Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: GTA SA worked on Windows 10, doesn't work on Windows 7

28 Jan 2017   #1
zoranzoran

Windows 7 Home Premium x64
 
 
GTA SA worked on Windows 10, doesn't work on Windows 7

This is probably one of the most ironic problems I've ever had since Windows 10 is mostly accused of not running any games properly. In my case it's the opposite.
I've been using Windows 10 for a while and had been able to play GTA San Andreas without any problems, but after switching back to Windows 7 (same computer) it simply won't start. No error message, just ignores my clicks. I've looked this up already and posted threads on other forum but nothing worked. Here's a list of things that I have already tried:

1. Updating drivers
2. Restarting computer
3. Deleting gta_sa.set file
4. Troubleshooting compatibility (I've tried all the compatibility modes)
5. Installing some patches that I've found (they were mostly viruses)
6. Running the game as an administrator
7. Adding an exception for gta_sa.exe in Data Execution Prevention
8. Turning hardware acceleration up and down

None of these worked, so I hope someone can provide a better solution.
Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
28 Jan 2017   #2
AstaLaVista

Windows 7 x64 (Ultimate)
 
 

Switching back as in Rollback from Win10 to Win 7? if so, perhaps some of the files got corrupted.

I would try uninstalling the game completely, clean any remnants of the game from the registry. Install a clean version and go to their website to download all necessary patches/updates.

My son went from Win7 to the free Win10 update against my advice and then rolledback. Long story short... we had to do a clean Win7 install. Hopefully this will not be your faith.
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2017   #3
zoranzoran

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AstaLaVista View Post
Switching back as in Rollback from Win10 to Win 7? if so, perhaps some of the files got corrupted.

I would try uninstalling the game completely, clean any remnants of the game from the registry. Install a clean version and go to their website to download all necessary patches/updates.

My son went from Win7 to the free Win10 update against my advice and then rolledback. Long story short... we had to do a clean Win7 install. Hopefully this will not be your faith.
Thanks for the reply.
No, it's not a rollback, it's a clean install. But I've already tried reinstalling the game a couple of times though, no luck.
My System SpecsSystem Spec
.

01 Feb 2017   #4
RoasterMen

Windows 7 Home Premium 64-BIT
 
 

Try doing a clean install and check if it works again.
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2017   #5
joedaman633

Windows 10 x64
 
 

With GTA SA, the problem is usually with Direct X - try updating this and trying again. (The disk comes with DirectX 9 something, but an online installation should work too!)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 GTA SA worked on Windows 10, doesn't work on Windows 7




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Update doesn't work
I am running Windows 7 x64 on my Asus G73JH laptop. I already performed a clean reinstall in the hopes of fixing this problem but to no avail. So my issue is when I open Windows Update and click on the check for updates button it does one of two things. It either just flashes to the checking...
Windows Updates & Activation
Net use doesn't work on Windows 7 computer
Hi, I have the following problem, I connect some XP (Pro, 32 bit) Clients using a bat file to our NAS (Still using workgroups, no server) The command in the bat file is like this net use \\NAS01 /user:Admin Password net use \\10.70.1.10 /user:Admin Password
Network & Sharing
DVD drive worked, now it doesn't...
I have an ASUS laptop K60IJ. I have been playing movies in it just fine. Now all of a sudden, it won't play anything. I have no idea what happened. Took a disk out, put a new one in and nothing. Any help would be appreciated. Thank you!:mad:
Hardware & Devices
Win 7 Ult 64 Audio worked, and now it doesn't?
Hello everyone, first post here. I am a college student with a computer that I built myself. I currently run a Gigabyte EP45T-UD3LR MoBo which has the capability to run 5.1 surround sound (maybe better?) and has some other neat things that I enjoy. I installed Windows 7 Ultimate x64 a month or...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:05.
Twitter Facebook Google+