problem with explorer.exe on startup also dvd rom problems

Page 1 of 2 12 LastLast

  1. Posts : 5
    se7en 7000
       #1

    problem with explorer.exe on startup also dvd rom problems


    hello everyone, as i have been enjoying windows 7 since the 6956 build and even then i had these problems:

    on startup explorer only seems to halfway start, i have to end the xplorer process then start a new explorer task to get the computer to boot.

    also the dvd drive doesnt allways work, it just kinda dissapears every once in a while.


    other than that i am digging this new os, looks like microsoft is trying to fix vista. woot!

    if anyone knows how to fix these issues please let me know, if i can get these fixed then i will be able to switch to 7 tottaly :)
      My Computer


  2. Posts : 2,899
    Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
       #2

    R4nd13H4nd13 said:
    hello everyone, as i have been enjoying windows 7 since the 6956 build and even then i had these problems:

    on startup explorer only seems to halfway start, i have to end the xplorer process then start a new explorer task to get the computer to boot.

    also the dvd drive doesnt allways work, it just kinda dissapears every once in a while.


    other than that i am digging this new os, looks like microsoft is trying to fix vista. woot!

    if anyone knows how to fix these issues please let me know, if i can get these fixed then i will be able to switch to 7 tottaly :)
    is this a fresh system???
    what software did you install??
    if it is a fresh system then what hardware do you have???
      My Computer


  3. Posts : 154
    Windows 7 Build 7100
       #3

    Well I have been encountering a problem with explorer when I goto Computer and then it freezes or something. Then I have to kill the task, after that the Control Panel or anything that required explorer will not open. Even if I kill explorer.exe process and start it again.

    I thought this might have had something to do with Virtual Clone Drive so I uninstalled it and we will see if that makes a difference now. Any suggestions what to use for mounting iso's?

    Thanks

    Oh Did I mention this is on build 7000 on my Dell M1330 XPS Laptop. , I guess I should update my info. lol
      My Computer


  4. Posts : 2,899
    Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
       #4

    use iso disk...
    its here in the free programs for windows 7 sticky
      My Computer


  5. Posts : 5
    se7en 7000
    Thread Starter
       #5

    i have vista on one partition, this is a brand new laptop and i installed 6956 on the other partition and i started having this problem i continued testing 7 with everything else i could, and all seems to work well except for these things, i havnt done anything out of the ordinary to this OS. does having the 2 different paritions messing with my explorer.exe? i thought there were two different ones on each partition
      My Computer


  6. Posts : 2,899
    Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
       #6

    R4nd13H4nd13 said:
    i have vista on one partition, this is a brand new laptop and i installed 6956 on the other partition and i started having this problem i continued testing 7 with everything else i could, and all seems to work well except for these things, i havnt done anything out of the ordinary to this OS. does having the 2 different paritions messing with my explorer.exe? i thought there were two different ones on each partition
    nothing like that will happen...

    what i am more interersted is in what hardware you have installed and if you have any usb devices plugged in when this happens??
      My Computer


  7. Posts : 5
    se7en 7000
    Thread Starter
       #7

    no usb devices on bootup, its a laptop so nothing is plugged in, i wonder if i can set up a scheduler to restart explorer after it starts and that might be a good work around but i think that explorer has to be fully running in order to schedual anyting like that
      My Computer


  8. Posts : 2,899
    Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
       #8

    then what model laptop is this???
    you can actually do that but wouldnt explorer restart??
      My Computer


  9. Posts : 5
    se7en 7000
    Thread Starter
       #9

    asus m50

    ASUSTeK Computer Inc.

    i thought that explorer was the first to load, then the schedualer or startup folder gets ran, if i could get the startup folder to run i could dosome old school bat files and make it run once to restart explorer, but i think explorer will have to be running completely before that can happen
      My Computer


  10. Posts : 2,899
    Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
       #10

    actually you can


    this is temporary fix...

    taskkill /im explorer.exe

    %SystemRoot%\explorer.exe
    save it as a bat file
    have you had any notices on driver updates
    or did you install vista's??
      My Computer


 
Page 1 of 2 12 LastLast

  Related Discussions
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 19:30.
Find Us