Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Slow game performance

31 May 2010   #31
whiplash

Windows 7 Home Premium x64, Ubuntu Linux
 
 

Im looking at kombuster and it says my graphics card is an ATI Radeon 5670.?????

when i clicked on the benchmark button in your link it didn't really download or install. it just opened a new window that looked like the picture in my last post. is it supposed to do that, i don't think it is but i've seen some weird programs that do?


My System SpecsSystem Spec
.
31 May 2010   #32
archie123

Win 10 Home Premium 64 Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whiplash View Post
Im looking at kombuster and it says my graphics card is an ATI Radeon 5670.?????

when i clicked on the benchmark button in your link it didn't really download or install. it just opened a new window that looked like the picture in my last post. is it supposed to do that, i don't think it is but i've seen some weird programs that do?
good grief ATI!!

get this GPU-Z Video card GPU Information Utility run it and post up a pic of the main window
My System SpecsSystem Spec
31 May 2010   #33
whiplash

Windows 7 Home Premium x64, Ubuntu Linux
 
 

Here a pic of GPU-Z


Attached Thumbnails
Slow game performance-gpuz.png  
My System SpecsSystem Spec
.

31 May 2010   #34
whiplash

Windows 7 Home Premium x64, Ubuntu Linux
 
 

Here's a pic of GPU-Z's sensors tab while i was running Call of Duty. the GPU load says 0%. does GPU-Z have the same problem as Afterburn does with reading the usage of my card?


Attached Thumbnails
Slow game performance-gpu-z-game-test.png  
My System SpecsSystem Spec
31 May 2010   #35
archie123

Win 10 Home Premium 64 Bit
 
 

so you definately dont have onboard graphics on your motherboard? (im too lazy too look which one you have ) and you have been into bios and selected PCIe as your main graphics adapter?

so you must have some rogue ATI drivers on there or something!!?? Does anything show up im add/remove programs? (programs and features) for ATI?

oh and below on gpuz where it says NVidia gforce 9600GT , click the drop down list......anything there?
My System SpecsSystem Spec
31 May 2010   #36
whiplash

Windows 7 Home Premium x64, Ubuntu Linux
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by archie123 View Post
so you definately dont have onboard graphics on your motherboard? (im too lazy too look which one you have ) and you have been into bios and selected PCIe as your main graphics adapter?

so you must have some rogue ATI drivers on there or something!!?? Does anything show up im add/remove programs? (programs and features) for ATI?

oh and below on gpuz where it says NVidia gforce 9600GT , click the drop down list......anything there?
there is no onboard graphics, and the primary graphics adapter is PCIe.
Nothing shows up in add/remove programs for ATI, however, as i believe i mentioned in a previous post, DriverSweeper found and ATI catalyst driver. I didn't delete it although i probably should have.

There is nothing else in the drop down list.

Edit - ATI Display, not ATI Catalyst
My System SpecsSystem Spec
31 May 2010   #37
archie123

Win 10 Home Premium 64 Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whiplash View Post
Quote   Quote: Originally Posted by archie123 View Post
so you definately dont have onboard graphics on your motherboard? (im too lazy too look which one you have ) and you have been into bios and selected PCIe as your main graphics adapter?

so you must have some rogue ATI drivers on there or something!!?? Does anything show up im add/remove programs? (programs and features) for ATI?

oh and below on gpuz where it says NVidia gforce 9600GT , click the drop down list......anything there?
there is no onboard graphics, and the primary graphics adapter is PCIe.
Nothing shows up in add/remove programs for ATI, however, as i believe i mentioned in a previous post, DriverSweeper found and ATI catalyst driver. I didn't delete it although i probably should have.

There is nothing else in the drop down list.

Edit - ATI Display, not ATI Catalyst
i dont think driver sweeper found ATI as such its just listed in its default cleaning profile , i wonder why kombuster shows ATI?? Ill have to go away and ask elsewhere
My System SpecsSystem Spec
31 May 2010   #38
whiplash

Windows 7 Home Premium x64, Ubuntu Linux
 
 

I've got to run. have to go birthday shop for my Mom, i'll be back later.
My System SpecsSystem Spec
01 Jun 2010   #39
jr26

Win7 Ultimate x64
 
 

Honestly man I think its your ancient P4. I remember the first time I tried W7 it was on a P4 box and the game performance definitely suffered. You need to upgrade for sure.
My System SpecsSystem Spec
01 Jun 2010   #40
whiplash

Windows 7 Home Premium x64, Ubuntu Linux
 
 

Ok, i'm back.

About reinstalling 7, i have the upgrade version of Home Premium. will i be able to install 7 after i format the drive or to i need to go out and buy the full OS version?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Slow game performance




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Very slow game loading, game runs normal
I switched to Win7 just 2 months ago. Though my hardwares are quite old, but it still running well. So I installed some games in my PC, and played without problem. However, today I have this weird thing. When I start a game, it loads very slow, and I thought it freezes. However, after some...
Gaming
System performance "slow" warning in any game, but running just fine
I'm very tired of seeing this message booting me to desktop just to ask me if I want to change the color scheme because it perceives my computer is running slow. Load up Batman AC? 10 minutes in focus changes from said full-screen app to this completely unnecessary 'warning'. Battlefield 3? ...
Performance & Maintenance
Game lagging and slow performance of pc.Suggestion about a gaming rig?
hello everyone, nowadays my pc are running slow and my game are lagging. When i run some of my game, my cpu usage become 100 percent and cause my game to lag. But this is not because of the graphic settings i have on the game. I have already try to defrag and do some checking like scanning with...
Gaming
game performance becomes slow/jerky
i have an hp dv5 1006ax laptop with windows 7. my problem is, the game performance becomes slow/jerky (not smooth) when power is unplugged. i tried changing my power plans. but no use. when it is plugged in it works smooth. i have ATI Radeon HD 3400 on it please help
Gaming
Slow Performance, Slow Boot-up - Cause Undetermined!
Hello everyone, I have done a lot of research on Google as well as on this forum to find a solution to my problem. Unfortunately, people who have posted on the forums have SIMILAR but not the exact problem as I have. I would like to take this opportunity and explain exactly whats been going...
Performance & Maintenance
W7 Slow Boot Time and Overall Slow performance
Hi new to these forums and I'm hoping someone can help me out here. I formated my HDD and did a clean install (W7 7100 build) but I'm noticing slow boot times and slow performance compared to Vista x64. W7 boots at least 10secs slower and programs tend to lag (aren't as snappy compared to...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:06.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App