Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB PROBLEM - very weird!

22 Jun 2010   #1
Chookwah Murgle

windows 7
 
 
USB PROBLEM - very weird!

One flashdrive I have works perfectly in the usual USB ports.

Another one I have crashes the ports.

What happens is, literally nothing.

The flashdrive doesn't appear in Windows Explorer. It's as if the computer suddenly doesn't even know that there's a port there.

Weird thing is, the flashdrive that crashes the ports on MY computer, works perfectly well on others.

In other words,

The offending flashdrives work in some computers with Windows 7 but not in mine.

One flashdrive works perfectly in mine AND in others as well. Once the drives are uninstalled and the computer rebooted, the good flashdrive works and the bad ones crash the ports again.

Updating the drivers doesn't work as the computer says the present ones are fine.

It's not the ports because one flashdrive works consistently. It's not the flashdrives because they work on other computers.

Any suggestions?


My System SpecsSystem Spec
.
23 Jun 2010   #2
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Sounds more like a bad USB port. Try removing and reinstalling the drivers. If that doesn't work, try updating the motherboard drivers.

If all else fails, don't use that USB port.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2010   #3
Chookwah Murgle

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lordbob75 View Post
Sounds more like a bad USB port. Try removing and reinstalling the drivers. If that doesn't work, try updating the motherboard drivers.

If all else fails, don't use that USB port.

~Lordbob
How do you actually remove and reinstall the drivers?
My System SpecsSystem Spec
.

23 Jun 2010   #4
Lordbob75

Windows 7 Ultimate x64, Mint 9
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Chookwah Murgle View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Lordbob75 View Post
Sounds more like a bad USB port. Try removing and reinstalling the drivers. If that doesn't work, try updating the motherboard drivers.

If all else fails, don't use that USB port.

~Lordbob
How do you actually remove and reinstall the drivers?
In device manager, right click on the USB port and select properties. Then go to the driver tab, and choose uninstall. Then restart.

~Lordbob
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2010   #5
Chookwah Murgle

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lordbob75 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Chookwah Murgle View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Lordbob75 View Post
Sounds more like a bad USB port. Try removing and reinstalling the drivers. If that doesn't work, try updating the motherboard drivers.

If all else fails, don't use that USB port.

~Lordbob
How do you actually remove and reinstall the drivers?
In device manager, right click on the USB port and select properties. Then go to the driver tab, and choose uninstall. Then restart.

~Lordbob
I've tried that. It restores the ports so the "good" flashdrive works but they crash again as soon as I use the "bad" one.

It's not a problem with the "bad" flashdrive though, because every other computer I've tried it on likes it.
My System SpecsSystem Spec
23 Jun 2010   #6
ttran

Microsoft Window 7 Professional 32 bit
 
 

Hi
I still suggest the same thing that Lordbob sugessted. But I would un-install all the USBport driver (follow what LB said), then restart your machine. After restart, all the usb drivers will be re-installed
Try that (sorry if I misunderstand what you did)

Tuan
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB PROBLEM - very weird!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
weird weird graphic problem (3 screens setup)
Hello everyone, i'm having a weird problem in my setup, it's not a real problem but it's very annoying. i can't post a screenshot right now, but the situation is pretty simple: i have a "login button" (see attached example) floating on the left of my third screen. It's the same exact...
General Discussion
Got this weird problem
Ok I just installed a fresh copy of Win 7 Home premium So , i play a youtube video , open up a new tab and when i start browsing in the new tab the music lags like hell and the video lags too. I've never had this problem before the new install of w7 I've attached a video which shows...
Browsers & Mail
Weird problem.
I've tried searching around and haven't come up with anything yet. My problem seems to happen at random times. For some reason, I'll be unable to click on anything except for windows already open. I can bring up the alt-tab screen, but then once I let go of that tab button, it'll stay there and...
General Discussion
Weird Problem
Hi All I just purchased two SSD's and have them in Raid0 as my boot drive with program gfiles installed. I am not even sure how to describe my problem but here goes. I click on a program or drive and nothing happens for up to 15 secs then I hear this noise and bingo whatever I click on opens. I...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:49.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App