Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: High ping in TF2

25 Jul 2011   #1
kby

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 
High ping in TF2

Before we start, TF2 is Team Fortress 2 for anyone who doesn't know.

Anyway, as of the last month or a little longer, my ping has gone from being perfectly normal, to increasing by x3 or x4. What happens is my ping will be just fine, then it will randomly spike up.

To Chicago, I ping around 18-30. To Dallas, 40-60. And now with this problem, my ping will go from one of those, to pinging around 110 to Chicago, and 150-170 to Dallas. I don't know what could have caused this, and I'm looking for help to solve this problem.

I'm not sure what kind of information you'll want to see, so I'll post it as the questions come. But I do know you'll probably want my specs, so I'll put them below.

AMD Phenom II x6
ATI HD Radeon 5770
4GB RAM
1TB HDD
Win7 Home Prem. 32bit
Verizon/Frontier DSL w/ Modem.

I play on a wired connection. Thanks ahead of time!


My System SpecsSystem Spec
.
26 Jul 2011   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kby View Post
Before we start, TF2 is Team Fortress 2 for anyone who doesn't know.

Anyway, as of the last month or a little longer, my ping has gone from being perfectly normal, to increasing by x3 or x4. What happens is my ping will be just fine, then it will randomly spike up.

To Chicago, I ping around 18-30. To Dallas, 40-60. And now with this problem, my ping will go from one of those, to pinging around 110 to Chicago, and 150-170 to Dallas. I don't know what could have caused this, and I'm looking for help to solve this problem.

I'm not sure what kind of information you'll want to see, so I'll post it as the questions come. But I do know you'll probably want my specs, so I'll put them below.

AMD Phenom II x6
ATI HD Radeon 5770
4GB RAM
1TB HDD
Win7 Home Prem. 32bit
Verizon/Frontier DSL w/ Modem.

I play on a wired connection. Thanks ahead of time!
Could be a corrupt driver, an ISP issue, or both. try checking the latency with latency checker. DPC Latency Checker
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2011   #3
kby

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Could be a corrupt driver, an ISP issue, or both. try checking the latency with latency checker. DPC Latency Checker
I don't know what I should be looking for with the DPC Latency Checker.

I downloaded and opened it, and this is what I am getting - https://i.imgur.com/z2Fn8.jpg
My System SpecsSystem Spec
.

01 Aug 2011   #4
SlasherIT

Ubuntu 12.10
 
 

Did you update your graphics drivers lately?

Slasher
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2011   #5
kby

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SlasherIT View Post
Did you update your graphics drivers lately?

Slasher
Not that I know of. Would me not doing so be a cause of this?
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2011   #6
SlasherIT

Ubuntu 12.10
 
 

Could be, if the graphics driver is a beta for example... What graphics card are you running?

Slasher
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2011   #7
kby

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Graphics card as in ATI HD Radeon 5770? If so, then that.
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2011   #8
SlasherIT

Ubuntu 12.10
 
 

Update your Graphics Card drivers: ATI Radeon

Try again (ping). Also, could you please fill in your system specs to help you better.

Slasher
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2011   #9
kby

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

I thought I did in the original post. What else do you need to know?
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2011   #10
kby

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

https://i.imgur.com/d47wN.jpg Here's a picture of the server browser. Well, some or most of it. It's driving me insane :L
My System SpecsSystem Spec
Reply

 High ping in TF2




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
High ping
Hello, everyone My friend has DSL Internet and ZTE modem ZXDSL831/831 can't remember exactly. :confused: Last time i could not connect to the Internet i've ping my gateway "192.168.1.1" and i received Replay with time 600+ ms but when i pinged DNS the ping was O.K i've tried to restart modem,...
Network & Sharing
High download speed and signal, high ping in games, slow page loads
Recently, I reinstalled my Netgear wna3100 driver. Ever since then, I've been experiencing problems with high pings in games where I normally never had problems with. Pages load slowly even just the home page of Google. I've attached my ipconfig picture. Any help would be greatly appreciated. ...
Network & Sharing
High FPS = High Ping in games (solution anyone?)
Hey All, i'm new here this is my first post but it looked like a fairly knowldegeable place so i'm happy to give it a try, hope someone here can help :) First, a bit of background info.. Since i got my hands on the RC i've loved it. I'm running the 64bit version on this spec (I Don't think...
Network & Sharing
High ping in game, low ping in cmd
Hey, Firstly, I'm not sure if this belongs in the network or the gaming section but I decided to post this here. So, my problems is that when I play Left 4 Dead, I have something like +100ms ping to servers that others have just fine ping in. I also did a traceroute to a certain server and it...
Gaming
High ping
Can someone explain this to me? Thank you!
Network & Sharing
High CS Ping?
Hey, so when i play 1.6 cs, searching for servers i get average ping around 300. If it let the server list load, ill get like 5-10 servers around 30-50. But thats after waitin 10 minutes. If i join a game in a server with 250+ ping, i recieve no lag however my ping still shows extremely high....
Gaming


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:33.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App