Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 on OLD computers

17 Jan 2009   #41
hkancyr

Windows 7 Ulti x64
 
 

Here is my ABIT IC7-Max3 with a P4 EE 3.4Ghz. Windows 7 seems rather snappy on this thing.

[img=http://img118.imageshack.us/img118/6567/extrememb3.th.png]


My System SpecsSystem Spec
.
18 Jan 2009   #42
MilesAhead

Windows 7 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by hkancyr View Post
Here is my ABIT IC7-Max3 with a P4 EE 3.4Ghz. Windows 7 seems rather snappy on this thing.

[img=http://img118.imageshack.us/img118/6567/extrememb3.th.png]
Out of curiosity what's the HD on your rig? Seems like that's usually the boat anchor on these indexes but yours scores high.

Also we should keep in mind most people when they finally buy a PC off the shelf will likely get Home Premium preinstalled. The beta we're playing with is Ultimate. The default install may not be so tuned in Home Premium. I know my Vista Home Premium wasn't.
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2009   #43
hkancyr

Windows 7 Ulti x64
 
 

Yeah Miles, I thought it was high also. When I installed Win7 on this very same drive in my Badaxe2 mobo it scored a 3.0 I believe. It is a Hitachi Deckstar HDS721616PLA300, which I thought was a SATA1 when I saw the score on the XBX2. Strange, but I 'm not too convinced that the WEI scores are all that relevant as benchmarks. It is plugged into the intel connectors as it wouldn't boot from the Silicon Image connectors. The Abit IC7 Max3 mobo has 6 SATA1 conectors 2 Intel 4 SI.
Whatever... this system runs great with Windows 7 and when it finally comes out I will run it that way.
My System SpecsSystem Spec
.

18 Jan 2009   #44
Scooter70

Windows7 7201
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Scooter70 View Post
I have Win7 running in a dualboot with XP Pro on my P4 2.8GHz machine (2GB ram, GeForce 7300GT). My WEI score is only 1.8 for the processor but the others scores are 3-5.5. So far, so good. My PC is only used for web surfing, Quicken, and some light picture editing so I'm happy with its performance.
Quote   Quote: Originally Posted by Simba7 View Post
a 1.8 for the processor? My P3 gets that. I don't think the WEI is accurate.
Hmmm.... I just re-ran it and this time my processor got a 3.7! I think they might just have a random number generator creating these scores.
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2009   #45
MilesAhead

Windows 7 32 bit
 
 

@hkancyr if it feels fast then it's fast. My P4 machine has Sata I drive and it's not fast but HDTune shows bizarre things in W7. I tried turning the write caching on, off, OS caching size large on,off. Sometimes it shows like 4.7% cpu usage, then on another run it will show 52.7% cpu usage. I reboot inbetween so it's not that the test data is cached. Shows DMA as UDMA 5 enabled. Maybe the benmarks are broken or something.
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2009   #46
darkassain

Windows 7 Ult x64(x2), HomePrem x32(x4), Server 08 (+VM), 08 R2 (VM) , SuSe 11.2 (VM), XP 32 (VM)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Scooter70 View Post
Hmmm.... I just re-ran it and this time my processor got a 3.7! I think they might just have a random number generator creating these scores.

were you running anything proccesor intensive or Av or malware scanners?
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2009   #47
MilesAhead

Windows 7 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Scooter70 View Post
Hmmm.... I just re-ran it and this time my processor got a 3.7! I think they might just have a random number generator creating these scores.
Yeah, I found a page on the web where the guy claimed he got a much higher index for the HD by turning write caching off! Seems bizarre to me.
He was using the WEI as the benchmark!!

My System SpecsSystem Spec
23 Jan 2009   #48
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

I just installed Win7 on an Intel pent III 600mhz w 512mb ram . It works but real slow like a win98 on a 233mhz computer. I can access the internet & my other networked computers okay.
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2009   #49
fireman604

windows 7 ultimate final Office 2007,27 Quad IMAC vm 7 64 bit
 
 
Dell Inspiron 8000

Surprise I just installed Win 7 on the old Dell Inspiron 8000 1 Gig processor, 512 memory and 30 gig hard drive, It will not run all the fancy stuff but it is not that bad. Office 2003 installed fine, and works Access to the internet is through a wireless card on board network driver is not working. No driver I did get the sound to work and am working on the 32 meg video driver. It is as fast as xp it seems to work fine internet is ok and I was able to move all files from windows old to win 7 documents and then delete the old windows. Score was a 1 because of the video driver or lack of but Microsoft may really annoy computer manufactures with 7 it does not need a big new machine to run. Not bad for a beta
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2009   #50
altimax98

windows 7
 
 




Thats my 3yo laptop. I dunno know why my HD gets such a bad rating. O well, but I run everything maxed out in the settings and no hickups on x64. It runs faster then x86 XP Pro.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 on OLD computers




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Networking will not see non-windows 7 computers.
Hello. I've spent 2-3 days now trying to solve the networking mysteries of Win 7. In a nutshell. This computer (win7-64) cannot see the other computers and shares on our small studio network except for the windows 7 machines (also win7-64). (the other computers/shares are all XP) We have 2...
Network & Sharing
Windows XP Computers disconnect from shared drives on Windows 7 comp
On this network there are three Windows 7 machines and two Windows XP machines. One of the Windows 7 machines is acting as a server providing all the other computers with shared folders that they network to via the "map network drive feature". The two Windows 7 machines connect to this central...
Network & Sharing
Computers with USB 3 and Windows 7
I notice that several new computers come with USB 3.0 ports and Windows 7 Home Premium installed. It is my understanding the W7 does not support USB 3.0. If so, what advantage does having the USB 3 port on such a computer? Thank you.
Hardware & Devices
put 1 copy of windows 7 on 2 computers?
Can you put 1 copy of windows 7 on 2 computers??? I currently have vista and my hard driving is giving a warning that it may fail. I can't find my vista disk, but my hubby does have windows 7 and was wondering if we can just put his on my computer???? Or does it only let you do on one computer????...
Installation & Setup
2 windows 7 computers in Lan
first of all, im new on the forums, user of w7 since January and loving it. i have 1 laptop with 7620 and the desktop with RTM, the issue is taht when i do \\computer\c$ i get the prompt saying taht i need to enter a user and password when i could do it before without entering it. in...
Network & Sharing
How Do You Get Other Computers To See Windows 7
I have homegroup set up on my windows 7 (I think). I can see all my windows XP computers, but they can't see me. How do I configure my network in windows 7. The network wizard was so simple in windows XP, but I haven't been able to get it right in Vista or Windows 7.
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:23.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App