Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Seagate hdd not showing

23 Nov 2010   #1
qreaigh

win7 home premium 64bit
 
 
Seagate hdd not showing

This HDD is the third in my machine it is a seagate barracuda. it shows up some times. When I reboot the the machine its there but after it comes out of hybrid sleep it does not show up. I can see it in the bios.


My System SpecsSystem Spec
.
23 Nov 2010   #2
bigmck

Windows 7 Home Premium 32-Bit - Build 7600 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by qreaigh View Post
This HDD is the third in my machine it is a seagate barracuda. it shows up some times. When I reboot the the machine its there but after it comes out of hybrid sleep it does not show up. I can see it in the bios.
Use the Snipping Tool and post your Disk Management. That will give us some help.
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2010   #3
FliGi7

XP / Win7 x64 Pro
 
 

What type of drives do you have in your system (sata or ide)? Is SATA configured as AHCI or IDE?
My System SpecsSystem Spec
.

23 Nov 2010   #4
qreaigh

win7 home premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by qreaigh View Post
This HDD is the third in my machine it is a seagate barracuda. it shows up some times. When I reboot the the machine its there but after it comes out of hybrid sleep it does not show up. I can see it in the bios.
Quote   Quote: Originally Posted by bigmck View Post
Quote   Quote: Originally Posted by qreaigh View Post
This HDD is the third in my machine it is a seagate barracuda. it shows up some times. When I reboot the the machine its there but after it comes out of hybrid sleep it does not show up. I can see it in the bios.
Use the Snipping Tool and post your Disk Management. That will give us some help.
the drives are sata and ide


Attached Thumbnails
Seagate hdd not showing-capture.jpg  
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2010   #5
FliGi7

XP / Win7 x64 Pro
 
 

So obviously it doesn't show up in disk management.

Which drive is IDE and which is SATA?
Is your F drive another operating system, if so, which?
Is the IDE drive actually connected via an IDE cable and the other by a SATA cable?
Is SATA configured as IDE or AHCI?
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2010   #6
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

If it only shows up sometimes, there are two likely causes. Either your PSU can't handle the load at boot, or the drive is failing. Either way, I'd back up the data off the drive and then run some of Seagate's tests on it.
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2010   #7
qreaigh

win7 home premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DeaconFrost View Post
If it only shows up sometimes, there are two likely causes. Either your PSU can't handle the load at boot, or the drive is failing. Either way, I'd back up the data off the drive and then run some of Seagate's tests on it.


600 watt power supply
I can run tests on the HDD
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2010   #8
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

The wattage of the PSU means very little. Even if it is a quality PSU, it could be failing (instead of the drive). Or, it could be a cheap PSU that provides inconsistent power.
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2010   #9
qreaigh

win7 home premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by FliGi7 View Post
So obviously it doesn't show up in disk management.

Which drive is IDE and which is SATA?
Is your F drive another operating system, if so, which?
Is the IDE drive actually connected via an IDE cable and the other by a SATA cable?
Is SATA configured as IDE or AHCI?

C is SATA
F is SATA and used for storage
SATA is connected by a SATA cable and IDE by an IDE cable
SATA is configured as IDE
My System SpecsSystem Spec
23 Nov 2010   #10
qreaigh

win7 home premium 64bit
 
 
an other issue

my network storage doesn't connect on boot have to unplug power to it an reconnect power for it to connect. the network drive is a WD My Book World Edition 1tb
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Seagate hdd not showing




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Seagate 500GB HD showing 2TB, Unknown, Unallocated, Read Only Bad disk
Hi. I have a Seagate Goflex 500GB external hard disk. When I connect it to my laptop, it doesn't appear in my computer, and I have attached the screenshots of Disk Management and MiniTool Partition Wizard. The hard disk is behaving this way when I removed it from my laptop while it was copying a...
Hardware & Devices
New Seagate ST2000DX001 only showing in BIOS - can't clone Win 7
Hi I have bought a 2TB Seagate SSHD to replace my old 500GB Western Digital. The Seagate came with Acronis, but Acronis failed to see my new disk. I went into Computer > Manage > Disk Management but it wasn't showing there either. I went into the BIOS and both disks show in the BIOS. ...
Installation & Setup
Seagate Expansion 3TB data recovery / not showing up anymore.
I took my 3Tb out of it's external case and put it into my computer and it didn't show up so I put it back and it looked like my data was gone! I tried a couple programs to get it back because they said the drive was empty or something. I gave up and now I'm trying to get everything back...
Hardware & Devices
New Seagate Expansion External Drive not showing up in 'My Computer'
Howdy, I bought a new computer with Win7 about a month ago which came with a 1TB Seagate hard drive installed so I decided to replace my previous 250 GB Aulartek External with a 1TB Seagate External Drive. Well ... to make a long story short I tried installing the new Seagate 1TB Expansion...
Hardware & Devices
Seagate Expansion Drive 320GB Not Showing Up In My Computer Anymore!!
Hey, wondering if someone can help Bought my new external hard drive and put a load of my files onto it with no problem at all, but today, on the second time of using it, I plugged it in and it seems to be working because the green light is on and the icon to eject is there, but its not showing...
Hardware & Devices
seagate usb external hdd - showing as 'unknown device'
I recently upgraded to Win7 Ultimate (clean install) from XP 3/4 weeks ago, and for the last week or so am having problems accessing my USB external drive (although it worked ok at first). When I connect the drive to my laptop, after a few seconds I hear a windows sound which tells me that...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:19.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App