Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Making my Win7 really fast

08 Oct 2010   #21
BDani

Windows 8.1 Pro 64-Bit
 
 

Can't get it to be 0
it always get's back to 256

nevermind it is 0 now.
just like in you'r pic


My System SpecsSystem Spec
.
08 Oct 2010   #22
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BDani View Post
Ohhh.. and How to I remove those arrow's next to my desktop shorcuts?
Follow Method Two and download the software. It's the easiest, safest way to remove the arrows.
Shortcut Arrow - Vista Forums
Quote   Quote: Originally Posted by BDani View Post
Is it safe?
If you never changed that setting before, I'd leave it alone. Having it unchecked and set to zero is the default, and unless you are a developer testing our some software, you should never need to change that setting.

If you aren't seeing 4 GB of memory, and you are 100% sure your running an x64 OS, then you need to look in your BIOS for something called memory mapping, or something like it...and enable it.
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2010   #23
BDani

Windows 8.1 Pro 64-Bit
 
 

Ummm Check my BIOS for what?
I have 4GB of RAM and I can use 3 of them when nothing is running.
And its 3GB cause Win 7 requires 1 right?
My System SpecsSystem Spec
.

08 Oct 2010   #24
logicearth

Windows 10 Pro (x64)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BDani View Post
And its 3GB cause Win 7 requires 1 right?
No. Your hardware does. But some BIOSs for x64 systems have a "Memory Remap" to push the address space above 4 GB.
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2010   #25
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BDani View Post
And its 3GB cause Win 7 requires 1 right?
No, not if you have a 64-bit OS installed. Let's back up a second. Go to your system properties (Right-clicking Computer and choosing Properties). Take a look at the lines I put in the screen capture, and tell us what it says....or post your own.


Attached Images
Making my Win7 really fast-capture.jpg 
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2010   #26
BDani

Windows 8.1 Pro 64-Bit
 
 

I see
Proccessor: Intel Core 2Duo CPU E8400 @ 3.00GHz 3.00Ghz
RAM: 4.00GB
System type: 64 Bit

I would upload the picture but my OS is'nt in English.


Ohh and I think i'm gonna roll back to Firefox.
I can't find a way to block those stupid adds and pop ups...

once again thank's for the help guys
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2010   #27
pweegar

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Orbital Shark View Post
Quote   Quote: Originally Posted by BDani View Post
updated my specs
Ohhh and DeaconFrost thanks for the comment.
So should I delete Avira and install MSE?
It's just the I checked at av comparatives and Avira did well there
according to their tests
Not to take over from DF but i'm a user of MSE and have been since it's release. It's one of the better 1's as most 'free' AV software don't give full protection

Well, I have to disagree. MSE, at least under XP does NOT catch all the nasties. My room mates pc caught a nasty trojan/virus that wanted you to go to a website and purchase an a/v program. Exe's wouldn't run, could open my computer, etc. MSE wouldn't run. After doing some research, I downloaded and was able to get a free copy of melwarebytes (sp) to install and run. Cleared out the pc. MSE was up to date. Then a neighbors pc went on the fritz. He took it to a repair shop. While there he bought webroot. Webroot allows it to be installed on 3 pc's at once. He gave me a copy. So far it seems to catch everything. Still have MSE installed and running. Will use both on all my pc's. Just my observations.
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #28
BDani

Windows 8.1 Pro 64-Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by pweegar View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Orbital Shark View Post
Quote   Quote: Originally Posted by BDani View Post
updated my specs
Ohhh and DeaconFrost thanks for the comment.
So should I delete Avira and install MSE?
It's just the I checked at av comparatives and Avira did well there
according to their tests
Not to take over from DF but i'm a user of MSE and have been since it's release. It's one of the better 1's as most 'free' AV software don't give full protection

Well, I have to disagree. MSE, at least under XP does NOT catch all the nasties. My room mates pc caught a nasty trojan/virus that wanted you to go to a website and purchase an a/v program. Exe's wouldn't run, could open my computer, etc. MSE wouldn't run. After doing some research, I downloaded and was able to get a free copy of melwarebytes (sp) to install and run. Cleared out the pc. MSE was up to date. Then a neighbors pc went on the fritz. He took it to a repair shop. While there he bought webroot. Webroot allows it to be installed on 3 pc's at once. He gave me a copy. So far it seems to catch everything. Still have MSE installed and running. Will use both on all my pc's. Just my observations.
Well, I dont know... I think about buying SAS. for my real-time protection.
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #29
gregrocker

 

Stick with MSE but put Malwarebytes on the desktop for on-demand scanning.

I like to turn off everything in msconfig>Startup except AV and gadgets/stickies if you use em.

Google repeat errors text in Event Viewer>Admin View to see how others have resolved them and learn more about your system and troubleshooting. Same with the Performance log on Advanced Tools page accessed by clicking WEI score link. Check for cued issues at top of Tools page and Generate a System Health Report.

Type "prob" in Start search box and look for problem solutions which may be cued.
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #30
BDani

Windows 8.1 Pro 64-Bit
 
 

Just cause I dont trust MSE enough I use SAS as real-time protection too.
MB is on desktop so when I'll need to scan I will use it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Making my Win7 really fast




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
My Win7 is booting too fast (and I have a funny problem with this)
After upgrade my laptop with a new SSD drive, my windows 7 is booting so fast, i have a little funny but weird problem: mouse/keyboard and external drive! When my Win7 is booting and my desktop appear, it's so fast that my usb mouse/keyboard (Logitech) and external drive take a while(10-15...
Hardware & Devices
Making win7 bootable usb on Mac, to install win7 on my pc. (need help)
Right now I'm on MacBook Pro and I'm trying to make a bootable usb to install windows 7 on my other computer. On this guide I followed only the first step How to Boot A Linux Live USB Stick On Your Mac Step 1: Check And Format Your Drive then I followed this Creating a Windows 7 USB...
Installation & Setup
SiS 900-Based PCi Fast Eternet Win7 Driver
Dear people, I have this problem with my network driver when i installed Win7 on my older machine The pc is a Acer Aspire T136. My adapter Id's are: PCI\VEN_1039&DEV_0900&SUBSYS_09001039&REV_91 PCI\VEN_1039&DEV_0900&SUBSYS_09001039 PCI\VEN_1039&DEV_0900&CC_020000
Drivers
Win7 fast cloning and booting from multiple partitions
Hi, I'm able to clone and boot from other partitions using free software, but I would like to automate it a bit. So what I do now is: 1) Delete "\DosDevices\C:" in "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices" and some other DosDevices that will have an other letter booting the clone. 2) Using...
Installation & Setup
Extremely Slow XP Machine (any tips on making pc fast)?
N.B: I asked Brink If I could post stuff to do with XP in Chillout Room, he says it's fine. So don't move it or delete it. My Dad's Machine is a Dell Inspiron 630m, it's nearly 6 years old. (Bought from Dell.co.nz, Year 2005) Runs on XP Home Edition SP3. Intel Pentium M 750 (1.86GHz)...
Chillout Room
Slow download speed under Win7/Fast under MacOsX
Hello, I need to ask for your advice here. I have browsed this forum but none of it helped so far. I am running two operation systems on my Macbook via boot camp. Original MacOSX and Win7 32. I am using my school internet via LAN in the campus where I live. When I do the speed test...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:29.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App