downloaded the upgrade and try to install it but it keep failing I took off driver signature protection when i started up and try to install it again but...
Drivers
Razer death adder + lachesis
I have both these mice and currently running windows 7 build 7600. anyways i can get both mice to work in windows although while in a game (warcraft 3) neither games let the side buttons work. the side buttons work to what i program them to in windows but when i start war3 the buttons dont work...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:56.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App