Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Condition Zero + Windows 7

17 May 2009   #11
Archer1978

Genuine Windows 7 SP1 Home Premium 64Bit
 
 

But will typing fps_max 30 make it worse?

Ill give it a try, see what happens.


My System SpecsSystem Spec
.
17 May 2009   #12
damoh

Windows 7 RTM x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Archer1978 View Post
Update :

Ok, after trying for days i found the problem.

Its my sound card drivers. If i uninstall them the game runs fine, constant 20fps with no sound, but if i install sound drivers it lags again.

My Card is aCreative Labs Sound Blaster Audigy 2zs. I tried the latest drivers, modded drivers to no avail. I have a realtek onboard sound card so i tried that to see if it was my audigy. Guess what same problem. No drivers runs fine, with drivers runs terrible.

What can be causing this?
20fps on the card you have? Im wondering did you turn the 7 firewall of completly, and the sound cards drivers, defo a strange one. Glad you got it sorted though
My System SpecsSystem Spec
17 May 2009   #13
Archer1978

Genuine Windows 7 SP1 Home Premium 64Bit
 
 

Yeah i turned the firewall of completely.

Its not really sorted. I can play the game but with no sound, which is anoying. Im going to give up soon and uninstall it.

Shame its the only game i really play!
My System SpecsSystem Spec
.

17 May 2009   #14
damoh

Windows 7 RTM x64
 
 

Ok mate, list for me EXACTLY your hardware here and ill look into it for you. CZ is my thing lol
My System SpecsSystem Spec
17 May 2009   #15
Archer1978

Genuine Windows 7 SP1 Home Premium 64Bit
 
 

Specs :-

HP Pavillion a1230.uk,

Intel Pentuim 4 3.06Ghz Presscot SOcket 775
2GB (1GB Crucial, 1GB Crucial) DDR2 533Mhz
160GB SATA Samsung HDD
LG GSA-H44N DVD Writer
Creative Audigy 2 ZS Sound Card (No front Panel)
XFX Geforce 8600GT PCI-E 256MB DDR3
700Watt Easy Cool PSU

Anything else you need let me know.
My System SpecsSystem Spec
17 May 2009   #16
damoh

Windows 7 RTM x64
 
 

85.8.132.239:27055

Go to that server, open console and type
net_graph 1

Note the fps over a 5 min period
then type
net_graph 0


then tell me what the ave fps was on that server.
Also what drivers for your card are u using?
I know that you mentioned that removing sound card drivers helped. However have u got all the motherboard drivers installed?
My System SpecsSystem Spec
17 May 2009   #17
Archer1978

Genuine Windows 7 SP1 Home Premium 64Bit
 
 

Ill try this 2morrow im going to bed now have work in the morning.
My System SpecsSystem Spec
18 May 2009   #18
Archer1978

Genuine Windows 7 SP1 Home Premium 64Bit
 
 

Ok, i went on the server you supllied (Assault) and played about 5mins.

My Ping was about 40 when joined. I could play the game then it would Spike to about 145 then down to 80 odd then to 40 then couple mins later it would spike again. Tried putting Fps_max 50 but that didnt work still same problem.

Im using 185.85 Win 7 drivers. All my drivers are installed apart from chipset drivers, which Windows 7 installed for me, Downlaoeded the ones for vista but they never install always say latest version is installed.
My System SpecsSystem Spec
18 May 2009   #19
damoh

Windows 7 RTM x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Archer1978 View Post
Ok, i went on the server you supllied (Assault) and played about 5mins.

My Ping was about 40 when joined. I could play the game then it would Spike to about 145 then down to 80 odd then to 40 then couple mins later it would spike again. Tried putting Fps_max 50 but that didnt work still same problem.

Im using 185.85 Win 7 drivers. All my drivers are installed apart from chipset drivers, which Windows 7 installed for me, Downlaoeded the ones for vista but they never install always say latest version is installed.
Hi,
ive just tried that server too ( hard not to i own it lol) and my ping is a constant 35-40. No lag spikes. Mmm i would defo say network card however you said that when sound drivers are removed then its ok.

Ill keep thinking about it. Good thing about zero and cs source is usually most probs can be sorted out.
My System SpecsSystem Spec
19 May 2009   #20
damoh

Windows 7 RTM x64
 
 

Ok mate, ive spoken to someone who knows pretty much everything about Counter strike, and knows a shed load about Win 7 and he had the EXACT same problem. It turned out to be his mobo. He is 99% certain its the same in your case, just a little incompatability makes a big diff
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Condition Zero + Windows 7




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Been banned Condition Zero
i've been banned in a game called Condition Zero in one server.. the Condition Zero that I was banned was from their website.. I re-installed many times but I was still banned, then, I saw this.. Screenshot by Lightshot .. I think I just have to delete this to be back at the server.. Because I...
Gaming
Help restoring windows 7 to factory condition.
Hi, I built my computer and put Windows 7 on it. I was wondering if there was anyway to restore my computer back to when I put windows 7 on it? Thanks.
Backup and Restore
problem with condition zero
whenever i try to play the game i get the following message: http://img339.imageshack.us/img339/8635/conditionzeroproblem.png what does this mean and how do i fix it?
Gaming
Wipe Windows 7 to original setup condition?
Hi I am going to sell my laptop (with windows 7 ultimate x64) and I am trying to completely wipe everything I have done to it other than tho OS. Is there a way I can do this without reinstalling the OS? My windows seven disc is a one license and has been used up... Thanks!
Installation & Setup
Condition Zero - hmm?
Well I have just received windows 7 and installed in last night. I will tell you now that I am an advent gamer and I'm wanting to play. My problem: Windows 7 seems to not like Condition Zero. The issue: When I start it up it tells me. "Specified video mode is not supported, will now run...
Gaming


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:34.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App