Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Serious AOE2 server problem!

19 Apr 2009   #1
jhend60

Windows 7
 
 
Serious AOE2 server problem!

Hi all.
I am having a serious problem with AOE2 server running on Windows 7 build 7000.
When a server is made (on TCP/IP or LAN) something very strange happens to every computer on my network, namely, all internet seems to lag then stop working. Google seems to funnily enough work still, but any pages other than this (gmail, youtube, etc) has a network timeout or displays very strangely. To fix this problem, I have to close the server and disconnect/reconnect my n1 belkin router/modem. Starting a server on any computer on the network has the same effect on the others. (all of my computers are running windows 7 build 7000)

I have no idea why this happens, and have never experienced a problem like this. I tried running the same thing on my dual-boot XP, and funnily enough it did not stuff up my internet. Could someone please help?

PS I tried disabling IPv6, but to no avail. I also tried running in compatibility mode (XP), and still nothing. I am installing the DirectX9 redist package as I write this, so that may help. I will write back with results.

Please help. I really want to play AOE2 on my network, as it is an awesome game.

(oh... i am using an asus eee pc, and therefore am using a no-cd version - however this should still let the multiplayer work right???)
Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
19 Apr 2009   #2
SqdnGuns

Slackware / Windows 7 x64 7100
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jhend60 View Post

(oh... i am using an asus eee pc, and therefore am using a no-cd version - however this should still let the multiplayer work right???)
Thanks.
It has been a long time but if I recall correctly, the "No CD Fix" was an issue for AoE II. I could be wrong, been years since I have played it..........
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2009   #3
jhend60

Windows 7
 
 
no cd

But the no cd + server DOES work on xp fine!
And how is it that it stuffs up my router for ALL computers on my network?
Doesn't anyone think thats a little bit odd?
Even when i kill the process it still has problem! (until i disconnect, reconnect router!)
My System SpecsSystem Spec
.

19 Apr 2009   #4
jhend60

Windows 7
 
 
Directx 9 results

I just loaded directx9 on, and it seems to not be stuffing up my internet...
hmmm.
Ill try get a lan server working.
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2009   #5
jhend60

Windows 7
 
 

I also disabled UPNP on my router coz this looked like it could have something to do with it... that might be why the internet is still working...
My System SpecsSystem Spec
20 Apr 2009   #6
jhend60

Windows 7
 
 
Solved

Problem solved!
It seemed to be that when I had UPNP enabled in my router it stuffed up, but when it is turned of it works perfect.
That's wierd. Can anyone suggest why this happens? My ego wants to solve problems.
(I have a brand new n1 belkin modem/router)
My System SpecsSystem Spec
19 Jul 2010   #7
epaul9

Windows XP
 
 

Failllllll
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Serious AOE2 server problem!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Proxy Server Problem...
It seems that everytime I start my PC, my internet is going through a Proxy Server. This really slows the loading of web pages alot. I go to Control Panel > Internet Options > Connections Tab > LAN Settings I uncheck Usa a proxy server for your LAN. The Apply button is grayed out so I just...
Network & Sharing
Dns server problem
im having trouble with my internet. it says dns server isnt responding. does that mean windows, router, or the internet causin this?? some times i just turn off my router and turn it back on and the internet works for like 15 mins and craps out after and i get disconnected from online games...
Network & Sharing
AOE2 on Windows 7
Having upgraded to a new computer with Win7Pro & XPvirtual(installed) with 500GB hdd & 2GB RAM & advised that AOE2/3 & Expansions(all which played perfectly on WinXPhome) would play fine on Win7, but doesn't(even on XPvirtual) When I load AOE2 I get "Could not initialize graphics system. Make sure...
Gaming
Server 2003 TCP/IP problem
I keep getting "Configure TCP/IP. The wizard has detected that there are no valid IP addresses assigned to any of the network adapters for this computer. Please verifiy that the networks cable is connected, and that a DHCP server is available or the computer is configured to use a static IP...
Chillout Room
Several issues (aoe2, ra3, steam)
Basically I can't get age of empires 2: the conquerer's, red alert 3, or steam to install correctly. im running windows 7 build 7000 x86. oh, and sorry in advance if these have already been answered, i looked as best i could through the forums beforehand. aoe2 will play, but the colors are all...
Gaming


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:59.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App