Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Corrupt application windows

27 Jul 2011   #11
SlasherIT

Ubuntu 12.10
 
 

Are you using an OEM copy of Windows 7?


My System SpecsSystem Spec
.
27 Jul 2011   #12
Magron

 

Quote   Quote: Originally Posted by SlasherIT View Post
If only people would run native programs, I personally hate the Java runtime, its really slow and buggy for applications, even though in theory it is great (works on MANY OS', Windows, Mac OS X, Linux, Solaris, Android, Symbian ect.).
If only MicroSoft hadn't manufactured the problem by fighting with Sun after Sun invented java.

(in the interests of historical accuracy)
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2011   #13
nerdstampede

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yes OEM.

Check this out - Chome 12.0.742.122 is now exhibiting the same behaviour, but only in a single tab. On Apple's site of all places.
My System SpecsSystem Spec
.

30 Jul 2011   #14
SlasherIT

Ubuntu 12.10
 
 

Its the Windows 7 installation causing these issues... Clean re-install from a retail copy of Windows 7 is needed...

Slasher
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2011   #15
nerdstampede

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I'm more interested in finding out what the underlying issue is that is causing this problem at this point. A reinstall, while painless, does not address the root cause and there's no guarantee the issue won't reoccur.

I'm not sure how to debug this issue further - nothing in the event log indicates at problem at all, there are 0 relevant entries in the last 24 hours, and yet I've seen it happen every time i start any of the applications noted.
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2011   #16
SlasherIT

Ubuntu 12.10
 
 

Well, after a clean re-install, these apps should not behave like this. While installing things one by one, after anything you change on the system, test to see if you get the problem on these apps.

Slasher
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2011   #17
nerdstampede

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I really want to figure out the root cause. This thread is in the top 5 search results for 'corrupt application windows' on Google. Respectfully, a reinstall is just not happening - there has to be a reason for this, and for anyone coming here looking for a solution, I'm certain a reinstall is 99% out of the question and is beyond their abilities.

If you can point me at somewhere to further debug this, I'd very much like to help everyone else out. Just not sure where to look beyond the event log.

As a start at debugging:
  • Using any compatibility mode doesn't help
  • Nor does uninstalling SP1
  • Nor does uninstalling .NET4
My System SpecsSystem Spec
31 Jul 2011   #18
SlasherIT

Ubuntu 12.10
 
 

As I said in my previous post, if you would like to 'debug' this issue, you are going to have to re-install Windows yourself (clean install). Now obviously, the problem won't return from a clean install without any changes to the computer (unless the hardware is giving issues). So, after the clean re-install, install all the apps you have one by one, each time a new program is installed, check if you get this issue or not. Make all changes one by one to your computer, restoring it bit by bit to its previous state (before clean re-install). Eventually, you should get the issue again (if you are installing the same things you used to have on your computer). If you get the issue, you will know which program or thing is causing this problem. Then you can stop using the thing that gives you the problem, and get on with your computing life. If you manage to find the problem, you will have successfully 'debugged' it. This is why it is necessary to do a clean re-install. If you don't clean re-install, I cannot help you and you most likely won't be able to solve your problem.

Slasher
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2011   #19
nerdstampede

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Fascinating. I totally get the 'forget about it and move on' response, loud and clear there. But being new to Windows (experimenting with it, been using Linux since the late 90's), I just cannot comprehend how trivially people approach doing a reinstall of the entire OS.

There is plainly a flaw somewhere in Windows 7, else this behaviour would be limited to a single application. I would like to solve the problem so that others who might encounter this issue will benefit.

Again, Chrome tabs, Thunderbird, and JDownloader are misbehaving - all 3 are running 32bit code on a 64bit system. There is a commonality, and a specific portion of the OS that I am sure is possible to debug and glean more information.

Does anyone have any ideas as to where I should look?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Corrupt application windows




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
nvidia fsb overclock,mgr corrupt ,boot image corrupt ,cannot reformat
nvidia sys tool changed the fsb overclock system hanged did a reboot sys boot image corrupt mgr corrupt ,boot image corrupt i cannot reinstall windows as well,when i insert bootable usb windows 7,8.1(also the current os i am runnning ) it auto enters repair mode wihout any option before...
Installation & Setup
Avoiding '<application name> is not a valid Win32 application' error.
OK, this is admittedly a strange one... I have used an old (probably a 16-bit) application as my time synchronizer this I've used for quite some time. Its name is TimeRC, and is a great synchronizer as it tracks moon phases along with the time (from selectable, multiple potential time servers)....
General Discussion
windows failed to start application missing or corrupt aspire one d255
Hi I am trying to fix my grandaughters acer asprire one d 255 it will not boot up . Says file:windows\system32\winload.exe status oxoooooof info: the selected entry could not be loaded because the application is corrupt when i try to restore to factory settngs only gets to 16 % and gives a...
General Discussion
I disabled application info and application update in services.msc
And now I am so screwed. I can't even open services.msc, I can't install an update, I can't run updates and I can't re enable anything because I can't get into services to do it. Please don't say system restore because I disabled it. If you say get a mac, then yes, I agree!:D
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:08.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App