Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Virtual memory - Pagefile problem: no drives in list!

15 Jan 2009   #71
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

Can you confirm that you have installed all the latest drivers from this website.

GIGABYTE - Support&Download - Motherboard - Driver - GA-EP35-DS3 (rev. 2.1)

In particular this one.
motherboard_driver_sata_gb_sata2raid.exe

And this one.
motherboard_driver_chipset_intel.exe


My System SpecsSystem Spec
.
16 Jan 2009   #72
DMuzik

Windows 7 x64 Build 7229
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Mr GRiM View Post
Can you confirm that you have installed all the latest drivers from this website.

GIGABYTE - Support&Download - Motherboard - Driver - GA-EP35-DS3 (rev. 2.1)

In particular this one.
motherboard_driver_sata_gb_sata2raid.exe

And this one.
motherboard_driver_chipset_intel.exe
Yes, I have installed the latest Intel chipset drivers(INF Update Utility v9.0.0.1008), the ones on Gigabytes' site are outdated.

I have not installed any drivers for the Gigabyte sata2 raid controller since I donīt use it and have it disabled in the BIOS.

Is there anyone here that has a non-raid Intel southbridge chipset(ICH9, ICH10 etc.) that does not have this problem?
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2009   #73
Mark

Windows 7 Ultimate Vista Ultimate x64
 
 

So all of your HDD's are IDE is that what your telling me? Also you say that the drivers from Gigabyte are outdated but that doesn't mean they aren't still the most compatible drivers for your hardware, I think it's still worth a shot and you have nothing to lose.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Jan 2009   #74
DMuzik

Windows 7 x64 Build 7229
 
 

No, my HDD's are SATA2 in AHCI-mode. The IHC9 chipset has 4 SATA connectors.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2009   #75
DMuzik

Windows 7 x64 Build 7229
 
 

And also, the latest Intel drivers work without problems in Vista on the same computer.
My System SpecsSystem Spec
22 Jan 2009   #76
em27

Windows 7 x64 Build 7000
 
 

I just reinstalled 7 (64 bit) today and I'm already hunting for bug fixes.

I have a AMD 780G mainboard from Asus and the latest Vista southbridge drivers don't install for me.

Another fix: Windows 7 must run in IDE mode, not AHCI in order for the drives to show up.

Check BIOS for Sata controller mode something, it should have IDE, S-ATA and on some mb RAID as options.

Pretty simple solution that worked for me... after that I switched back to AHCI... the drives were missing again, but I'm done with that setting and moving on to the next bug.
My System SpecsSystem Spec
25 Jan 2009   #77
rabihfiras

Windows7
 
 

Thank You For Sharing.
My System SpecsSystem Spec
07 Feb 2009   #78
Pontos

Windows 7 Beta 1 x64
 
 

For those with an AMD chipset motherboard (7xx series, and 6xx as well i think), i solved this downloading the RAID driver package from AMD site. It comes with drivers for both SATA RAID mode and AHCI mode.
I had this same problem in AHCI mode and after installing this driver i was able to see the disks on the virtual memory config window.

The Soutbridge driver is only for SATA IDE mode, but unlike with AHCI mode, the Windows default driver is enough to make the disks appear in the VM config window.

AMD RAID Driver for Vista x86
AMD RAID Driver for Vista x64
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Virtual memory - Pagefile problem: no drives in list!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
New PC - Low virtual memory problem
Hi I bought new customize pc 2 ago and yesterday and today shows me virtual memory error. I don't think that with following specs I have any problem with memory. Specs: Processor: Intel i7-4790K CPU @ 4.00GHz RAM: 32GB Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 760 (4096 mb) OS: Windows 7 64Bit
Performance & Maintenance
Question about Changing Virtual Memory/PageFile Size in Windows 7
Please help me understand this, I have a videoediting software that I am runing on 32 bit win7 with 4 Gb RAM, the company that makes the software suggests to set the Virtual Memory/PageFile Size to double the RAM amount. I looked and mine is set to auto, I have many drives and all say none...
Performance & Maintenance
I set maximum memory to 2 with no pagefile
Ok so I was trying to install dell quickset which doesn't work no matter what I do since I upgraded to 8gb or ram and installed a ssd. The main problem is I don't have the pagefile turned on so windows won't boot and safe mode boots but only has 240MB of ram and it so full you can't run anything. ...
Performance & Maintenance
Problem clearing virtual memory pagefile
I'm using Windows 7 64 bit and I'm having a problem disabling the option to clear virtual memory pagefile at shutdown since it makes shutdown takes 5+ minutes. Each time I disable it and restart my computer it enables itself again or maybe some software keeps enabling it. I tried disabling it using...
Performance & Maintenance
problem with video virtual memory
hello .. i have a problem with my laptop... i just upgraded from vista 64 bit home prenium to windows 7 ultimate 64 bit built 7057. after the upgrade my virtual video memory went to 0 MB my aptop has Intel graphics Media accelerator 4500MHD with uo to 1759MB .. when i used vista the adapter...
Graphic Cards
virtual memory problem
I get this error about my virtual memory setup. But the thing is that this is my same setup and configuration when I was running windows xp pro. Any ideas?
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Đ Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:24.
Twitter Facebook Google+ Seven Forums iOS App Seven Forums Android App