Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Virtual memory - Pagefile problem: no drives in list!

13 Jan 2009   #21
monaco

Windows 7 beta 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by limneos View Post
yes there is a way, but please tell me what OS you have now booting. Is it only Windows 7?
yes


My System SpecsSystem Spec
.
13 Jan 2009   #22
limneos

Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
 
 

Try something else...

check "Show hidden files and folders" and uncheck "Hide protected operating system files" from folder options.

Then , search all your partitions for a file called pagefile.sys and if you find it in any partition, delete it.

Reboot, and check your paging options again.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #23
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

What do you think if he formatted all the unused partitions, do you think that would help?
My System SpecsSystem Spec
.

13 Jan 2009   #24
limneos

Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Mr GRiM View Post
What do you think if he formatted all the unused partitions, do you think that would help?
Well, if he formats the 4GB partition he won't be able to boot, cause it's the active partition . Besides, windows won't let him do that.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #25
monaco

Windows 7 beta 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Mr GRiM View Post
What do you think if he formatted all the unused partitions, do you think that would help?
I tried to format the 10 gb unused but the problem is still there.

There is not any pagefile.sys in other disk rather than C.
I realize now the 4gb partion i used for swap has been used by seven for winRE I suppose (like the (inf)famous 200 mb one). What do you think? Looking to the boot folder I have some suspect about an old ubuntu.. i don't know...






How the hell can I avoid this? I don't want this partion! I did this procedure but it seems i didn't work:

Take a look at this.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #26
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

If you reinstall Windows don't you have options there to delete partitions?
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #27
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

It's strange having that extra 200mb partition, I don't have one.

Virtual memory - Pagefile problem: no drives in list!-2009-01-14_011707.jpg


My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #28
monaco

Windows 7 beta 1
 
 

Infact, it is possible to avoid this, as they say on that article.
I could try to reinstall and delete those partion. How can i do to have the boot partion on the right disk while I reinstall?
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #29
limneos

Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
 
 

Have you deleted the pagefile.sys on C: and rebooted?

Yes, it was clear from the beginning that this is your boot partition, the 4GB because it is stated in DiskManagement as (System, Active). This is where the BCD store is located, your boot loader.

What strikes me though is that it has been created in another disk rather than your first disk where C: resides (your windows partition).

To fix that, do this:

1. Resize (shrink) partitions on your 250GB disk so that you have 200MB free space left , and create a ntfs partition on your 250GB drive of about 200MB.
2. copy all contents of your J: partition (make sure you copy hidden files too) to the newly created partition on your 250GB drive.
3. Mark the new 200mb partition as active.
4. Reboot computer, enter BIOS and make sure that your 250GB hard disk is first in the boot order, not the 500GB disk. You could also physically disconnect the 500GB disk.
5. Try booting, if windows doesn't load, insert WINDOWS 7 cd and do a "startup repair"
6. Reboot and come back in to let us know.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2009   #30
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

Well when I installed mine I already had Vista on one of the HHD's and I just formatted the second HHD during setup and installed it, then once I had it installed I created the second partition and then I just done the same thing, during setup I formatted the partition and installed, no problems.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Virtual memory - Pagefile problem: no drives in list!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
New PC - Low virtual memory problem
Hi I bought new customize pc 2 ago and yesterday and today shows me virtual memory error. I don't think that with following specs I have any problem with memory. Specs: Processor: Intel i7-4790K CPU @ 4.00GHz RAM: 32GB Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 760 (4096 mb) OS: Windows 7 64Bit
Performance & Maintenance
Question about Changing Virtual Memory/PageFile Size in Windows 7
Please help me understand this, I have a videoediting software that I am runing on 32 bit win7 with 4 Gb RAM, the company that makes the software suggests to set the Virtual Memory/PageFile Size to double the RAM amount. I looked and mine is set to auto, I have many drives and all say none...
Performance & Maintenance
I set maximum memory to 2 with no pagefile
Ok so I was trying to install dell quickset which doesn't work no matter what I do since I upgraded to 8gb or ram and installed a ssd. The main problem is I don't have the pagefile turned on so windows won't boot and safe mode boots but only has 240MB of ram and it so full you can't run anything. ...
Performance & Maintenance
Problem clearing virtual memory pagefile
I'm using Windows 7 64 bit and I'm having a problem disabling the option to clear virtual memory pagefile at shutdown since it makes shutdown takes 5+ minutes. Each time I disable it and restart my computer it enables itself again or maybe some software keeps enabling it. I tried disabling it using...
Performance & Maintenance
problem with video virtual memory
hello .. i have a problem with my laptop... i just upgraded from vista 64 bit home prenium to windows 7 ultimate 64 bit built 7057. after the upgrade my virtual video memory went to 0 MB my aptop has Intel graphics Media accelerator 4500MHD with uo to 1759MB .. when i used vista the adapter...
Graphic Cards
virtual memory problem
I get this error about my virtual memory setup. But the thing is that this is my same setup and configuration when I was running windows xp pro. Any ideas?
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:08.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App